2004. április 05. hétfő 22:51

 

Vendégkönyv archívum

 

2002. július 1-től szeptember 30-ig

 

 

Neve: tpista
Hozzászólás: Kedves lumproli!
Mond, miféle gyűlölködő hangról beszélsz? Mond meg konkrétan kinek, melyik beszédét érezted ilyennek.
Ha neked az induláskor tetszett a Fidesz, és most nem tetszik, fogadd el, hogy van aki ezzel fordítva van.
Nekem pl. valóban nem tetszett, ahogy az induló Fidesz viszonyult az Egyházhoz, de most tetszik, amikor Orbán a szereteről beszél.
Erről mi a véleményed?
Egyébként nagy baj, hogy nincs párbeszéd a két oldal között.
Látom nem vagy gyakorló internetező, különben tudnád, hogy az ilyen vendégkönyv automatikus. A webmester ugyn leszedheti később az írást, de egyrészt úgy látom nem lóg a weben állandóan, másrészt nézd meg régebben mi írtak bele némelyek, még ma is kint van. Bár elég elképzelni is, mert sok undorító dolog volt.
A te írásod nem ilyen, ezért kapcsolódom hozzá. Bár - s kérlek ne sértődj meg - kicsit csináltnak érzem a történetedet és több hasonlót olvastam már a különfle fórumokban. Mintha sablonos lenne. Ha tévedtem, mégegyszer megkövetlek.
Köszönt: Pista.

Bejegyzés ideje: 2002. szeptember 30. hétfő, 22:20:05

Neve: lumproli@egon.gyaloglo.hu
Hozzászólás: Kedves keresztények!
Én azok közé tartozom akiket az Önök tisztelt polgári vezetői lumpenproli, vörös patkánynak és efféléknek neveztek. (Ezt csak a tények miatt.)
Éppen ma vagyok 34 éves, és már kisgyermekkoromtól jártam templomba, megkereszteltek, voltam első áldozó és bérmálkoztam is, sőt nagyon sokszor ministráltam. Azóta is járok hetente-kéthetente misére vagy istentiszteletre (a feleségem református). Ismerem a Bibliát, többször is olvastam az Ó- és Újszövetséget.
Rám tehát nem valószínű, hogy igaz a pogány, kommunista maradék.
Azzal a kérdéssel szeretnék Önökhöz, az Önök vezetőihez fordulni, hogyan lehet az, hogy egy magát keresztényként meghatározó párt (vagy szövetség)vezetője ilyen gyűlölködő hangot üssön meg, ahogyan az Önök vezetője tette ezt tavasszal.
Tudom: a Bibliában benne van a "szemet szemért" elv, de tudomásom szerint az még az Ószövetség.
A keresztények főként az Újszövetségre kell hogy támaszkodjanak, hiszen annak a "főszereplője" Jézus Krisztus, aki az egész kereszténység "megalapítója". Ő pedig azt mondta, hogy "tarstd oda a másik orcádat".
Én elhiszem, hogy a másikoldalon IS van aki gyűlölködik, de a kerestény ember nem ezt az utat választja, hanem megbocsát, megpróbál mgérteni vagy meggyőzni.
Hol van ez a hang a "polgári" oldalon.
Szavakban megvan, de tettekben?
Hol van az a "polgári" miniszterelnök, aki 10 éve még kigúnyolta a keresztényeket és a papokat?
Hol van az sok-sok MSZMP tag, aki most a jobb oldalt erősíti, sok közülük vezető beosztásban?
Ha köpönyegforgatásból léptek jobbra, akkor nagyon sajnálom őket, ha nem, valóban "megvilágosodtak" akkor hol van a keresztényi szeretet?
Én akkor voltam főiskolás amikor a FIDESZ alakult, be is léphettem volna, de kíváncsi voltam mivé alakul, ezért vártam. Először nagyon szimpatikus volt, de nem szeretem elhamarkodni a döntéseimet, s ma már úgy látom jól döntöttem.
Várakozással fogadtam, amikor négy éve győztek, de hamar be kellett látnom, hiába vártam.
Újra beköltözött a mindennapokba a félelem, a félelem a hatalomtól!
Örültem, hogy vesztettek, de sajnos be kellett látnom hamar, mert a "harc" folytatódik.
Meddig még?
Én a közvetlen környezetemben egyetlen választási visszaélést tapasztaltam. Fideszes részről történt.
Érdekes, hogy más kultúrált államokban a szavazást nem követi vádaskodás, még akkor sem, ha néhány szvazat dönt (lásd Németország éppen most).
Miért nem emeli föl a szavát e párt a béke mellett, miért kell újra és újra az utcára citálni az embereket.
Abban a szerencsében lehetett részem, hogy személyesen láthattam II. János Pál pápát, s nekem nagyon sokat jelentett e találkozás. Ott valóban azt éreztem, hogy az aki szól hozzánk békét, nyugalmat kíván.
Miért nem érzem ezt vezető ellenzékiek beszédéből?
valószínűleg nem értem meg a mondanivalójuk lényegét.
Ennyit szerettem volna leírni.
Tudom, valószínüleg nem jelenik meg amit írtam, hiszem ellentétes a párt (szövetség) szemléletével, de azért vagyunk, hogy különbözőek legyünk.
Akkor hát, református köszöntéssel: Isten áldásával.


Bejegyzés ideje: 2002. szeptember 25. szerda, 10:29:39

Neve: Asztrik
E-mail címe: asztrik@netposta.net
Hozzászólás: Örülök, hogy ismét megtalálható a MKDSZ honlapja a régi címen. Történt valami amiről lemaradtamM Látom gyülekeznek az önkormányzati választásra a jelöltek, remélem, hogy minél több helyen alakul olyan képviselőtestület, ahol a keresztény értékek is megjelenhetnek.
Bejegyzés ideje: 2002. szeptember 23. hétfő, 08:05:54

Neve: Dr. Mayer Z. György
E-mail címe: medilingua.bt@chello.hu
Hozzászólás: A Szent István napi elmaradt tüzijáték megismétlése ("ejaculatio postcox" - Herr Dr. Schumann) aug. 31-én olyan mint az 1957-es május 1-je volt: erkölcsileg. Aki ma nézte a fényes csíkokat és hallgatta as dörgést, az neokommunisták cirkuszán vett részt, amelynek nem lehetett köze az Országalapítóhoz. Csodálom, hogy a FIDESZ úribb szárnya, a MKDSZ nem hívta fel erre az összefüggésre a figyelmet s FIDESZ nem hirdetett boycottot. * Amikor az 1970-es árvíz jött, Aradon a Német Líceumban elmaradt a bankett s az arra összegyült pénz a káérosultak javára ment. * Nem lehetett volna a Székesfővárosban is hansonlóképp tenni? * Avagy nem tudjuk mi lett Ananias és Saphyra vége, akik mindenüket felajánlották kéretlenül, de "für alle fälle" félre is tettek. Péter - Simon bar Jona halállal sujtotta őket (Práxeis Apostolón - mindjárt az elején)... * Akik e tüzijátékot szervezték tehát, méltók az erkölcsi halálra.
Bejegyzés ideje: 2002. augusztus 31. szombat, 21:55:46

Neve: tpista
Hozzászólás: Csak az reagáljon, aki olvas is. Vedd meg pajtás a Magyar Nemzetet. Viszont a magyar nemzet nem eladó.
Pista

Bejegyzés ideje: 2002. augusztus 13. kedd, 11:44:08

Neve: tpista
Hozzászólás: Csak az reagáljon, aki olvas is. Vedd meg pajtás a Magyar Nemzetet. Viszont a magyar nemzet nem eladó.
Pista

Bejegyzés ideje: 2002. augusztus 13. kedd, 11:44:08

Neve: Egy drukker
E-mail címe: asztrik@netposta.net
Értékelés: Ködös
Hozzászólás: Amennyiben ez lehetséges, kérem, hogy a vendégkönyvbe írók fogalmazzanak egyértelműen, mert nem mindenkinek jár a "Nemzet", így fogalmunk sincs róla, hogy az előző grafomán miről ír, ezért reagálni sem tudok.
Bejegyzés ideje: 2002. augusztus 6. kedd, 09:52:24

Neve: Spéter
Hozzászólás: Olvasva a pénteki Nemzetben az amerikai magyar tudósítását a külügyér úr látogatásáról, felmerül a kérdés, ki a nagyon hűlye? Emberek, lépjen már a nyilvánosság elé valaki és mondja el a véleményét, mert az agyonhallgatást beismerésnek veszik. Pl.Pákozd-Sukoro nincs messze Pesttől és ott elfér 1-2 polgár, no meg van a helynek űzenete is.
Bejegyzés ideje: 2002. augusztus 4. vasárnap, 20:45:38

Neve: Surján László
E-mail címe: mkdsz@elender.hu
Hozzászólás: Tisztelt Olvasóink!
Valami kehe miatt péntek óta nem tudunk új anyagokat kitenni. De azért élünk és mihelyt lehet, frissítünk.
Megértést kérünk, illetve köszönjük a megértést, hiszen nem csökkent érdemben a látogatottságunk. Valóban van sok régebbi anyag, amit érdemes olvasni.
Amúgy jó nyarat mindenkinek.
A SZERKESZTŐK

Bejegyzés ideje: 2002. július 28. vasárnap, 22:27:09

Neve: tpista
Hozzászólás: Hahó, éljen a közbeszerzéssel ügyködő új tisztakezű kormány.
Pista

Bejegyzés ideje: 2002. július 28. vasárnap, 22:24:35

Neve: Kunvári György
E-mail címe: kunvari@mailbox.hu
Értékelés: Én azt hittem, hogy ez tényleg vendégkönyv!
Hozzászólás: Sajnálom, hogy előbb nem néztem bele ebbe a "vendégkönyv"-be, mert akkor nem teszek fel ilyen jellegű kérdést.
Úgy vélem, hogy ezt a lehetőséget sokan egy szabad fórumnak vélik. Kár érte.

Bejegyzés ideje: 2002. július 19. péntek, 13:06:47

Neve: Kunvári György
E-mail címe: kunvari@mailbox.hu
Hozzászólás: Jelentkeztem a bajai szervezetbe, de még nem kaptam értesítést arról, hogy felvettek-e. Ez általában mennyi időt szokott igénybe venni?
A jelentkezésemet dr. Zöld Lászlónénak adtam le.
Kérem, hogy ezt ne vegyék kritikának, csupán érdeklődöm, mert amíg nem kapok értesítést felvételemről, addig nem merek továbblépni és tagokat toborozni Bátmonostoron, illetve Baja környékén, hiszen arra semmi sem jogosít fel.

Bejegyzés ideje: 2002. július 19. péntek, 13:02:51

Neve: Spéter
Hozzászólás: Olvasva a korábbi beírásokat, ismét megerősített- a csak egy gondolat lehet hiteles, a többi áruló- szoci főelv létezésében. A hivatkozott liberalizmus kifejezetten vitaképes szabadelvűséget hírdet, tehát sántit az a megfogalmazás, amelyet önmentőövnek használ S.E. Marhaság a jobboldali világot vádolni a két világháborúba sodorásáért a szolgálólányt ölelgető gazdag polgári család szülötte Karl Marx hokkedlin megírt alapigazságai szemszögéből. Vajon erre az alapigazségra hivatkozó, a törvényes rendet puccsal megdöntő bolsevikok által elkövetett vörös terror, az ennek eredményeképpen fellépő éhinség összevetett áldozatai mennyien lehetnek? Nagyon alacsony történelmi jártasságot és nagyon erős provokácoós hajlandóságot látok S. E. beírásaiban, kifejezett keresztény elleneséggel. Vajon a másik oldalon úgy fohászkodnak: Lenin segíts, vagy Karl Marx segíts rajtam és családomon? A feljegyzett történelemben eltelt több, mint 2000 év, amelyből a világ egyik részén az ortodox kereszténység mellet felütötte a fejét úgy 80 éve egy a németek által pénzelt úr és később egy postakocsi rabló által fémjelzett ideológia, amely olyan tankönyvet keresett és talált, amely szerint nekik van igazuk. Aki akkor ellene szólt tarkólövést kapott. Kár, hogy ez a tankönyv még érvényben van. Vajon a Budapesten működött darálók, mely történelmi ciklus részei? Az akkori háborús bűnösök megkapták méltó büntetésüket. De kérdem én a darálókezelőkkel mi történt? Nekünk keresztényeknek meg kell bocsátanunk. De megbocsátani csak annak lehet, aki a bűnbocsánatért felemelei a kezét. Nos ez az, amit ma nagyon hiányol a polgári oldal. Neki lehet menni bárkinek, de azt azért megjegyzem Orbán Viktornak hosszú életet kívánunk. Lehet őt hibáztatni mindenért, de most felhívom mindenki szíves figyelmét, tartózkodjon a politikai gengszterizmustól. Maradjon meg a mai politikai kultúrálatlanság szintje, mint legalacsonyabb mérce, erről még lehet építkezni felfelé. De figyelembe kell venni azt is és tolerálni, hogy aki nincs veletek egy véleményen, nem gyűlölet keltő. Meg kell őt is hallgatni, mint ahogyan a balosokat is meghallgatjuk. Kérem szépen ezért felejtsétek el a Forradalmi Osztagok és Brigádok röplapjait ez a polgári oldaltól nagyon idegen!

Bejegyzés ideje: 2002. július 16. kedd, 10:13:13

Neve: iudex
Hozzászólás: No persze. És Ajrópa melyik részére gondoltál? Baszkföldre? Észak-Írországra? Szíciliára? Korzikára? Athénra? Valóban, sehol egy rémálom... Ajrópa saját vállán sírja ki magából a meghatottság könnyeit. Úgy megrendült saját nagyságától. Azt meg szomorúan látom, hogy te még mindig a kádárizmusban hagytad a gondolataidat. Ugyanis akkor volt szokásban mindent egy emberhez kötni. Most úgy látszik, Orbánon a sor. Mindenért ő a hibás - némelyek szerint. Tán a tűzkár, vízkár, Oszkár is az ő lelkén szárad, nemdebár? Kínjában gyulladt föl a Hortobágy, mert eszébe jutott Orbán. A szabolcsi földrengések csak azért voltak olyan aprók, mert Pártunk és Kormányunk idejében odavetette bölcs, mindenen átható tekintetét. Hijába, no, ahun egy MedgyessyKÉM szeme hízlalja a jószágot... Cihijátriai jártasságod pedig egyenesen lenyűgöző. Pontosan tudod, ki hullajt krokodilkönnyeket, mert ugyi, Pokorninak ez hetente háromszor volt szokásában eddig is. Vesékbe látsz, látom, nem vagy véletlenül te is SZT-tiszt? Nem, ne szégyelld, MedgyessyKÉM is büszke rá, meg lassan mi is azok leszünk, hiszen a fene se gondolta, hogy ennyi Bond rohangál kis hazánkban, csak azt nem értem, hogy ha annyi volt itt az ellenálló, hogy még MedgyessyKÉM is illendőnek tartotta azzá lenni, hogyan tarthatott ilyen soká a rendőrállam nálunk? Talán mert a Bond nem James volt, hanem Ferro-?
Bejegyzés ideje: 2002. július 15. hétfő, 09:28:48

Neve: Sátori Ervin
E-mail címe: santerr@hotmail.com
Értékelés: már volt
Hozzászólás: Kedves Mindegyiketek !
Sajnálom, ha valakit megsértettem, mert nem akartam. Ez egyébként a legjobb példa arra, hogy O.V.milyen ügyesen tanította meg népét (bal-jobb), hogy a gyűlöletkeltéssel, egymás utálásával, milyen jól lehet evezni a zavaros vizen
Ez egy hülye ország, amit sorban tönkre tesz a jobb és a bal oldal egyaránt. Nincs közös cél, csak a törekvés a másik tönkretevésére. Ami Pokornit illeti, nem hiszek a krokodil könnyeknek. Ez egy szimpla vezér áldozat volt, nem ért el vele semmit a FIDESZ.Bárkivel lefogadom, fél év múlva itt lesz, mintha semmi sem történt volna. Na BÉKE veletek !! Találkozunk Európában, és akkor befejeződik ez a rémálom.

Bejegyzés ideje: 2002. július 14. vasárnap, 23:02:57

Neve: tpista
Hozzászólás: Sajnálom, hogy Sátori Ervin ilyen hangon irogat. Vegyétek észre, dobálózik a jelzőkkel, de egyetlen érve sincs. Összemos mindent mindennel, neki ami rossz, az jobb oldali, ami jó az baloldali. Így persze könnyű. Mit fog szólni, ha a héten a jobb oldal megszavazza a költségvetést? Mit szól ahhoz, hogy Pokorni feladta a leckét PéterKÉMnek? Mit gondol, mekkor szerepe volt a Tanácsköztársaságnak - ez talán nem jobb oldal - Trianonban?
Pista

Bejegyzés ideje: 2002. július 14. vasárnap, 17:37:37

Neve: Sátori Ervin
E-mail címe: santerr@hotmail.com
Értékelés: már volt
Hozzászólás: Szegényke Terike !
ElQször egy pár téveszmét szeretnék elhesegetni a gondolataidból.
Nem voltam komcsi, nem voltam szoci (és nem is leszek soha)de bár megkereszteltek, szent igaz, hogy keresztény sem leszek.Továbbá se zsidó, se MIÉP-es söpredék sem vagyok. Maradt az átkozott liberalizmus, aminek oly sok Budapesti "esik áldozatául". Szóval ami a szocikhoz való kelletlen kényszerkapcsolatomat jellemzi az az, hogy inkább az ördög, mint az álszent, vizet prédikáló, nacionalista, pöffeszkedQ, nagyképü, stb.jobboldal.Tehát akár barátok is lehetnénk, ha nem volnánk a kör két átellenes oldalán.
Egyebek. Kár azt feltételezned az ország másik felérQl, hogy nem tud a saját fejével gondolkodni, elQbb bátran tekints a sajátodba, és emlékezz vissza mit össze nem gondoltál a kis hazudozó fideszes röplap irka-firkákról. Hogy bevetted a süket pánikdumát, azóta is ezt rágicsálod, és azt hiszed, hogy megvilágosodtál.
Ha JÉZUS látna benneteket, két lábbal rugna a pokolra. A ti "bátor" jobb oldali eszmeiségetek már bele sodorta az országot két jó nagy vesztes világháborúba, és ti kótyavetyéltétek el az ország általatok tehetségtelenül viszakiabált kétharmadát. Na de üsse kavics !Irány Európa.De ti még ezt sem fojátok fel ésszel. Inkább romboltok, csak hogy a magatok igazát halljátok.
Te sem mondasz igazat Terike, csak egy "polgári" körös sablon dumát lejtesz, mert a "központ"-O.V.-az nálatok van. Egyébként meg kár a blöffél, hogy te szavazatszámláló bizottságban voltál. Ha így van akkor én leszek a következQ Pápa. Na Pá.

Bejegyzés ideje: 2002. július 12. péntek, 01:15:52

Neve: Terézia
Értékelés: mint eddig
Hozzászólás: Ó bocsánat, az előbb lemaradt az érdemi válasz! Nos, kedves Ervin, leveledből úgy tűnik, nem voltál benne egyetlenegy választási/szavazatszámláló bizottságban sem. Én igen. És nem ez volt az első. Így lehet, hogy tőlem kell megtudnod, hogy bizony lehet ám csalni kívülről is és belülről is! Többek között a törvényesség látszatával is. Van olyan csalás, amelyet csak tettenéréssel lehet bizonyítani, ezekről érkezett is sok-sok-sok bejelentés, de hiába. Van azonban olyanfajta csalás is, amelyet maguk a szavazólapok bizonyítanak. Ezekből pedig van az urnák fenekén sok-sok-sok bizonyító darab. Csak nem ettől a pár enyhén kékes színű lapocskától félnek az elvtársaid? Nem? Akkor vajh kinek is áll érdekében, hogy ne számlálják újra? Nyilván azoknak, akik TUDJÁK, hogy csaltak, s ne derülhessen ki. Hiszen ha a választások tiszták voltak, és minden rendben találtatik, akkor azok maradnak szégyenben, akik kezdeményezték az újraszámlálást (azok a fasiszta Fideszesek, nemde)?
(Csak zárójelben: A csalások lehetőségének és elkövetésének bő tárházát nyújtja a Választási Iroda volt vezetőjének, Tóth Zoltánnak nemrégen megjelent könyve is. Ő pedig - tudtommal - ma államtitkár.)
Így pedig az fog történni, hogyha nem lehet újraszámolni a választást, (mondjuk Amerikában egy egész hónapig számolták újra a floridai szavazatokat, de Amerika csak nem mérhető a MI demokráciánkhoz!), akkor sohasem fogja lemosni magáról a csalás gyanúját az MSZP, éppenúgy, ahogy eszmei, vagyoni- és jogelődje a Magyar Kommunista Párt is csak az ominózus kékcédulás csalás módszerével élve volt képes magához ragadni a hatalmat. Vannak még ép emlékezetű emberek kis hazánkban is, kiken az elmúlt negyvenvalahány esztendő sem fogott, s nem silányított megroppant gerincű szolgává!
Ha pedig újraszámláláskor mégiscsak beigazolódik a gyanú, úgy a rejtegetnivaló mégis kiderül!
Ez ám a csapda: akár így, akár úgy, morálisan MINDENKÉPPEN vesztett az MSZP. Végülis nem először, és ha így folytatja, lehet, hogy utoljára. Mert belülről fog fölbomlani. Mert azt gondolom, idővel a többség, (az értelmes ember) fog felülkerekedni a párton belül (is). Ennyit a választások tisztaságáról.
Terézia

Bejegyzés ideje: 2002. július 11. csütörtök, 15:43:25

Neve: Terézia
E-mail címe: Terézia
Értékelés: megfelelő
Hozzászólás: Ó te szegény Sátori Ervin! Hogy ennyire ne a magad fejével gondolkodj!
Ezen egyébként mindig elcsodálkozom, hogy mai napig vannak olyan, magukat értelmesnek, értelmiséginek tartó honfitársaim, akik mindmáig képtelenek a valóban saját gondolataikat őszintén előadni! Mindig azokat a sablonszövegeket mondják unos-untalan, dömpingszerűen, amelyeket a Központban szépen megfogalmaztak, kiglancoltak, kigyomlálták belőle a valódi indokokat (nehogy érdemben válaszolni lehessen rájuk, mert az veszélyes ám!) és szépen a benne hívő nyáj szíves rendelkezésére bocsátották köznapi felhasználásra. Azok pedig, akiknek kényelmesebb a kész sablonokat befogadni, szépen el is hiszik. Ezek után csöppet se lehet azon csodálkozni, hogy a "polgár" szó majdhogynem szitokszónak, gúnynévnek számít eme bizonyos körökben. Merthogy az ilyen fogalommal megnevezett egyének mernek saját gondolkodással bírni, sőt nem átallanak ellene mondani a Központ által kicsiszolt irányelveknek. De könyörgöm, véletlenül nem telt el már tizenkettő esztendő azóta, hogy ezt a fajta beszédet hallgattuk addig több mint negyven esztendőn keresztül? Nem ez lenne AZ A MÚLT, amin valóban túl kellene lennünk, hogy tényleg a jövővel foglalkozhassunk?
Szóval kedves Ervin, azt vallom, hogy nincs reménytelenül elveszett ember addig, amíg csak él. Hiszen a remény hal meg utoljára! Ezért aztán türelemmel fogok várni úgy rád, mint kedves hozzád hasonló felfogású társaidra, hogy mikor fog végre kinyílni a szemetek nemcsak a valóságra, hanem magára az igazságra is! Hidd el, őszintén szurkolok nektek! Addig is sok szerencsét!

Terézia

Bejegyzés ideje: 2002. július 11. csütörtök, 15:08:53

Neve: Sátori Ervin
E-mail címe: santerr@hotmail.com
Értékelés: kb.ezt vártam
Hozzászólás: Fiúk !
Olyan gyengék vagytok, mint az általatok skandált szöveghez tartozó sportág. De természetesen csak ti lehettek magyarok, csak ti hordhattok kokárdát. Az ország lakosságának másik fele, mert amennyivel több, az szerintem is elhanyagolható, viszont csak megtévedt lumpenproletár, illetve budapesti (tehát nem magyar).
Meddig rágódtok ezen a szavazatújraszámoláson. Már átolvasták ezerszer. Vagy addig kellene hajtogatni a papírokat, amíg végre ti gyöztök, nagy vezéretek I.Orbán Viktor csendes macerálására. Ott voltatok az urnáknál, láttátok, olvastátok, számoltátok. A Ti embereitek ültek az országos vezérkarban. Csak nem Qk is komcsi kémek voltak ?
Pihenjetek le Fiúk, mennyetek focimeccsre, lazítsatok ! Legalább keresztények legyetek, ha már demokraták nem tudtok lenni !

Bejegyzés ideje: 2002. július 10. szerda, 23:48:40

Neve: ergyörgy
E-mail címe: rg@elender.hu
Hozzászólás: Elnézést amiért kétszer ment ki a beirás
Bejegyzés ideje: 2002. július 9. kedd, 21:43:26

Neve: ergyörgy
E-mail címe: rg@elender.hu
Hozzászólás: Tetszik a honlap.
Jó lenne eljutni oda, a fórumokon ne a marakodás, a másik lejáratása, megalázása lenne a cél.
Minden józanul gondolkodó, Internet elérésel rendelkező levelező társamat, arra kérném, használjuk ki a háló adta lehetőségeket, mások tájékoztatására. Számtalan ismerősöm van, akik csak a szokott csatornákon tudnak informálódni.
Négy éve a Fideszre szavaztak, most pedig az elvtelen elvtársakra. Ennek oka volt, amit jó lenne feldolgozni.
1999 tavaszán az akkori ellenzék a vidéket akarta fellázítani a kormány ellen. A téma az volt, egy német nagyvállalkozó tojástermelésre fog rá állni, amivel tönkre teszi a hazai termelést.
A témát először a Népszavában olvastam. A tartalomjegyzékben a rövid leírás után ott volt a kérdő mondat „és mit tesz ellene a kormány?” Elolvasva a cikket, a végén a Világgazdaság
korábbi számára hivatkoztak, onnét vették át a témát. A lapban ugyanúgy benne volt a tartalomjegyzék, végén a kérdő mondattal. Mikor a jelzett oldalt lehívtam, 72 –es karakterekkel az volt kiírva, ez az oldal nem létezik. Három hónapig lázítottak. A TV ben láttam az épülő hatalmas tojó házakat. Bemutatták az építési engedélyeket, beszéltek a települési Polgármesterrel. Az érintett termelők mind elhitték a történetet, várták a tragédiát, ami elmaradt, mert a történet kitalált volt.
Ezt a témát lehetett volna sokszorosítani és megmutatni az ismerősöknek.
Más: úgy tudom, eü. Miniszterünk a csernobili balesetnél is ugyanebben a székben üldögélt és napokig nem közölte a lakossággal, emberek, vigyázzatok, mert nagy baj van. Szakmailag alkalmatlan. Mint a Politikai bizottság tagja, megtiltották, napokig nem lehetett közölni a tragédiát. Ez főben járó bűn.
Tehát javaslom, ne a megtévesztett másik oldalra szavazókkal foglalkozzunk, próbáljuk eljuttatni hozzájuk azokat az infókat, amihez egyébként nem jutnak hozzá.
Üdvözlettel: ergyörgy




Bejegyzés ideje: 2002. július 9. kedd, 21:42:09

Neve: ergyörgy
E-mail címe: rg@elender.hu
Hozzászólás: Tetszik a honlap.
Jó lenne eljutni oda, a fórumokon ne a marakodás, a másik lejáratása, megalázása lenne a cél.
Minden józanul gondolkodó, Internet elérésel rendelkező levelező társamat, arra kérném, használjuk ki a háló adta lehetőségeket, mások tájékoztatására. Számtalan ismerősöm van, akik csak a szokott csatornákon tudnak informálódni.
Négy éve a Fideszre szavaztak, most pedig az elvtelen elvtársakra. Ennek oka volt, amit jó lenne feldolgozni.
1999 tavaszán az akkori ellenzék a vidéket akarta fellázítani a kormány ellen. A téma az volt, egy német nagyvállalkozó tojástermelésre fog rá állni, amivel tönkre teszi a hazai termelést.
A témát először a Népszavában olvastam. A tartalomjegyzékben a rövid leírás után ott volt a kérdő mondat „és mit tesz ellene a kormány?” Elolvasva a cikket, a végén a Világgazdaság
korábbi számára hivatkoztak, onnét vették át a témát. A lapban ugyanúgy benne volt a tartalomjegyzék, végén a kérdő mondattal. Mikor a jelzett oldalt lehívtam, 72 –es karakterekkel az volt kiírva, ez az oldal nem létezik. Három hónapig lázítottak. A TV ben láttam az épülő hatalmas tojó házakat. Bemutatták az építési engedélyeket, beszéltek a települési Polgármesterrel. Az érintett termelők mind elhitték a történetet, várták a tragédiát, ami elmaradt, mert a történet kitalált volt.
Ezt a témát lehetett volna sokszorosítani és megmutatni az ismerősöknek.
Más: úgy tudom, eü. Miniszterünk a csernobili balesetnél is ugyanebben a székben üldögélt és napokig nem közölte a lakossággal, emberek, vigyázzatok, mert nagy baj van. Szakmailag alkalmatlan. Mint a Politikai bizottság tagja, megtiltották, napokig nem lehetett közölni a tragédiát. Ez főben járó bűn.
Tehát javaslom, ne a megtévesztett másik oldalra szavazókkal foglalkozzunk, próbáljuk eljuttatni hozzájuk azokat az infókat, amihez egyébként nem jutnak hozzá.
Üdvözlettel: ergyörgy




Bejegyzés ideje: 2002. július 9. kedd, 21:40:37

Neve: Dárday Vilmos
E-mail címe: vili1938@axelero.hu
Hozzászólás: Megnéztem a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvényt, valamint az ominózus 48/2001. számú BM rendeletet. Mindkettő csak annyit mond, hogy a szavazólapokat MEG KELL ŐRIZNI a választásokat követő 90. napig. Megsemmisítésükről direkt intézkedés nincs; az idézett jogszabályok alapján azokat a jegyzők akár évekig megőrizhetik. Az egyetlen pozitív kötelezettség: a jegyzőkönyvek első példányait levéltárba kell adni a 90. nap után.
Jómagam műszaki ember vagyok. Nagyon megköszönném, ha néhány jogász barátunk is értelmezné a két jogszabályt. Ha nekem van igazam, senki sem adhat utasítást a szavazólapok megsemmisítésére a jegyzőknek, még maga a belügyminiszter sem. Akkor pedig "csak" a jegyzőket kell meggyőznünk (talán minden egyes önkormányzatnál külön-külön, pl. a helyi polgári körök petícióival), hogy ne nyúljanak a szavazólapokhoz, hanem folytassák azok felelős őrzését. Így talán egyszer mégis megnyugtató választ kapunk majd kételyeinkre.

Bejegyzés ideje: 2002. július 8. hétfő, 21:57:10

Neve: tpista
Hozzászólás: Kedves Spéter,
alighanem félre értettél. Múltkori bejegyzésem a D-209 nevű úrra vontakozott - bár elismerem ügyetlenül. Azt hiszem a Péterkém szó többet nem használható, mert kedvesség helyett Péter kém-re esik szét. A mi kis Péterkémünk helyett írtam: na mi van a mi kis Péterkémmel - amit te a mi kis Péterünkre javítottál. Persze az is érdekel, hogy mi van veled, de hiányoltam, hogy D-209-ről nem esik szó ezeken a hasábokon. Még jó, hogy a szerkesztők azért hozták az anyagot.
igazad van, az embernek felfordul a gyomra. A fogyókúra az jó...
De gyomorfelfordulásból nem élünk meg.
Más. Figyeled, hogy a bolsik hogy be vannak rezelve? Hallottad Szili Katinkát nyilatkozni?
Pedig ez csak egy kis csoport szervezetlen akciója volt.
Más. Mondjátok mi a csuda az az UNIO, amiról ma ír a honlap?
Pista

Bejegyzés ideje: 2002. július 6. szombat, 08:03:27

Neve: Spéter
Hozzászólás: Kedves Tpista! Élek, figyelek. Mostanában más net-lapokon is kalandoztam, de ezek a túrák fogyókúrásra sikerültek. / Felfordult a gyomrom /
Nos ami napjaink szép magyar házatáját érinti, akár mottó is lehet a keresztény érzelmű polgári oldal lesz szíves azonnal megbocsátani a vétkező szociknak, mert ezt a Parancsolatok is megkövetelik. Édes, nem? Egyszóval lehet hazudni, csalni, lopni a keresztény világnak kutya kötelessége azonnyomban megbocsátani. Itt nem kell arca legyen annak, aki a rozsosba besétáltatja az Elnök úrat, lepereg az iratlan erkölcsi szabály, hogy elmenjen pá, itt csak egyféle érték van, és akinek ez nem tetszik, köteles azonnal megbocsátani. Nincs újraszámlálás mert ki tudja, mi derülne ki, van viszon egy értékes elemzés korábbról a Financial Times-ból, amely az amerikai altest kötelező tisztogatásáról szól az új balos kormányok által, melyek támogatva lettek a demokrácia fővédnökétől a polgári kormányokkal szemben. Egyszóval egyre furcsább a világ, nem tudni hová lett a közepe. Talán Haider hires mondása amolyan távjóslattá vált és egyre jobban beigazolódik. Ha most a kommandósok lépnek fel a tüntetőkkel szemben lehet a munkásőrség is feléled és a demokrácia nevében bármire lesz képes a KGB ügynök politikai vezérhad. Bárki is indította ezt az ügynök ügyet jól időzítette, mert a sajtó vidáman összemossa majd valamennyi érintett ügyét és jöhet a megbocsátás. Mert ha ezt sajnáljuk, akkor azt is kell(lene).

Bejegyzés ideje: 2002. július 4. csütörtök, 11:49:45
 

 

vissza Vissza a kezdőlapra