Kereszténydemokrata szervezetek konferenciája

Együttesen tagozódnak az Orbán Viktor vezetésével létrejövő uniópártba a különböző szervezetekben működő kereszténydemokraták, erről képviselőik közös konferencián fogadtak el nyilatkozatot - tájékoztatta Harrach Péter, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) társelnöke szombaton az MTI-t.

    A magyar kereszténydemokrácia egységének helyreállítása és politikai törekvéseinek érvényesítése címmel meghirdetett konferenciára a szervezők az MKDSZ mellett a (törvényes) Kereszténydemokrata Néppártot, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetséget, a Barankovics Akadémia Alapítványt és a Pro Patria Összefogás a Kereszténydemokráciáért Egyesületet hívták meg.

    Harrach Péter értékelése szerint az összejövetel résztvevői a polgári oldal, ezen belül a kereszténydemokraták egysége mellett álltak ki.

    - Ha azt igyekszünk megvalósítani, hogy a polgári oldal egységesen tudjon fellépni, akkor ezen belül a kereszténydemokraták egységét is meg kell teremteni - mondta Harrach Péter.

    Megjegyezte: a kereszténydemokraták elkötelezettek arra, hogy akár egy uniópártban, akár más formában a polgári oldal összefogjon és erősödjön.

    Harrach Péter véleménye szerint a jobboldal uniójának a jövő esztendőben létre kell jönnie, különben elkésnek vele.

    - A 2006-os választások előkészítéséről van szó, arra kell létrehoznunk egységes szervezetet, és ebbe csatlakozik be a kereszténydemokrata család - mondta az MKDSZ vezetője.

    Tájékoztatása szerint a kereszténydemokrata összefogás meghatározó szervezete a Varga László által képviselt (törvényes) Kereszténydemokrata Néppárt, illetve az MKDSZ.

    Harrach Péter szerint a kereszténydemokrata szervezetek olyan uniópártban látják jövőjüket, amelyet Orbán Viktor vezet.

MTI
vissza Vissza a kezdőlapra