2005. október 29. szombat 18:53

 

 

Gémesi György levele az MDF Országos Elnökségéhez

Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Tagtársaim!

 

Köszönöm a hozzám elküldött nyílt leveletekben megfogalmazott sok szépet és jót, amit velem kapcsolatosan írtatok. Sajnálom, hogy – nyilván helyhiány miatt – néhány dolog kimaradt a levélből, s így annak megállapításai pontatlanok. Ezért kényszerülök válaszomban ezek részbeni tisztázására.

A Magyar Demokrata Fórum elnökségi munkájától való távolmaradásom oka választókerületi és városomban lévő elfoglaltságaim mellett, a májusi lemondásom idején nyilvánvalóan egyre erőteljesebben megnyilvánuló a jövőbeni lehetséges koalíciós partnerünk elleni, illetve a kormánypártokkal egyre több alkalommal lojalitást biztosító MDF-es politika volt. Ez nem felelt meg az általam is támogatott Országos Gyűlési határozatnak. Akkor jeleztem ezzel kapcsolatos észrevételeimet, személy szerint Elnök Asszonynak és több elnökségi tagtársamnak is.

Öröm számomra, hogy lemondásom előtti elnökségi munkámról, amelynek nagy részét a párt kommunikációs feladatainak irányítása tette ki, MA oly pozitívan nyilatkoztok. Bár a sikeres EU Parlamenti választásokon való kampányfőnöki munkámmal – mint olvasom- tökéletesen meg voltatok elégedve, mégis furcsállom, hogy júniusban Elnök Asszony javaslatára az Elnökség által támogatott új kampánycsapatba nem sikerült bekerülnöm. Akkor senki sem állt ki személyem mellett. Ezt természetesen tudomásul vettem. Ezek után nem kell csodálkozni az elnökségi munkától való távolmaradásomon.

Természetesen, követve az MDF politikáját, Elnök Asszonynak több alkalommal jeleztem véleményemet az általam helytelennek ítélt politikai magatartásával kapcsolatban. Mindamellett csak remélhettem, hogy a májusi 4 százalékos támogatottságunk ezzel a politikával nélkülem is eléri a 2004-es EP választáson kampányfőnökségem mellett elért 5,33 százalékot, esetleg túl is szárnyalja azt. Elég azonban a legutóbbi közvélemény-kutatások egy százalékos eredményét megtekinteni, s akkor tán érthetővé válik az a néhány kritikai megjegyzés, amit az MDF-ről a nagy nyilvánosság előtt elmondtam. Ebből mindenki vonja le a következtetéseket. Én megtettem, és ennek megfelelően osztottam meg véleményem egy részét a nyilvánossággal.

Nagyon sajnálom, hogy ebből csak a sajtóban felröppent hír ragadott meg benneteket, miszerint egyik vagy másik pártban folytatom politikai pályafutásomat. Világosan elmondtam, hogy nem szándékozom elhagyni az MDF-et és annak frakcióját, és nem lépek át a Fideszbe, mint ahogy azt is jeleztem, hogy a jelenlegi kormány leváltását és egy jobboldali kormány megalakítását tartom a legfontosabbnak.

Végezetül pedig korábbi elnökségi munkám során kifejtett, az MDF jövőjével kapcsolatos elég világos véleményemet bármikor szívesen elmondom, ha igényt tartotok rá. Addig is az eddigi ciklusra vállalt frakcióbeli munkámat továbbra is végezni fogom.

További jó munkát kívánva maradok tisztelettel:

 

Dr. Gémesi György

Gödöllő, 2005. október 28.

 

 .

Vissza a kezdőlapra