Lesz-e ismét útblokád?

A miniszterelnök ma fogadta a VOSZ vezetőit (Vállakozók Országos Szövetsége), akik között történetesen ott voltak a FUOSZ (Fuvarozók Országos Szövetsége) irányításában is vezető szerepet betöltők.
A benzin illetve gázolaj áremelkedésével kapcsolatos tárgyalás Nógrádi László miniszter úr feladata, aki ugyancsak részt vett a mai megbeszélésen.

Nógrádi miniszter úr holnap, szombaton fél tízkor kezdi meg konkrét tárgyalásait, és amint a MHL kérdésére elmondta, nagyon reméli: a magyar lakosság nem lesz kitéve azoknak a kellemetlenségeknek, amelyeket Belgiumban, Angliában, Franciaországban, Németország egyes területein kellett elszenvedniük a közutak használóinak, tehát lényegében mindenkinek.

A Magyar-Hon-Lap folyamatosan beszámol a tárgyalásokról.MHL kommentár: Józan ember nem akar erőszakot, és mindenki az alacsony üzemanyag-árban érdekelt. A durva útblokádok viszont sehol sem érték el az üzemanyag adótartalmának csökkentését. A kieső bevételt más adónemekből kell ilyenkor pótolni, s ez nem jó dolog. Ha pedig a piaci ár mesterséges csökkentését várnánk a kormánytól, akkor az üzemanyagot nem vagy kisebb mértékben használók vállára raknánk a nagy felhasznlók költségeit. Ez igazságtalan megoldás.

Vissza a kezdőlapra