2005. december 12. hétfő 22:45

 

Orbán javaslata a munkahelyek védelmében
 

Munkahelygarancia-törvényre tett javaslatot Orbán Viktor napirend előtti felszólalásában. A Fidesz elnöke, a Nemzeti Konzultáció eredményére hivatkozva, azt mondta: az emberek ma leginkább munkahelyük elveszítésétől félnek.

 

Ezt a félelmet Orbán szerint csak fokozza az állam eladósodása, és annak egyenes következménye, a körbetartozás. Mint mondta: az eladósodott állam, szerepével visszaélve, nem fizeti ki szerződésben vállalt kötelezettségeit a vállalkozóknak. Ezért a tömeges csődök és elbocsátások megelőzésére a Fidesz elnöke munkahelygarancia-törvényt alkotna. Ez kötelezné az államot az azonnali fizetésre és egy pénzügyi alap létrehozására a munkahelyek védelmében.

Orbán Viktor kifejtette: "Javaslom, hogy a ki nem fizetett számlák utáni adózást a kis- és középvállalkozások esetén azonnal töröljük el. Az áfa-visszafizetés pontos rendjét a törvény erejével garantálni kell. Javaslom, vezessük be az azonnali fizetést az állami beruházások esetén. Javaslom, hogy jöjjön létre munkahelygarancia-alap, és javaslom, hogy az uniós pályázatokon nyertes kis- és középvállalkozások esetében az állam duplázza meg az előfinanszírozást"

***

Gyurcsány Ferenc válaszában azt mondta Orbán Viktornak, írja le és nyújtsa be a javaslatot a miniszterelnökségi titkárságon, és válaszolni fognak rá. Egyben megismételte, szerinte a kezdeményezés elkésett, mert a gazdasági miniszter már a múlt héten ismertette a kabinet megoldásait a körbetartozások megszüntetésére.

Videók:

 .

Vissza a kezdőlapra