2005. december 05. hétfő 22:38

 

Invitálók a Zeneakadémiára

 

Volt egyszer egy karmester

 

Kerekes István: Volt egyszer egy magyar karmester című művének könyvbemutatóját tartják december 8-án a Zeneakadémián. A neves karmesterről készült összeállításban a magyar zeneélet virágzásának időszaka elevenedik meg. A „Somogyi László és kora” alcímet viselő könyvben megtalálhatjuk Sándor Judit, Kurtág György, Kocsis Zoltán, Vásáry Tamás, Pál Tamás, Farkas Ferenc, Starker János, Konrád György, Ungár Tamás, Lukin László, Lukács Ervin, Párkai István, Lendvay Kamilló és Bónis Ferenc írásait is. A bemutató időpontja: 2005. december 8. 13 óra, helyszíne a Zeneakadémia Tanácsterme.

 

Ingyenes Bach-est

 

2005. december 19-én ingyenes Bach-estre várja a barokk zene kedvelőit a Budapest Barokk Együttes. A koncert műsorán hallható lesz a Preludium a c-moll csellószvitből, a d-moll triószonáta, az E-dúr hegedűverseny, valamint a d-moll csembalóverseny.

A Budapest Barokk Együttes 2004 szeptemberében alakult, az elmúlt egy évben több teltházas, nagysikerű koncertet adott. Az együttes célja a barokk és klasszikus zene megismertetése. Előadásaik sokszínű műsor-összeállítása révén a barokk és klasszikus zene virtuóz és érzelmes oldala egyszerre válik láthatóvá. Koncertjeiken szólódarabok, duók, triók szerepelnek, meghívott közreműködőkkel (ének, oboa, fagott, stb.), ezzel is színesebbé téve a repertoárt. A Budapest Barokk Együttes tagjai a Zeneakadémia egykori és jelenlegi növendékei: Vámosi- Nagy Zsuzsa – fuvola, Papp Dániel – hegedű, Oláh Indira – gordonka, Oláh Aino – csembaló. A december 19-i hangversenyen közreműködik az együttes barátaiból alakult kamarazenekar. A koncert időpontja: 2005. december 19. 19 óra, helyszíne a Régi Zeneakadémia (Bp. VI. Vörösmarty utca 35. ).

 .

Vissza a kezdőlapra