Nem is Demszky mondta...

A Magyar Hírlap szerint Demszky élettársa tette a megjegyzést
( 2000-10-13 23:41)
Idézünk:

 " Információink szerint nem Demszky Gábor, hanem barátnője tett megjegyzést Orbán Viktor magasságára Pekingben. A hölgy saját költségén kísérte el a főpolgármestert.

  A főpolgármester barátnője elkísérte a budapesti delegációt a kilencnapos kínai   útra. Útiköltségét saját maga fizette - ezt a sajtóiroda illetékese közölte lapunkkal.  A meghívó egyébként öt főre szólt. Demszky Gábor mellett Bőhm András, az   SZDSZ fővárosi frakcióvezetője, Gy. Németh Erzsébet, az MSZP fővárosi   frakcióvezetője, Deák András, a közbeszerzési bizottság Fidesz-MDF-MKDSZ-es elnöke, valamint Urbán  Orsolya, a főpolgármesteri hivatal nemzetközi  ügyosztályának munkatársa képviselte a magyar fővárost. A plusz egy főre szóló  meghívót Kiss Katalin, a település értékvédelmi ügyosztályának vezetője kapta. A
kínai látogatás után Deák András állította, Demszky Gábor egy diplomáciai  vacsorán a közte és a miniszterelnök közti magasságbeli különbséggel hozta  összefüggésbe a négyes metró miatti politikai vitát.  Lapunk több forrásból megerősített információja szerint azonban nem Demszky Gábor, hanem barátnője tett megjegyzést Orbán Viktor magasságára. A budapesti delegáció a pekingi főpolgármester-helyettessel vacsorázott, amikor szóba került a négyes metró körüli politikai és jogi huzavona. Demszky Gábor kedvese   megjegyezte: a magyar miniszterelnök azért sem ad pénzt a négyes metróra, mert Demszky jóval magasabb Orbán Viktornál, s ezért "irigy" az ő "Gáborára". A tolmács visszakérdezett, hogy jól értette-e az elhangzottakat. Ekkor Demszky Gábor bólintott, a tolmács pedig fordított. Információink szerint ekkor Deák András csöndesen háborgott, hogy miért kell ilyen ügyeket elővenni, mire a delegáció egyik tagja megjegyezte, nem Demszky emlegette Orbán Viktor termetét. Deák  András azonban tegnap is azt állította, Demszky Gábor beszélt a kínai diplomáciai vacsorán a miniszterelnök magasságáról.

  Vajta Zoltán"


Nem értjük. Először kis csönd, majd tagadás, ködös beismerő mondatokkal. Most meg az önfeláldozó hölgy, aki vállalja a korábban el nem hangzottnak tekintett mondatot. A delegáció összetételéből következik, hogy Deák András magára maradhat. Demszkyt nem hagyja magára az épp "ügyeletes" barátnő, sem ebben a szó csatában, sem a kínai úton. Hány változattal kell még megismerkednünk?
Ha pedig a főpolgármester szíve pillanatnyi hölgyét védte, akkor most miért adták ki a sajtónak?
Vissza a kezdőlapra