Legfrissebb hírek Zentáról
 A Zentai Városi Rádió Újvidéken tartózkodó tudósítójának jelentése alapján az eddigi részedremények szerint Szerbiában a községek 80 százalékában Vojiszlav Kostunica, a Szerbiai Demokratikus Ellenzék (SZDE) elnökjelöltje vezet, jelentette be Gordana Csomics, a demokrata Párt (DP) tartományi elnöke. A képviselőház mindkét tanácsában is az SZDE van előnyben.

 Szabadkán 70 százalékos volt a szavazópolgárok részvétele, s ott is Vojiszlav Kostunica és az SZDE vezet.

 A Szociáldemokrata Unió (SZDU) matematikus csapatának számításai szerint Kostunica mintegy 600.000 szavazattal vezet Szlobodan Milosevics előtt.

 Uzsicében 50, Belgrádban 75, Zajecsárban pedig 65 százalékos volt a szavazók részvétele a választásokon.

 Pozsarevác összesen kilenc választói egysége közül kettőben Szlobodan Milosevics, hétben pedig Vojislav Kostunica van előnyben.

 A Szerb Radikális Párt (SZRP) választási törzskarának közleménye szerint Vojiszlav Kostunica mindenütt „drasztikusan vezet”.

 A Szerb Szocialista Párt (SZSZP) és a Jugoszláv Baloldal (JB) koalíciójának képviselője, Nikola Sainovics szerint Szlobodan Milosevics vezet az elnökválasztásokon.

 Vajdaságban 78,6 százalékos volt a részvételi arány a választásokon.

 Újvidék főterén hétfőn hajnali egy órakkor már mintegy 40.000 ember gyűlt össze, aggasztó viszont, hogy a rendőrök is szaporodnak, sőt a rohamrendőrség is feltűnt.

 Robert Kolar, a vajdasági Szociáldemokrata Liga (VSZL) szóvivője kijelentette, hogy „a rezsimnek megvan a maga meséje az eredményekről, hamarosan a számokkal is vagdalózni kezd. AZ SZDE ezzel szemben csak ellenőrzött adatokkal dolgozik, amelyek a szavazóhelyek jegyzőkönyveiből származnak. Az SZDE győzelme esetén jogában áll nyilvánosságra is hozni ezt. Nem tudhatjuk, hogy milyenek lesznek a rezsim reakciói. Reménykedjünk azonban abban, hogy elismeri a vereséget. Az SZDE nem folyamodik semmiféle romboló és törvényellenes lépésekhez”, mondta Robert Kolar, jelenti a Zentai Városi Rádió.
 

Vissza a kezdőlapra