Bush lesz az elnök

A reggeli hírek már világossá tették, nincs több manőver Gore számára.
Délután megszületett a döntés, Gore visszalép.
Hogy ez pontosan mit jelent, megtudhatják, akik éjjel fent maradnak. Magyar idő szerint hajnali kettő és három között ugyanis az alelnök beszélni fog a "nemzethez".
Egy biztos, kétszer átszámolták a szavazatokat, mindkétszer Bush győzött, a harmadik menethez nem volt idő, türelem, s amint a végére kiderült nem volt alkotmányos lehetőség sem.
Sem Amerika sem a világ más országaiban nem példanélküli a szoros eredmény. Adenauer híres története, hogy egyetlen szavazattal lett kancellár. A sajtó megkérdezte, hogy ő maga kire szavazott. Hát, ha én sem bízom önmagamban, mástól miért várnám ezt el? - volt a felelet. Mint tudjuk, ezt az egy-szavazatos győzelmet azután sok más követte, nem politikus volt, hanem államférfi. Bushról ilyent nemigen mondanak. De lesz alkalma bebizonyítani, hogy tévednek. Hiszen a szaxofonos is jobb volt, mint amit várni lehetett. A színészről, meg a mogyorósról nem is beszélve.

Egy pillanatra visszautalunk ma reggeli írásunkra. Bemutattuk a versenytársakat és felhívtuk a figyelmet, miként üzen a kép, anélkül, hogy a szöveg mondaná ki a szándékot. lehet, hogy néhányan erőltetettnek találták a gondolatot. Kérem figyeljék meg, mi jelent meg most, a Gore visszalépés után a CNN honlapján:

Ez is magáért beszél.

SL
Vissza a kezdőlapra