2005. december 02. péntek 23:11

 

Demszky Gábor válasz helyett kommunikál

A Fővárosi Fidesz-MKDSZ frakció közleménye

 

Demszky Gábor a mai napon sajtótájékoztatón jelentette be, hogy véget értek a fővárosban az útfelújítások. Minden centiméter út felújítását üdvözöljük, még akkor is, ha az idei útfelújítások korrupció-gyanúsak, szervezetlenek és kampány-ízűek voltak.

Az útfelújítás nyugat-Európában az élet természetes velejárója, nálunk viszont unikális jelenség, olyan, amiről pénz-időt és energiát és a városlakók türelmét nem kímélve kommunikálni kell.

Úgy tűnik: azért építenek, hogy legyen mit kommunikálni. Mintha azért lenne olyan lassú, és szervezetlen az építkezés, hogy a budapestiek a dugóban szentségelve észleljék a városvezetés erőfeszítéseit”. Kár, hogy a PR-ra költött milliókból nem vásároltak megfelelőbb anyagot a bitumenbe, akkor talán nem lennének kátyúsak, repedezettek a frissen felújított útfelületek.

A kommunikáció drága dolog, különösen, ha az SZDSZ-es PR cégeket jutalmazza a városvezetés a megbízásokkal. Nem lehet véletlen Somogyi Zoltán, a Városháza PR megbízásain keresztül SZDSZ-hez kötődő üzletember személyes megjelenése sem a sajtótájékoztatón.

Az mindenesetre megnyugtató, hogy a Főváros útfelújítással kapcsolatos PR megbízásait jelenleg a rendőrség vizsgálja.

Demszky maga ismeri el, - amit mindnyájan saját bőrünkön érzékeltünk -, hogy az útfelújítási munkálatok összehangolatlanok. Ugyanakkor megígéri, jövőre összehangolják az útfelújítási munkálatokat. Vajon mi akadályozta meg őket abban, hogy ezt az elmúlt 15 évben megtegyék?

Mindennél beszédesebbnek, hogy a sajtó képviselői nem kérdezhettek Demszky Gábortól. Vajon mit titkol? Miért kommunikál, ha válaszolni már nem hajlandó?

Budapest, 2005. december 2.

Kupper András
Frakcióvezető

 .OS

Vissza a kezdőlapra