2006. január 28. szombat 20:15

Beszéljenek a tények IV.

nyomtatóbarát verzió

A legfőbb érték az ember

Elég volt! Ezt érzi sok ember. Elege van a politikából, pedig még csak most kezdődik a tánc. A polgári oldal komolyan vette már az Unióba való belépést eldöntő népszavazást is, nekigyürkőzött az európai választásoknak, s meg is nyerte azokat. Gyűjtött petíciós aláírásokat, s keményen kampányolt a kettős népszavazás során. Megnyert két időközi országgyűlési választást, s jók az eredményei az időközi önkormányzati választásokon is. De a mostani személyeskedő, vádaskodó hacacáréból nem kér. Elveszti a kedvét, noha tudja: az öv alatti ütések a másik oldalról indulnak. A Gallup mérése szerint a másik oldal szavazóinak körében inkább élénkülés, az elszántság növekedése tapasztalható, nálunk most nagyobb a bénító kiábrándultság. Mintha ez lenne a célja a baloldalnak: undorba fullasztani a polgáriak szavazási hajlandóságát.

Hagyjuk a kampánykodást. Beszéljenek a tények.

A 2002-ben megalakult kormány egyik fontosnak látszó intézkedése volt, hogy felújította a népegészségügyi programot és pénzt is rendelt mellé. A szép reményeket azonban eloszlatják a tények: a programra fordítható összeg évről évre fokozatosan csökken.

Kérdésünk: miből fogják kifizetni még a csökkentett program révén is zajló szűrővizsgálatok során kórházba utaltak gyógyítási költségeit, ha a többlet tevékenység után nem fizet a kórháznak a biztosító?

A válasz könnyű: semmiből. Ez lehet az oka a népegészségügyi program elsorvasztásának is.

Surján László

Beszéljenek a tények sorozatunk cikkei

 .

Vissza a kezdőlapra