Méltatlan és igazságtalan

Ugye nem kell mondanom, nagyra becsülöm és szeretem az ÉS-t? Váncsának például a 27. számban megjelent Zongorába történő szarása igazi gyöngyszem. A stílus, a gondolat, az egész, úgy, ahogy van. De a Sajtómunkások, mely szintén kitűnően van megírva, szerintem: méltatlan és igazságtalan.

 Elek valóban nem egy nagy kaliber, ölég nagy balfék is legtöbbször, menteni próbálja a menthetetlent, Lovast, méltatlanul támadja a magyar sajtó egyik legjobb publicistáját, R. Székelyt. De azt gondolom, ebben a beteg, túlérzékeny, politikai abnormitásban szenvedő világunkban nem történt tragédia, hogy megjelent. Én nem feltételezem Kocsi Ilonáról, hogy alkut kötött, még kevésbé hiszem ezt Makairól, aki fiatal kora ellenére a magyar publicisztika egyik legtehetségesebb képviselője, pontos, szigorú, megvesztegethetetlen, gyilkos iróniájú, A pici, a mucus... című gyöngyszeme a Fiúk a bányában kötetnek is egyik ékessége. Külpolitikai témájú cikkei is arról tanúskodnak, hogy pontosan és szigorú tisztánlátással ítéli meg azokat a helyzeteket is, melyek még a magyar szellemi élet legjobbjainak is olykor szakításig fajuló konfliktusokat okoztak.

 És, hogy mi történt akkor a MaNcsban, mikor még "nem voltak a maguk urai", annak vajmi kevés köze van ahhoz, ami most történt. És hogy most mi történt, szerintem meg kellett volna őt is kérdezni, nemcsak "megerősített infókra" hivatkozni. Az ő egész eddigi munkássága, az, hogy az önök szerzője is, megérdemelte volna ezt.

 Kedves Zoli, talán nem kéne mindig Isten igazságos, büntető angyalának szerepét magára vennie. Lám, a független, legszigorúbb Vásárhelyi Mária is "leereszkedett" a 168 Óra riporteréhez, pedig a VIP-listás tulajdonos-szerkesztők sem túl autentikusak az Ön mércéje szerint a hónapok óta tartó, állandó Kaya Ibrahimra és Josip Totra vonatkozó kérdéseikkel.

 Ma - sajnos vagy nem sajnos - harc van. Háború, így is mondhatnám. Elég pontosan érzékelhető, kik között. Most - szerintem - nem szabad(na) azokat bántani, akik támadását most Ön, Bayer Zsolt, Galsai Dániel, Seszták Ágnes, Csurka István, hogy csak szemétből fél fejjel kiemelkedőket említsem, számára teszi könnyebbé vagy feleslegessé.

 Sajnálom.

 Írja meg mindenki, hogy neki miért nem tetszik, amit Elek ír, akár a Magyar Hírlapban, de ne rántsa a sárba a liberális újságírás igaz harcosait, mert - megengedem, de el nem fogadom - hibát követtek el. A baj néha egyetlen pillanat alatt megtörténik. Ha van mód, ki kell javítani. De kérnék több empátiát, szeretetet a barátaink iránt. Gyilkos indulatainkat tartogassuk ellenségeinknek.

 Üdvözlettel:

 Hajmási Zsuzsa

 
 

Vissza a kezdőlapra