2005. december 19. hétfő 19:58

Olvasói levél

Működtetés, vagy jó áron történő értékesítés?

 

FROM: ...@yahoo.com
DATE: Mon, 19 Dec 2005 02:37:40 -0800 (PST)
SUBJECT: értékesítési manager


Kedves László!

Az motoszkál a fejemben, hogy a "divatos" úgynevezett "értékesítési manager" foglalkozás-e korunk Magyarországának életcélja, életstílusa és jövőképe e foglalatossággal  kapcsolatos-e.

Nem pontosan értem, hogy a mindenkori vezetőknek a rájuk bízott, mindannyiunk tulajdonát képező értékek lehető legjobb áron való értékesítése-e a feladata. Azaz, Magyarország felszámolás alatt lévő csődbejutott, de legalábbis általános gazdasági válsággal küszködő gazdasági egység-e?

Valóban a legmagasabb áron való értékesítés-e a legjobb hír, melyhez hozzáteszik, hogy a bevétel az államadósság csökkentésére fordíttatik? Nem lenne esetleg jobb hír, hogy semmit nem kell eladni, mégis egyensúlyban a költségvetés?

Valóban az-e az érdeke egy magyar állampolgárnak, hogy jó áron eladják, ami tulajdona van, és a rendre felszökő  állami hiányt ezzel csökkentsék? Örülhetünk-e együtt hamarosan pl. a teljes történelmi belváros értékesítésének? Elkövetkezik-e a főváros egészének egy nemzetközileg elismert, tőkeerős szakmai befektető számára történő eladása? Ez bizonyára világviszonylatban is kiemelkedő bevételt hozna. Akkora összeg lenne ez, melyből akár a teljes alsóbbrendű úthálózatot is rendbe hozathatnánk, ha nem menne el mondjuk államadósság törlesztésre.

A feladatkörök világos meghatározása szükséges: Működtetés, vagy jó áron történő értékesítés?

Üdvözlettel,

T. V.

 .

Vissza a kezdőlapra