2005. december 04. vasárnap 22:05

 

Elhívott, majd elvezetett az Este

A mai nap kétségtelenül vezető híre Tony Blairnek, az Unió soros elnökének budapesti találkozója a Visegrádi négyek miniszterelnökeivel. Nem csodálkoztam tehát, hogy az M1 Este című műsora Baráth Etele miniszter úr mellett engem is hívott a műsorba. Megérkeztem a Magyar Televízió székháza elé, bementem, vártak, ahogy szokás. Baráth Etelével viccelődtünk, s a stúdió előtt ülve vártuk a sorunkat. Nyílt az ajtó, a miniszter urat bevezették, engem meg el.  Meg nem bilincseltek ugyan, de elvittek az épület egy másik sarkába, ott be kellett mennem egy üres, sötét és kietlen stúdióba, s mondták, hogy majd innen fognak kapcsolni. A jelenet több volt mint bizarr, Baráth miniszter úr is hüledezve nézte, mi ez.

Felmerült bennem, elmegyek. De mi haszna? A sértett ember nevetséges. Akit ok nélkül bántanak, az bírja rokonszenvünket. Ezekkel a gondolatokkal a fejemben ültem a cellámban, s váram a soromat. Hogy mi lett az eredmény?

Tekintsd meg magad, kedves olvasó, ha nem láttad élőben. S ha van kedved, írd meg nekünk a véleményedet. Érdekel. Címünk: mkdsz@hu.inter.net Ha írsz, kitérhetnél arra is, hogy mit jelent: "A Magyar Televízió Pulitzer díjas műsora". Ha van valami díjra javaslatod, kérlek, ne hallgasd el.

 

Surján László

Olvasói vélemények:

 

Feladó: "Fekete Attila" ...@v....hu>
Címzett: <mkdsz@hu.inter.net>
Tárgy: Este, este, sötétség, sötétség
Dátum: 2005. december 3. 12:50

Kedves Surján László Úr!

Sajnos élőben nem láttam ezt az esetet, de így utólag is, kissé kínos  helyzetet teremtettek maguk körül szegények, csak sajnálni lehet az ilyen szerkesztésű műsorokat és örülni, hogy vannak emberek, mint Ön aki higgadtan, nyugodtan, de élő műsorban tud szólni a történtekről, örülök ennek s sajnálom hogy itt tartunk... Kíváncsi lennék kapott-e magyarázatot a műsor végén erre az egészre? Vagy még nekik állt feljebb hogy Ön ilyeneket meg mer jegyezni élő adásban??

 

Díjra jelőlnénk a tv műsorát ezentúl, mondjuk a "Rém rendes család" című sorozat után a "Rém rendes valóság..." című díjra!!! :-D

 

További szép hétvégét és ha jut akkor jó pihenést kívánok!

 

Fekete Attila

Kedves Fekete Attila!

 

Köszönöm sorait. Megvallom, nem vártam meg, hogy bármi magyarázatot adjanak. Ahogy vége lett a műsornak, nem sietve, de nem is várakozva, komótosan elhagytam az épületet. Nem tisztem megítélni, hogy közönséges otrombaság, rossz szerkesztői ötlet vagy a szakma szabályainak megsértése történt. Vannak szakemberek, akik ezt meg tudják ítélni. Nekem csak undorom volt az egésztől.

 

Köszönti:

Surján László

 

From: Dr. B. I.
To: mkdsz@hu.inter.net
Sent: Saturday, December 03, 2005 3:50 PM
Subject: Reflektálás

 

Tisztelt Surján Úr!

 

Ezzel az eljárással önmagáról állított ki olyan "bizonyítványt" az MTV, amilyent már réges-régen megérdemelt a közvélemény részéről.

Ez az eljárás is azt igazolja, hogy az elvtársak egyre jobban elszemtelenednek, és egyre többet engednek meg maguknak.

Ez jusson eszébe minden állampolgárnak jövőre, a szavazófülkében! Merthogy: bármelyikőjük kerülhet hasonló megalázó helyzetbe, sőt még sokkal rosszabba is, ha folytathatják azt, amit anno dacumál közel fél évszázadig műveltek a szovjet szuronyok árnyékában.

 

Tisztelettel: Dr. B.I.

 

 

From: Dr. S. I.
To: 'Surján László'
Sent: Saturday, December 03, 2005 10:18 PM
Subject: RE: [magyarhon] Friss MHL 05-12-03


Tisztelt Képviselő Úr ! Kedves Kollega Úr !

Megdöbbentő a TV- ben történt eset. Csak gratulálni tudok ahhoz a higgadt, keresztény orvoshoz és politikushoz méltó megnyilatkozáshoz, ahogy az esetet - egyenes adásban - kezelte illetve reagált arra.

 

Szívélyes üdvözlettel:

 

V.J. S. MD Sz...

 

 

 

From: ...@zalaegerszeg.hu [mailto:...@zalaegerszeg.hu]
Sent: Sat 12/3/2005 7:45 AM
To: SURJAN Laszlo
Cc:
Subject: gratuláció


Tisztelt Képviselő Úr!

Engedje meg, hogy ezúton gratuláljak a 2005. december 2-án a Magyar Televízió "Az Este" című műsorában elhangzott nyilatkozatához, ahol Ön rávilágított arra, hogy az ET 2007-2013-as költségvetési elképzelései nem azonosak az EP álláspontjával.

Jó egészséget kívánva további munkájához

 

üdvözli Önt Zalaegerszegről:

R.C.

 

 

From: V.T. [mailto: ...@yahoo.com]
Sent: Sun 12/4/2005 5:13 AM
To: SURJAN Laszlo
Cc:
Subject: a bürokrácia diszkrét bája

Kedves László!

Olvastam az Esté-s anyagot.

Arcpirító szervilisség... másfelől: ennyire félnek Öntől, mint vitapartnertől? Ez komoly elismerés, nem?

Személyes tapasztalatom szerint Angliában nem lehetne népszerűséget növelni az EU-s költségvetés helybenhagyásával. Ragaszkodni fognak a csökkentéshez. Kell találni egy helyet, ahol legkevésbé fájdalmas. Pl. a bürokrácia? Az irányítás és a projekt ellenőrzés túl bürokratikus. Az utóbbi hatása erőforrást von ki a tudományból és a gazdaságból, tehát kétszeresen pazarol. Javasolni kellene, hogy tekintsék át a szabályozást, és drasztikusan csökkentsék a megkövetelt papírmunkát.

Ezt a javaslatot először egy angol napilapnak tenném, hangsúlyozva, hogy ki teszi, és honnan jött.

Üdvözlettel,
T. V
.

Vissza a kezdőlapra