2005. december 03. szombat 22:21

 

Invitáló – áhítatra, támogatásra

 

Egy kis muzsika… Advent második vasárnapján, ma délután négy órakor a Szent István Bazilikában karácsonyi koncertet ad a Cantemus Kóruscsalád két kórusa 120 fővel: a Pro Musica Leánykar Szabó Dénes, és a Cantemus Vegyeskar Szabó Soma vezényletével. A legszebb és legnépszerűbb karácsonyi dalokat adják elő. A műsort élőben közvetíti a Magyar Katolikus Rádió.

S még egy kicsi… Adventi hangverseny a Kempinski Hotel Corvinusban is, ma délután, négy órától. Műsoron: Glinka, Smetana, Mchedelov, Renié, és De Falla művei. Előadja: Bábel Klári (hárfa), a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hárfa- és zongora-szakos hallgatója. Mindkét hangszeren igen figyelemreméltó eredményeket ért el: már 17 éves korában megnyerte az Associazione Musicale La Muse zongoraversenyt. Ezt követően, 2001-ben a Zeneakadémia neki ítélte a Bíró Sári ösztöndíjat. Ez évi legutóbbi igen nagy sikere, hogy a moszkvai III. Nemzetközi Vera Dulova hárfaverseny különdíjasa lett.

Egy kis jótékonyság: művészek a Dévai Gyermekekért. December 12-én, hétfőn este fél 8-kor a Zeneakadémia Nagytermében karácsonyi, jótékonysági hangversenyt ad Baranyay László zongoraművész és a Liszt Ferenc Kamarazenekar (hangversenymester: Rolla János), a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára. A jegyet megvásárlók egy meglepetés-ajándékot is kapnak a koncert előtt, a helyszínen. A hangverseny szünetében jótékonysági árverés keretében kerül eladásra Petrás Mária csángó iparművész 3 db karácsonyi kerámiája. A koncert hangfelvételéből készült CD, a jegy felmutatása ellenében - akár karácsonyi ajándékként -, kedvezményesen megvásárolható december 22-től a Szent Gellért Könyvesboltban. A hangverseny teljes bevételét a Dévai Gyermekközpont megsegítésére Böjte Csaba atyának adják át. Tegyék együtt széppé a nehézsorsú gyermekek Karácsonyát! Az est védnöke: Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete

S még egy kicsi… A rendezők tisztelettel hívják Önt a határon túli árva magyar gyermekek karácsonyáért rendezett jótékonysági estre, Debrecenbe, a Kossuth utcai református templomba, december 9-ére, este hat órára. Díszvendégek: Bartha József lelkész (Holtmaros), Pakó Benedek kanonk-plébános (Szászrégen). Közreműködik: Hollóének Hungarica együttes, Dinnyés József, Erdei József. A rendezvény szervezői: Hajdúság-Partium Értékmentő Egyesület.

 .

Vissza a kezdőlapra