2005. december 21. szerda 22:54

 

Vizsgálóbizottság felállítását javasolja a Fidesz

Deutsch Tamás sajtótájékoztatója

 

Efogadhatatlannak tartjuk, hogy a kormánypártok politikai, hatalmi, választási érdekei miatt a kormány külföldi lapokban fizetett hirdetéseket jelentet meg, amelyekben hamis adatokat közölnek Magyarországról, majd azután magyar újságokban újabb tízmillió forintokért kormányzati hirdetésekben az előbbi állításokra megkérdőjelezhetetlen tényként hivatkoznak. Még a héten parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezzük az ügyben, hogy választ kaphassunk kérdéseinkre.

Bár a miniszterelnök másfél héttel ezelőtt az Parlamentben az egész magyar közvélemény előtt a lehető leghatározottabban letagadta, de néhány nappal később kiderült az igazság: a magyar kormány az adófizető polgárok pénzéből 20 millió forinttal támogatta az egyik brit gazdasági napilap, a Financial Times Magyarországgal foglalkozó mellékletét.

Nem véletlen, hogy Gyurcsány Ferenc ebben a kérdésben nem mondott igazat az Országgyűlésben, hiszen alig két nappal a melléklet megjelenése után a magyar kormány egy közel 50 millió forintos magyarországi hirdetési kampányba kezdett, amely a brit lapban megjelent szponzorált tartalmakat objektív, minden kétséget kizáró tényeknek állítja be.

A kormány a magyar  adófizető polgárok pénzéből külföldi napilapokban hirdet, amelyekben valótlan adatokat közöl, majd ezek megjelenését követően a magyar sajtóban sok tíz- vagy százmillió forintot is elérő kormányzati hirdetési kampányok indulnak a szponzorált hirdetések tartalmára úgy hivatkozva, mintha ezek az adott újság által megfogalmazott objektív és megkérdőjelezhetetlen tényállítások lennének. 

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a kormánypártok politikai, hatalmi, választási érdekeik miatt ilyen kommunikációs technikákat alkalmazzanak.

Elfogadhatatlan, hogy a magyar adófizető polgárok pénzéből a kormány a magyar embereket megtéveszti.

Elfogadhatatlan, hogy a magyar kormányfő az ügy kapcsán a Parlamentben elhangzott kérdésre válaszolva valótlanságot állít.

Elfogadhatatlan, hogy a kormányzó pártok hatalmi, választási érdekei miatt a magyar adófizetők pénzéből kormányzati hirdetési kampányt finanszírozzanak.

Ezért döntöttünk úgy, hogy a Financial Timesban megjelent megtévesztő kormányzati hirdetések megjelentetésének körülményeit kivizsgálása érdekében még ezen a héten parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezzük.

A következő kérdésekre szeretnénk választ kapni:

Reméljük, hogy a vizsgálóbizottság feláll majd, és még a tavaszi ülésszak végéig befejezi a munkáját.

 .forrás: fidesz.hu

Vissza a kezdőlapra