2006. január 26. csütörtök 23:15

 

Rendületlenül – az MSzV díjazottjai

 

A Magyar Szellemi Védegylet 1991-ben alapította a „Rendületlenül” kitüntetést, amelyet azok a személyek kapnak, akik kiemelkedő teljesítményükkel jelentősen hozzájárulnak a magyar kulturális és szellemi élet gyarapodásához. A minden évben október 23-án átadott kitüntetést alkalmanként tíz ember veheti át. Az elismerést korábban a magyar szellemi és közélet olyan nagyjai kapták meg, mint Andrásfalvy Bertalan, az Antall-kormány művelődési minisztere, Balogh János akadémikus, Döbrentei Kornél költő, Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője, vagy Nemeskürty István történész, millenniumi kormánybiztos.

Idén a Magyar Szellemi Védegylet az 1956-os forradalom és szabadságharc 49. évfordulója alkalmából a magyar nemzetért folytatott odaadó munkásságuk elismeréseként a Díjat

Dr. Kisida Elek osztályvezető-sebészfőorvosnak,
Kovács István közíró és történésznek,
Simkó József építész-népművelőnek,
ifj. Lele József néprajzkutatónak,
Pongrátz Ödönnek, a Forradalom harcosának,
Kondor Katalin Európa-érmesnek, a Magyar Rádió volt elnökének,
M. Szabó Imre Európa-érmes újságírónak, dokumentumfilm-rendezőnek,
valamint – posztumusz Kovács Zsolt régésznek, a magyar Szellemi Védegylet volt ügyvezető elnökének

adományozta.

 

A kitüntetést Fekete Gyula író, a Magyar Szellemi Védegylet alapító elnöke, Dr. Mohácsi László elnök, Mózsi Ferenc ügyvezető elnök és Győrffy László író, tavalyi kitüntetett adta át a Magyarok Háza dísztermében.

(tamási)

 .

Vissza a kezdőlapra