2005. november 19. szombat 19:13

 

Foley érsek az Információs Társadalom Csúcstalálkozóján Tuniszban

„A mi felelősségünk, hogy enyhítsük a szolidaritás és az emberség hiányát, emberek millióinak és a jövő nemzedékek javára.”

 

Az információs társadalom építése akkor jelent lehetőséget, ha „el tudja érni, és kapcsolatot tud teremteni azok között, akik a föld legelszigeteltebb és legszegényebb részein élnek, ha hangot tud adni mindazoknak, akik a múltban nem találtak meghallgatásra, akikről megfeledkeztek”. Ha azonban ez a folyamat „csak azoknak teremt új alkalmakat, akik már most jó életszínvonalnak örvendenek és kiváló kommunikációs lehetőségekkel rendelkeznek, akkor bukást fog jelenteni”.

Erre emlékeztetett John Patrick Foley érsek, a Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsának elnöke Tuniszban, az Információs Társadalom Csúcstalálkozóján mondott köszöntő beszédében. A találkozóra az ENSZ szervezésében, november 16. és 18. között került sor Tunézia fővárosában.

„A kihívás, amely előttünk áll: betölteni a digitális megosztottságot, a digitális kommunikációhoz való hozzáférés egyenlőtlenségeit, amely elválasztja a fejlett országokat a fejlődő országoktól. Ez a kihívás az egész nemzetközi közösségtől erőfeszítéseket kíván” – mondta az érsek, majd annak a kívánságának adott hangot, hogy „a fejlettebb nemzetek segítsék a kevésbé fejletteket, hogy gazdasági támogatásaikkal, technológiáik megismertetésével, kereskedelmi intézkedésekkel és kulturális együttműködéssel előmozdítsák a komputerizálódás folyamatát és az új kommunikációs technikákhoz való hozzáférést.”

„A mi felelősségünk, hogy enyhítsük a szolidaritás és az emberség ezen hiányosságait, emberek millióinak és a jövő nemzedékek javára” – mondta végül az érsek.

 .forrás: magyarkurir.hu

Vissza a kezdőlapra