2005. december 01. csütörtök 21:48

 

„Szent Katalin” Kolping Család Egyesület

  

 

2005. november 21-én Lentiben megalakult a „Szent Katalin” Kolping Család Egyesület. Nógrádi László országgyűlési képviselő, Lenti Város polgármestere a mellékelten csatolt nyílt levéllel köszöntötte az újonnan alakult egyesületet.

 

Kolping Család Egyesület

Lenti

 

Tisztelt Egyesület alapítók!

 

Szeretettel köszöntöm a Kolping Család Egyesület alakulására megjelenteket.

Nagyon szerettem volna személyesen megjelenni az egyesület alakuló ülésén, de sajnos – az  egyszerre, egyidőben, több helyen -   fizikai lehetetlensége miatt, parlamenti elfoglaltságomra tekintettel, nem tudtam megoldani, hogy együtt lehessünk.

Nagy öröm számomra, hogy Lentiben is ilyen szép számmal akadnak emberek olyan időben,  amikor egy elidegenedő világban  -  ahol a nagyobb városokban még a szomszédok sem ismerik egymást, egy olyan világban amely a pénzről, csak önmagunk boldogulásáról szól -  arra szövetkeznek, azért hoznak létre közösséget, hogy kapcsolatokat ápoljanak és erősítsék mások és önmaguk megbecsülését, megpróbálják észrevenni a másik ember gondjait, hogy ezen segíteni próbáljanak.

Ilyen körülmények között ahol a környezetünkből, a televíziós csatornákon keresztül a „Való Világnak” álcázva, rombolják szüleink, nagyszüleink belénk plántált értékrendjét nagyon fontos, hogy egymásban erősítsük a jóra való készséget,  a mások iránti szeretetet.

Kolping Adolf szellemében ma a Kolping Család Egyesületekben olyan elkötelezett emberekké kell válnunk, akik képesek keresztény alapokon helytállni a munkában és hivatásban, a családban, az Egyházban és a társadalomban-politikában egyaránt.

Végül köszönetet szeretnék mondani mindazoknak, de különösen Petőnének, akik áldozatos szervező munkájukkal hozzájárultak az egyesület megalakulásához.

Kívánok mindehhez kitartást, erőt és jó egészséget, kísérje az egyesület munkáját Isten áldása!

 

L e n t i, 2005. november 20. 

                                                           Üdvözlettel:

                                                                                  Nógrádi László      

 

 .

Vissza a kezdőlapra