Vádaskodásból alapos gyanú
 
A mai hírek szerint megkezdődött a nyomozás abban a korrupciós ügyben, amelyben dr. Torgyán Attila is érintett. A nyomozás még nem bűnösség, de képletesen szólva azt mondhatjuk, hogy "szorul a hurok" a Torgyán család körül.

Kételyek természetesen vannak. Érdemes áttekinteni a helyzetet.
Tavaly májusban egy társaság százmilliós támogatás reményében három millió forintot kívánt Torgyán Attilának adni. Az átadás megtervezéséről, végrehajtásáról szóló beszélgetést annak egyik résztvevője magnóra vette.
Ezt a kazettát valamikor átadta a Népszavának.
Kérdéseink: Miért készült a felvétel? Ha készítője - önmagát is vádolva - kész a hatósághoz fordulni, miért iktatta közbe a Népszavát? Mikor adta át a szalagot és miért most,  miért nem hamarább indult meg a vizsgálat?
Elképzelhető-e, hogy épeszű ember olyan kenőpénzt is elfogad, amelynek fejében nem teljesít? Nem féltek-e a Torgyán családban - miután egy robbantást már átéltek - valamiféle bosszútól, s nem ennek a bosszúnak vagyunk most tanúi? Miért kezdtek el a kisgazdák az Európa Tanácsra hivatkozni?

Tisztán továbbra sem látunk, de a mai hírek alapján a Népszava-Torgyán mérkőzés állása: 2.5 : 0.5 (A fél pont a feljelentés kiegészítés miatt van.)
 

Vissza a kezdőlapra