Pár(t) beszéd:
Vissza jön a Németh!
Ebadta németje! Nem baj, mi kurucok többen vagyunk!
Mese a királyfiról

A legkisebb királyfi, amikor felcseperedett, elindult szerencsét próbálni. Vitt magával egy kis hamuba sült pogácsát. Amint ment, mendegélt, adott a pogácsából, aki kért tõle, s ezek meg is segítették, jó tíz év múltán egy szekér arannyal jött haza.
Itthon megállt és körülnézett. Ejnye, vajon mit szemlélhet? Tán a szomszéd falu tornyát? Nem, inkább 
belülrõl a kocsmát. Beszélget, cseverészik, ismerkedik azzal, hogy mi a tényleges helyzet e hazában.(Képünk: Németh Miklós Szécsényfelfaluban kocsmázik.) Mert eddig, a messzi idegenben folyton nagyhorderejû, Európa sorsát eldöntõ banki döntéseket hozott. Most akar átszokni a szuperszonikusról a helyi fapadosra. Mindenhová elmegy, ahol sejti, sokan lesznek. Gyûjti a benyomásokat. Mások ezt szavazóknak mondanák. Állítólag köztiszteletnek örvend. Népszerûségérõl ékes bizonyíték az alábbi levél, amelyet magam is emilen kaptam meg.

"Tisztelt ismeretlen barátaim!
Szeretném elmondani azt a történetet, ami nemrég történt Szerencsen a gazdanapok alkalmával: Unokaöcsém 25 éves. Apjával szõlõt mûvelnek, bort készítenek(elképesztõ finomat, igazit). Jó gazda módján elmentek a szerencsi gazdanapokra. Díszvendég volt Göncz Árpád, Schuster úr - nem tudom pontosan a nevét. szégyenszemre - a szlovákiai elnök, és a MEGLEPETÉS: Németh Miklós. Szépen álltak sorban. Lehetett velük kvaterkázni, kezetfogni stb. Nagybátyám, majd öcsém kezet fogott, és üdvözölte az elõbbi kettõt. Mikor az apja kezet akart fogni Németh-el öcsém hangosan (NAGYON HANGOSAN) a következõt mondta:
"Apa tán nem akarsz kezet fogni egy kommunistával, még azt hiszik keveredünk velük! Rólunk nehogy azt higgyék nem emlékszünk ki maga (Németh felé).......!"
Néma döbbent csend lett........... Németh "úr" lefagyott mint a Windows. Az öcsém pedig "elrángatta" apját.
Örülök, hogy Németh "úr" leckét kapott abból, hogy a fiatalok (egy része) pontosan tudja az igazságot, nem "megvezethetõ". Örülök, hogy ezt a mondatot mindenki hallotta. Örülök, hogy Németh "úr" csak a levegõt markolta nem a becsületes emberek kezét. Üdvözlettel. Balázs"
 
 

Vissza a kezdõlapra