Baloldali együttműködés???
Kuncze nem sokat számít
Kisebb zavar jelentkezett az MSZP házatáján, aminek oka lehet a Fidesz-MDF lista vezető helye, vagy Kuncze hétvégi nyilatkozata.
Ma az infostart honlapon az alábbi hír jelent meg:
 
Kovács László szerint figyelembe véve a jelenlegi és a várható politikai  erőviszonyokat, célszerűnek látszik, hogy az MSZP és az SZDSZ a választások második fordulója előtt megállapodjon az egymás javára történő, kölcsönös visszaléptetésekről. A szocialista pártelnök megjegyezte, hogy hónapokkal a választások előtt csak elvi egyeztetésről lehet szó, konkrét döntés csak az első forduló eredményeinek ismeretében születhet.


Az info rádióban azonban ennél többről volt szó, két szempontból is. Az egyik időbeli: a nyilatkozat arról is szólt, hogy a megbeszélések heteken belül megindulhatnak. A másik tartalmi: a megbeszélések tárgya - Kovács László saját hangján közvetített bejelentése szerint - a jelenlegi parlamenti együttműködés, s ennek alapján a választási összefogás, amely esetleg a közös jelöltállításra is kiterjed.

A riporterek nem szembesítették Kovácsot azzal, hogy Kuncze egészen mást mondott szombaton. Ezek szerint Kuncze nem számít? A média értelmiség ki akarná kényszeríteni az MSZP-SZDSZ összefogást?

Vissza a kezdőlapra