A KDNP utolsó esélye
A Magyar Televízió honlapján az alábbi hír jelent meg:

A magát törvényes Kereszténydemokrata Néppártnak nevező szervezet szombaton új elnökséget választott.

Az országos elnökségi ülésen a párt elnökének Varga Lászlót választották meg. Giczy György, a KDNP bejegyzett elnöke pénteken a Legfőbb Ügyészségen feljelentést tett, arra hivatkozva, hogy egy meghívó szerint néhány aláíró a KDNP elnökségének a nevében november 4-re, jogszerűtlenül hívta össze a párt választmányát. Az újonnan megválasztott vezető, aki a Fidesz parlamenti frakciójának tagja: a kereszténydemokrata politika hitelességét az elmúlt években a Giczy György vezette csoport súlyosan megterhelte, amelyet az is tovább fokozott, hogy a pártelnök az MSZP-t választotta partneréül. Varga László szerint a párt politikai tevékenysége ezzel megszűnt, így hamarosan a bíróságon az új elnökség bejegyzését fogják kezdeményezni. A megújult párt a Magyar Kereszténydemokrata Szövetséggel és a Fidesszel való együttműködést tartaná jövőbeni feladatának. A két vezetés támogatottságára utalva Varga László kijelentette: Giczy György 41 taggal tartott májusban választmányi ülést, míg a szombati "újító ülésen" már több mint 120-an vettek részt.A híradás majdnem pontos. Csak azt kell világosan látni, hogy a törvényes szó a Kereszténydemokrata Néppárt előtt nem része a szervezet nevének, csak épp arra utal, hogy a szombati ülésen megjelentek alkotják a törvénytisztelő részét a KDNP vezetésének. Giczy reakciója jól mutatja a valós helyzetet. Tegnap nem új szevezet alakult, hanem egy régi próbál ismét a tisztesség útjára lépni.


Meglepő talán, bár lassan mindenhez hozzászokunk, hogy ebben a helyzetben Giczy milyen hangot ütött meg. Nyilatkozata pártja tagságát (ha van még) nem szólítja meg. Inkább ellentámadásba megy át, és új gazdáinak szájaíze szerint beszél:

Giczy György szerint le kell váltani a kormányt

A KDNP elnöke szerint az emberek kiábrándultságát már nem igen lehet tovább fokozni, mert a kormány az emberi életben maradáshoz szükséges értékeket is figyelmen kívül hagyja.

Giczy György szerint az Orbán-család további kőbányákat vásárolt, amelyekből az autópályaépítésekhez kitermelt anyagot természetvédelmi területeken át, külön balatoni kompjárattal szállítják.
A pártelnök úgy véli a koalíciós partnerei "bedarálására" törekvő Fidesz, az egész jobboldal képviseletére törekedve a kormányt jobb oldalról folytonosan bíráló Kereszténydemokrata Néppárt lejáratásával nem véletlenül próbálkozik. Ennek egyik bizonyítéka szerinte éppen az a szombati budapesti fórum, amelyet a Kereszténydemokrata Néppárt országos választmányának tüntetett fel összehívója, az a Varga László, aki állítólagos KDNP-tagként, állítólagos saját pártja jelöltje ellenében az 1998-as választásokon a Fidesz színeiben indult el és nyert- jelentette ki a KDNP elnöke. (MTV honlap)Valamit a tényekről: Az Orbán kőbányák agyonbeszélt témájában ritka zagyvaság a Fözesabony felé tartó balatoni komp képe. Giczy már hónapok óta balról támad, most is ezt tette két mondattal fentebb. Mit jelent tehát a jobbról támadás kifejezés?
Varga László nem indult egyéni körzetben, igy saját pártja ellenében nem is győzhetett. A dolog lényege épp az, hogy a törvényességről letért Giczy féle párt senkit nem képvisel, nem is ért el eredményt, érdekei egyéni érdekek, vele szemben elindulni inkább dicsőség, mint kifogásolható dolog. Az MKDSZ a tisztességes erők összefogását sürgeti, s helyenként ma is tartja a jó kapcsolatot a jobb sorsra érdemes KDNP helyi szervezetekkel.
Érdekességként  megjegyezzük, hogy az olvasóink pártpreferenciáit jelző szavazás tanusága szerint viszonylag sok KDNP szimpatizáns olvassa honlapunkat. Korábban a vendégkönyvet használták és durva támadásokat intéztek ellenünk, egyideje ez elmaradt. A pártpreferenciákon át viszont jelzik jelenlétüket. Őket is, mint minden olvasónkat, szeretettel fogadjuk. Lehet, hogy ellenünk való tusakodásukat Giczy "balra át"-ja állította le? A tegnapi sikeres KDNP választmányi ülésben a "balra át"-nak bizonyára nagy szerepe volt.
Vissza a kezdőlapra