Olvasóink írják
Kedves Surján László!

Ezt írod:

Példázat a bagolyról meg a verébről
Nem madártani értekezés

"Hallgatom a rádiót. (Némelyek szerint ez az önkínzás egyik faja. A középkori szerzetesek és a muzulmán fanatikusok meg a flagelláns eretnekek az ostorozást jobban szerették.)
A politológus, bocsánat a Politológus, sőt a POLITOLÓGUS, még inkább A POLITOLÓGUS éppen értékel."

Én is hallottam ezt a műsort, és életem párja is azon a véleményen volt, hogy ez önkínzás. Egyszerűen még mindig hihetetlennek tűnik a számomra, hogy - ha már a kormány teljesítményét így év végén értékelni akarják - ennyire egyszínű (pontosabban kétszínű: vörös - kék) véleménnyel a hallgató elé mernek állni. Mert mi volt a műsorban? "A" POLITOLÓGUS (vörös) "vitatkozott" egy ifjabb, szintén politológusnak titulált titánnal (kék), mindezt a Kiváló ÁllamBolgár (vörös-kék) "pártatlan" műsorvezetése mellett. Gyomorforgató volt!
Jalso

***
Kedves Jalsó!
Nem egy műsort hallgatunk, az "enyém" nem volt kíváncsi két véleményre, csak A POLITOLÓGUS volt, meg a páratlanul pártatlan riporter. De ez is érdekes, mert nyilván azonos volt A POLITOLÓGUS személye, hacsak nem ugyanazt a brosúrát olvasta fel két helyen két pasas :-)
Surján László


Tisztelt Webmester!
Kiváló döntés a Magyar Múlt kapcsolati lehetősége a honlapon! Gratulálok a szerzőnek, szerkesztőnek és köszönöm a Webmester döntését! A Magyar Múlt-at már korábban ismertem, sajnálom, hogy korábban nem hívtam fel rá t. Webmester figyelmét. Ugyanakkor szomorú vagyok, hogy a történelmet citáló "Salse Dicta"-k közül kimaradt a legfontosabb: HISTORIA EST MAGISTRA VITAE! Ezredfordulókor érdemes erre emlékeznünk! Eleink, ha élnének, sok mindentől meg tudnának ma kímélni bennünket, de hagyatékuk ismerete is sokat segítene, ha alázattal és szorgalmasan többet csipegetnénk belőle! De kerüljük el, ha tudjuk, hogy ez ügyben csak a történészekre hagyatkozzunk. Egyrészt a történelmet mindig a győztesek írják, másrészt ismert Philip Guadella mondása: "A történelem önmagát ismétli, a történészek egymást."
Boldog Új Esztendőt, Új Évszázadot és Évezredet Mindenkinek! dr. Jávor András

***

Kedves Jávor András!
Köszönjük a reakciót. Valóban abban a latin nyelvkönyvben, amelyből talán mindketten tanultunk, az idézett két mondat előtt ott volt a hiányolt mondás: Historia est magistra vitae. Ez nekem is kedves és teljes mértékben egyetértek a fenti aktualizálásával. Valóban szívesen vesszük, ha olvasóink kedves honlapjaikat megküldik, rajtunk keresztül megosztják másokkal.
Surján László
Vissza a kezdőlapra