Tony Blair megnyerte a választásokat
Nincs meglepetés. Amint a MHL is előre jelezte, a Munkáspárt győzött, a részvétel alacsony volt. Még císak részeredmény van, de talán mondhatjuk, a mérkőzés kiütéssel végződött.Hajnali öt óráig  Anglia, Wales és Skócia a 641 választókörzetben 608-ban számolták össze a szavazatokat. A Munkáspárt 404, az ellenzéki konzervatívok 152, a liberális demokraták 42 mandátumra tettek szert.

Tanuljuk hát a "leckét", nem érdemes egy bevált miniszterelnököt csak azért cserélni, mert választások vannak. Ez a példa komoly tanulság 2002 Magyarországa számára is. Érdemes persze azt is megtanulnia a hazai ellenzéknek, hogyan viselkedik ilyen esetben a vesztes fél:

William Hauge tory pártvezér elismerte pártja választási vereségét és telefonon gratulált Tony Blairnek, aki észak-angliai választó körzetéből úton van Londonba, a miniszterelnöki hivatalba. William Hague mélyen kiábrándítónak mondta a konzervatívok vereségét és kijelentette: pártjának tiszteletben kell tartania a szavazók ítéletét és hallgatnia kell véleményükre.

Azon persze nincs mit csodálkozni, hogy Blair történelmi pillanatnak nevezte a Munkáspárt győzelmét. Mi is gratulálunk.

Vissza a kezdőlapra