2005. november 26. szombat 14:32

 

Szaván fogjuk a MIÉP-et

 

Legszívesebben fogadást ajánlanék, de nem tehetem. Nem tehetem, mert nem illik arra fogadni, amit az ember nemcsak sejt, hanem tud is. A kibővített nevű MIÉP egy nyilatkozatának részlete így szól: "a háttérből a nyilvánosság elé húzódva fokozatosan szivattyúzzák bele a közvéleménybe egy nagykoalíció lehetségességét. Eltelik néhány hét, és elkerülhetetlennek fogják nyilvánítani ezt a megoldást."

Ha fogadhatnék, arra fogadnék, hogy ebből, mármint a nagykoalícióból, semmi sem lesz. Az ország ugyan nagy bajban van, de a szocialisták és szabaddemokraták kormányon tartása ezt a bajt csak fokozná: nálunk a nagykoalíció biztos kudarc, a németeknél csak valószínűleg az.

Fogadást tehát nem ajánlhatok, hiszen túl közelről látom a 2006-ra történő felkészülést, de egy felajánlást magam is teszek. Ha a fenti kijelentés valóra válnék, minden kedves olvasót arra szólítok fel, hogy szavazzon a MIÉP féle harmadik útra. Ha azonban   néhány hét múlva (néhány hét múlva, azaz 2006. január 31.) nem fogja a Fidesz és a KDNP elkerülhetetlennek nyilvánítani a nagykoalíciót, akkor tisztelettel kérek minden MIÉP és JOBBIK szimpatizánst, hogy válasszák a biztosabb megoldást: szavazzanak a FIDESZ-KDNP szövetségre.

 

Surján László

Vissza a kezdőlapra