2005. november 19. szombat 19:56

 

Metrót a Virágpiacig

 

Miként azt a Fidesz már korábban felvetette, jobb lenne, ha a tervezett 4-es metró végállomása az Etele tér helyett a Budaörsi úti virágpiacnál lenne. Egyetértünk a Levegő Munkacsoport és az Őrmezői Közakarat Egyesület közös véleményével, hogy nem kellene tovább terhelni az amúgy is forgalmas Etele teret.

Budapest legforgalmasabb bevezető útja a Budaörsi út, naponta több százezer autós érkezik ebből az irányból a fővárosba. Ha azt szeretnénk, hogy kevesebb autó legyen Budapesten és kisebbek legyenek a dugók a Budaörsi úton, akkor az autósok "elé kell menni", tehát még az Etele tér elé, a virágpiachoz kell tenni a metró végállomását. A módosított végállomással elérhető, hogy a Budaörsi úton érkező autósok letegyék az autójukat még a nagy forgalom előtt egy P+R parkolóba és metróval jöjjenek be a belvárosba.

Másrészről az Etele tér környékén élőket sem lehet terhelni további forgalomnövekedéssel. A kerületi és fővárosi Fidesz támogatja a Levegő Munkacsoport és az Őrmezői Közakarat Egyesület közös aláírásgyűjtését a 4-es metró dél-budai végállomásáról!

Budapest, 2005. november 18.

Kupper András
 fővárosi frakcióvezető, budapesti elnök

Jankó István
XI. kerületi Fidesz elnök

 .

Vissza a kezdőlapra