Magyar nemzeti zarándoklat indul Rómába
Több ezer résztvevő
 
A millenniumi év kiemelkedő  eseményeként - Paskai László bíboros és  a Magyar Katolikus Püspöki Kar  tagjainak vezetésével - magyar nemzeti  zarándoklat indul október 7-én Rómába;  a négynapos útra eddig mintegy ötezren  jelentkeztek - közölte Madari Gyula, a  szervező Makrovilág Zarándok Iroda  igazgatója kedden az MTI-vel.

A zarándokok az első napon szentmisén  vesznek részt a falakon kívüli Szent  Pál-bazilikában, majd másnap jelen lesznek II.  János Pál pápa jubileumi miséjén, a Szent  Péter téren.

A magyarországi szervezők október 8-án este  rendezik meg a Millenniumi Magyar  Vecsernye elnevezésű programot, amelynek  keretében virrasztást tartanak a Lateráni  Bazilikában a katolikus egyházért,  Magyarországért és a családokért. A  következő napon a zarándokok együtt  imádkoznak a magyarok szentmiséjén a Szent  Péter-bazilikában, ahol a szertartást követően  találkoznak a katolikus egyházfővel.  Ugyancsak október 9-én, este imavirrasztást  tartanak a Szent Péter téren egy magyar  püspök vezetésével. A zarándoklat  zárónapján, október 10-én a magyar utazók  részt vesznek a Santa Croce in Gerusalemme  bazilikában megrendezendő szentmisén.

A zarándoklatra Erdélyből, Németországból,  Svájcból, Ausztriából, Nagy-Britanniából,  Kanadából és Franciaországból is  jelentkeztek magyar hívők.

MTI
Vissza a kezdőlapra