Röviden

Halálos rock. Az éjjel nyolc ember meghalt egy dániai rock fesztiválon. - Vajon van-e magyarázat az értelmetlen halálnak erre a formájára?Jó pár-ezer ember vett részt a Cser Ágnes féle szakszervezet (EDDSZ) tüntetésén.
A vidéki akciók igencsak gyengék, néhány száz fősek voltak. - Pedig az egészségügyben valóban rossz a hangulat.
Hiszen "négyszeres béremelést ígért a miniszter", amiből semmi sem lett.

A történet az érintett szájából:

Baló György: Két ténnyel szeretném önt szembesíteni. Az egyik az, hogy a választás körül ön többszáz százalékos béremelést ígért az egészségügyben.
Gógl Árpád: Nem. Kilencvennegyedszer mondom el, kilencvennegyedszer, mert számolom, hogy hányszor kell elmondani…
Baló György: …hát tudja hogy van ez, újszülöttnek minden…
Gógl Árpád: … azt, hogy én mit mondtam…
Baló György: … mit mondott?
Gógl Árpád: Engem megkérdeztek akkor, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozásban, a bérviszonyokban, a relatív elosztásban milyen nagyságrendű változás kellene ahhoz, hogy az egészségügy tényleg olyan megbecsültségnek örvendjen, mint az Unióban, és azt mondtam, hogy kétszáz százalékkal már elégedett lennék, négyszáz százalékkal kellene megemelni ahhoz, hogy az Uniós arányok legyenek, mert az Unióban egy ország kivételével az első három megfizetett csoportban van az egészségügy.
Baló György: Jó, hát vélhetően, ha legközelebb erről kérdezik, majd óvatosabban fog kommunikálni, mert ez így rögződött.

(Az Aktuálisban elhangzott interjú teljes szövege is elolvasható.)

A történet beleillik sánta kutya sorozatunkba, de Baló záró figyelmeztetése is fontos, a mai sajtóviszonyok között igencsak óvatosan kell fogalmaznunk!
A lényeg viszont az, hogy az egészségügy bajban van és dolgozói rosszkedvűek, a hatalomban csalódtak, de ettől Cser Ágnest sem szeretik jobban. Ld. még Élő Anita cikkét a Magyar Nemzetben.Clintontól megvonják a jogi pálya lehetőségét Arkansasban?

Mindenesetre ilyen javaslat született. Indoklásul pedig az szolgál, hogy az elnök eskü alatt hazudott. (A Jones Paula ügyben kijelentette, nem volt szexuális kapcsolata Lewinski Monicával. Pár nappal később viszont beimerő vallomást tett.) Ügyvédjei szerint, ha nem elnök, csak ügyvéd lenne, fel sem merülne a működési engedély bevonása.

Kommentárunk mindössze két kérdés:
    Ha nem elnök valaki, szabadon hazudhat az USA-ban?
    Nem lehetne-e ezt a működési engedély dolgot valamiképp itthon is bevezetni, legalább az újságírók körében?Vissza a kezdőlapra