2005. december 03. szombat 21:17

 

Békés demonstráció az egyházi iskolákért és intézményekért

Az egyházi iskolákat összefogó Szülői Közösségek szervezet békés demonstrációt és aláírásgyűjtést szervez 2005. december 16-án 11 órakor Budapesten, a Felvonulási téren a Regnum-keresztnél a történelmi egyházak intézményeiért.

 

A demonstrációra szülőket, pedagógusokat, diákokat, egyetemi és főiskolai hallgatókat, az öregdiákok szervezeteit, a vallási közösségeket, gyülekezeteket, időseket és fiatalokat, civil szervezeteket, lelkiségi csoportokat várnak, és mindazokat, akiknek fontos a történelmi egyházak és intézményeik jövője.

A szervezet a demonstrációval esélyt akar biztosítani az egyházi iskolába járó gyermekeknek. Mint felhívásukban fogalmaznak, „a hatályos törvényekre és a demokrácia elveire hivatkozva azt várjuk el Magyarország felelős vezetőitől, hogy a becsületes adófizető állampolgárok gyermekeit ne tekintsék másodrangú állampolgárnak csak azért, mert egyházi iskolába járnak".

A szervezet követeli, hogy egyházi iskolába járó gyermekek is kapják meg azt az oktatási támogatást, amit a kistérségi normatíva címén Budapest és Debrecen kivételével az ország összes önkormányzata megkap.

Kapják meg továbbá az egyházi iskolák is a beruházási támogatást és bérkompenzációt, amely az önkormányzati iskolákat megilleti.

Az egyházi iskolába járó gyermekek is kapjanak bejáró normatívát, az egyházi kollégiumban lakó gyermekek megfelelő ellátásához kapjanak elegendő támogatást a fenntartók.

 

A felhívás szövege:

 

Az egyházi iskolákat összefogó

SZÜLŐI KÖZÖSSÉGEK

2005. december 16-án 11 órára
békés demonstrációra

HÍVJA
a szülőket, pedagógusokat, diákokat,
egyetemi és főiskolai hallgatókat,
az öregdiákok szervezeteit,
a vallási közösségeket, gyülekezeteket,
időseket és fiatalokat,
civil szervezeteket, lelkiségi csoportokat és

MINDAZOKAT, akiknek fontos
a történelmi egyházak és intézményeik jövője!

Találkozunk Budapesten, a felvonulási téren
a
Regnum-keresztnél!

Táblákkal, feliratokkal, zászlókkal, színes sálakkal, kendőkkel vegyünk részt a demonstráción!


Megmozdulásunk akkor lesz eredményes,
ha nagyon sokan leszünk,
ha nagyon fegyelmezettek és figyelmesek leszünk,
ha hitelesen képviseljük
intézményünket, közösségeinket!!
 

 

 .forrás: MK

Vissza a kezdőlapra