MSZP-KDNP jegyesség

Giczy György lakossági fórumot tartott 2000. október 14-én Zalalövőn. Ezt követően pedig sajtótájékoztatón ismertette gondolatait. A sajtótájékoztatóról hírt adott az M1 televizió és a Népszabadság október 16-i száma is. Arról azonban a sajtótájékoztató résztvevői nem tudtak amit a művelődési ház egyik dolgozója tárt fel Kováts Istvánnak: a fórumon egyetlen résztvevő sem jelent meg. Giczy zalai szereplésének tulajdonképpeni indoka az a korábbi Vas és Zala megyéből származó nyilatkozat, hogy a KDNP e két megyében lévő tagjai testületileg távoznak, mert nem kívánnak a szocialista párt kiszolgálóivá alakulni.  A fórum kudarca mutatja, elhatározásuk szilárd.

Emlékeztetőül: Zala megye már a negyvenes évek óta erősen kereszténydemokrata elkötelezettségű, elvesztése tehát az egész ország számára jelzés értékű.

Szinte azonos címen ír a Magyar Nemzet és a Népszabadság a szocialisták belső helyzetéről. Nyilvánvaló, hogy valóban erősödik a harc az MSZP-n belül. Kéri J. Tibor I. október 16-án megjelentetett írása jó betekintést ad a párt problémáiba. A lap ehhez kapcsolva külön kis keretes írásban közölte Giczy Fidesz ellenes kirohanását. Az elfogulatlan olvasóban felmerül a szerkesztőség ezzel jelezte, hogy az MSZP már olyan mélyre süllyedt, hogy Giczyre is rászorul.
 

Vissza a kezdőlapra