2005. november 18. péntek 21:04

 

A Fidesz Elnökségének közleménye

 

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Elnöksége megdöbbenéssel tapasztalja, hogy az MSZP semmilyen eszköztől nem riad vissza politikai ellenfelei ellehetetlenítése, valamint a választópolgárok megfélemlítése érdekében.

Egy héttel ezelőtt Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester magánéletét firtató, a politikust durva feltevésekkel sértő kérdéseket tetettek fel egy közvélemény-kutató céggel, messze túllépve a jó ízlés határát. Az elmúlt két napban pedig Martonosi György, makói országgyűlési képviselő munkatársainál tartott politikai indíttatású akciókat, házkutatást és kihallgatást a rendőrség.

A Fidesz szerint elfogadhatatlan, hogy 15 évvel a rendszerváltoztatás után bárki olyan eszközökhöz folyamodjon, mint például a sajtórendészeti vétség ürügyén tartott házkutatás, majd az ezt követő rabosítási eljárás, amelyeket a ’80-as években alkalmaztak az ellenzéki politikusok ellehetetlenítése és megfélemlítése érdekében.

A Fidesz Elnöksége ezért felszólítja Gyurcsány Ferencet, hogy haladéktalanul indítson vizsgálatot annak kiderítése érdekében, kit terhel a felelősség a rendőrállami éveket idéző intézkedések ügyében. Budapest, 2005. 11. 18. Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Elnökség

Budapest, 2005. november 18.

 .OS

Vissza a kezdőlapra