2005. december 01. csütörtök 13:27

 

Mit tett identitásunk
megőrzéséért az Orbán-kormány?

Vegyük számba megvalósult értékeinket.
Harmadik rész…

 

 

„...amit együtt felépítettünk, azt tőlünk már el nem vehetik, és az elkészült művek nem egyszerűen csak épületek, hidak és utak, hanem a nemzeti újraeszmélődés részeiként létező alkotások..."

(Orbán Viktor, Kisújszállás, 2003. június 1.)

 

Ezért mi azokra szavazunk 2006-ban, akiktől kaptunk:


A Szent Korona a Parlamentben

Jelenné váló múltat. Azoktól, akik 2000. január 1-én a Magyar Szent Koronát, az ország első személyét, egy sötét múzeumi szobából, a Szent Koronához méltatlan helyről, átvitették az Országházba, ahol minden törvényhozónak el kell mennie mellette. (Medgyessyéket erősen zavarhatja ez az állandó figyelmeztetés és felügyelet... Hatalomra jutások első tette az volt, hogy a Szent Korona állandó díszőrséget megszüntették. Az általános felháborodás miatt csak két napra…). Akik keresték és eltemették nagyapáinkat és azok bajtársait a Dontól a Rajnáig húzódó harcmezőkön. Akik letették a millenniumi városközpont alapjait Budapesten. Akik a magyar kultúrára háromszor annyit költöttek, mint az előző kormány. (A 'szoclib' Medgyessy kormány egy év alatt lepusztította a morált, a hangulatot, a lelkesedést, a gazdaságot, a reményt, a harcosságot írja egy elkeseredett magyar.)
Akik magyar évadokat szerveztek japán, belga, krakkói, francia, olasz tájakon. Akik mellett megtanultunk egyenes derékkal járni. Akik azon fáradoztak, hogy újra gyökereket, hagyományokat teremtsenek ebben az országban. Akik által megtapasztalhattuk az összetartozás élményét. Akik lehetővé tették Erdélyben a Sapientia magyar egyetem létrejöttét. Akik támogatnak minden erdélyi magyar gyereket, akik magyar iskolába járnak. Akik sikeres gazdaságpolitikai modellt alakítottak ki, ezáltal a családokat a korábbi kormányoknál erőteljesebben támogatták. Akik a családok támogatása által megfékezték a népesség drasztikus, gyorsuló ütemű fogyását. Akik alatt az abortuszok száma csökkent. Akik helyre hozatták a Tisza-kriptát Geszten. Akik Debrecenben helyreállították Tisza István szobrát. Akik december 14-ét kormányrendelettel a HŰSÉG NAPJÁNAK nyilvánították emlékezve a történelmi jelentőségű legendás népszavazásra 1921-ben Sopronban és 8 környező kistelepülésen - akik Sopronnak a leghűségesebb városnak a Hűség napja tiszteletére szökőkutat adományoztak (A hűség-kút alapkövét 2002. március 15- én Szájer József országgyűlési képviselő tette le a Várkerületen.)

 

Hűségesek maradunk. Azokra szavazunk 2006-ban, akiktől reményt kaptunk:

Akik hozzájárultak a kisújszállási református templom felújításához (a 94 millió forintnyi költség kárpótlási összegből, pályázat útján, egyházi és helyi önkormányzati támogatásokból és Orbán Viktor személyes adományából jött össze. 2000-ben kezdték meg a munkát és a 2003. június 1-én tartott hálaadó istentiszteleten Orbán Viktor mondta az ünnepi köszöntőt.). Akik 4 éven át következetesen harcoltak az EU-val szemben a magyar érdekek és értékek elismertetéséért. Akik egyenrangú félként akarták bevinni az országot, s nem pedig a brüsszeli márványlépcsők mosogatására szántak bennünket. Akik 320 milliárd forinttal adták át az államkasszát, amit röpke fél év alatt sikerült Medgyessynek és baráti körének kiüríteni. Akik a tiszta levegőt és a szabadság illatát terjesztették. Akik alatt megtapasztalhattuk, hogy milyen az, ha szabadon élhet az ember. Orbán Viktor képes volt lélekben is szabaddá tenni bennünket. Ez igazán nagy tett.

Legyünk hát mi is tettre készek. Maradjunk hűségesek. Azokra szavazzunk 2006-ban, akiktől reményt kaptunk - akik felébresztették bennünk a hazaszeretetet és a magyarságtudatot.

 
 

 

 .

Vissza a kezdőlapra