2005. november 27. vasárnap 21:13

 

Mit tett identitásunk
megőrzéséért az Orbán-kormány?

Vegyük számba megvalósult értékeinket.
Első rész…

 

 

„...amit együtt felépítettünk, azt tőlünk már el nem vehetik, és az elkészült művek nem egyszerűen csak épületek, hidak és utak, hanem a nemzeti újraeszmélődés részeiként létező alkotások..."

(Orbán Viktor, Kisújszállás, 2003. június 1.)

 

Mi pedig azokra szavazunk 2006-ban, akiknek köszönhetjük:


Az esztergomi Mária Valéria-híd

A Mária Valéria hidat Esztergom és Párkány között, a Szekszárdi hidat, a Dunaföldvári hidat (2001), a Nagyrákosi völgyhidat - amely Közép-Európa legnagyobb feszített vasbeton völgyhídja. (2001-ben avatták fel. Az 1400 m hosszú völgyhíd volt a magyar-szlovén vasútvonal legdrágább műtárgya és szinte minden alkotóeleme magyar gyártású termék. Rekordgyorsasággal egy év alatt készült el. A Zala folyón illetve völgyön átívelő viaduktot 33 pillér tartja, legnagyobb magassága közel 12 m. A hidat egyedülálló úgynevezett szakaszos eltolási technikával tervezte és építette a HÍDÉPÍTŐ RT., melyért Építőipari Nívódíjat kapott. Ezt csak akkor ítélik oda, ha legalább egy évig már üzemben van a felavatott építőipari alkotás.)

 

S azokra szavazunk 2006-ban, akiknek köszönhetjük

Kunszentmiklóson a rendőrkapitányság új épületegyüttesét. (Az Orbán-kormánytól több mint fél milliárd forintot kaptak (2002.márc. 2. avatta fel Orbán Viktor). A Népligeti autóbuszpályaudvart (Budapest), a Budapest Sportarénát a leégett csarnok helyett, a sportcsarnokot Szegeden, s a sportcsarnokokat és tornatermeket – országszerte.
S a magyar népmesék elemeit megelevenítő játszótereket, szintén országszerte; s a 160 km új autópályát, többet között az M3-as Füzesabony és Polgár között, M30-as Emődig...; az M7 felújítását; a beregi újjáépítést, a száz km hosszú gátat a pusztító árvíz ellen (a szocialisták folytatást ígértek, de a szó elszállt…)

S azokra szavazunk 2006-ban, akiknek köszönhetjük:


Nemzeti Színház

A Nemzeti Színházat (Budapest), a Millenáris parkot egy mocskos romtelepből (Budapest), a Világraszóló Magyarok kiállítást – Álmok Álmodói – amelyet 2002. december 31-én bezártak. A Terror Háza Múzeumot (Budapest) – majdnem bezárták de a polgári oldalnak volt ereje megvédeni; a Sándor Palotát (Budapest), az Uránia Nemzeti filmszínházat (Budapest), a Nemzeti Táncszínházat, a Zentán (Bácska) épült Vajdasági Magyar Művelődési Intézetet, amely a délvidéki magyarság kulturális és szellemi központja lesz. Az Orbán-kormány által létrehozott, a délvidéki magyarság művelődését és szellemi életét ápolni hivatott félmilliárd forintos pénzalapból épült fel. Az alapkövet 2002. január 22-én tették le, és 2003. május 31-én avatták fel az intézetet.

 

S azokra szavazunk 2006-ban, akiknek köszönhetjük:


Orbán Viktor a soltvadkerti
művelődési ház átadásán

Debrecen város főterének felújítását, a Kisfogház Emlékhelyet (avatták 2001. nov. 4.). A Sportcsarnokot Tapolcán – avatták 2003. május 31.-én, Orbán Viktor jelenlétében. Magyar tervezők, fővállalkozók és kivitelezők építették (Tapolca a beruházáshoz 2001-ben nyert 720 millió forint állami támogatást, az önkormányzat 30 milliót tett hozzá). A Millenniumi házat Bajóton, ahol a Millenniumi Gyűjteményt őrzik (Orbán Viktor avatta fel 2002-ben). A Művelődési házat Gyálon. A Sárváron épült gyógyfürdőt (megvalósult a Széchenyi-terv segítségével). A Gyógy- és élményfürdőt a Zala megyei Kehidakustyánon, szintén a Széchenyi terv segítségével – Orbán Viktor avatta fel 2003. február 8-án. Az Élményfördőt Kecskeméten: 2003. április 30-án avatta fel Orbán Viktor. (230 millió forint támogatást kapott a város a Széchenyi Terv turizmusfejlesztési alapjából. Gyógyszálló építését is tervezik.) Az Élményfürdőt Esztergomban; a Katolikus Közösségi Házat Nagykátán, melyet 2003. április 24-én avatott fel Orbán Viktor. (Az intézmény felépítéséhez a Orbán kormány teremtett forrásokat.). A lebombázott Kórogy-i templom újjáépítését a mai Horvátországban. A Művelődési központot Soltvadkerten (A 8000 lakosú Soltvadkert az Orbán-kormány idején összesen 1 milliárd forint értékű kormányzati támogatást kapott, amelynek jelentős része a Széchenyi Terv keretében érkezett a városba. Orbán Viktor soltvadkerti látogatása során három, a Széchenyi Terv pályázatain nyertes vállalkozást látogatott meg 2003. április 25-én és ugyanaznap avatta fel a művelődési házat.)

S azokra szavazunk 2006-ban, akiknek köszönhetjük:

Az Anna étterem-panziót Soltvadkerten, a környék legjobb konyhájával (a Széchenyi Terv segítségével bővült európai színvonalúvá). A Materiál-Plastik Kft. modern műanyagfeldolgozó üzemét Soltvadkerten (a Széchenyi Terv keretében elnyert támogatással jött létre). A Frittmann testvérek borászatát Soltvadkerten (technikai eszközeinek fejlesztése szintén a Széchenyi Terv segítségének köszönhető). A Miskolc-Görömbölyön épült görögkatolikus paplakot - megvalósult a Széchenyi Terv segítségével (2003. május 25-én avatták fel széles polgári támogatás mellett a Polgári Magyarországhoz hű Miskolci Ruszin Kisebbségi Önkormányzat, a gens fidelissima ajándékaként (ami jelentős anyagi áldozatvállalás eredménye) a két templom közötti dombon felállították a Hűség jelképét, Nagyságos Rákóczi Ferenc Fejedelem szobrát)

(folytatjuk)

 .

Vissza a kezdőlapra