2005. november 18. péntek 21:08

 

Szent Erzsébet rózsája daganatos betegek rehabilitációja javára

 

Józsa Judit szobra

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 1999-ben alapította a Szent Erzsébet rózsája-díjat. Az Árpád-házi szent legendájára utaló kitüntetés az irgalmasság és a szolgáló szeretet erényeinek és a díjazottak személyes példájának elismerésére szolgál, hogy az együttérzés, a felebarátaink iránti felelősség és az önzetlen cselekvő szeretet keresztény eszményét az egyénekben és a közösségekben ébren tartsa. A díj átadására immáron hatodik alkalommal kerül sor november 20-án jótékonysági műsor keretében.
 

Az est bevételét a püspöki konferencia az idei évben a Veszprémi Érsekség által fenntartott bakonyszűcsi Daganatos Betegek Rehabilitációs Lelki Otthona javára ajánlja fel.

Ez a jelenleg igen nehéz anyagi helyzetben lévő, másfél évtizedes múltra visszatekintő intézmény több száz súlyos egészségkárosodásban, illetve fogyatékosságban szenvedő gyermeknek és fiatal felnőttnek nyújtott már hathatós segítséget a kórházi kezelések utáni, lelki szempontból igen nehéz időszakban. A betegség következtében önbecsülésüket, életkedvüket, korábbi társas kapcsolataikat vesztett fiatalok az itt töltött egy-egy hét alatt szakemberek közreműködésével, már gyógyult illetve szintén most lábadozó sorstársaik társaságában új erőt merítenek, és felismerik, hogy fogyatékaik ellenére is teljes életet élhetnek, értékes tagjai lehetnek szűkebb és tágabb környezetüknek, s hogy valamennyiüknek van feladatuk a világban.

E „második otthon” egyik fiatal lakóját idézzük:

„Már másodszor voltam ezen a csodálatos helyen, ahol a levegő, a víz és minden, ami ott található, a legjobb számomra a világon. Nagyon sok szeretettel gondolok az ott eltöltött időre. Az az erő és nyugalom, szeretet és felfrissülés, amit ott kaptam, azt sehol másutt nem lehet megtalálni. Ha a Jóisten is úgy akarja, jövök még, és személyesen is megköszönhetem, hogy az életemből egypár napot boldogan, nem gondolva a betegségre ott tölthettem.”

(J. Ági, Kaposvár)

 

Daganatos Betegek Rehabilitációs Lelki Otthona

8572 Bakonyszűcs, Petőfi u. 2.

Tel.: (89) 341-098,(89) 353-134

Számlaszám:

Daganatos Betegek Rehabilitációs Lelki Otthona

Inter-Európa Bank, 11100300-19266796-36000001

 

 forrás: magyarkurir.hu.

Vissza a kezdőlapra