Megjelent: 2004.01.24. 08:11:09

Mindenkit becsaptak

Eltitkolta a kormány a gazdaság valós helyzetét

A múlt héten Kovács László egy rádióműsorban azt mondta, hogy már 2003 nyarán el kellett volna mondani az embereknek, hogy a világgazdaság fellendülésének elmaradása miatt a jóléti rendszerváltás nem folytatható.

Ez azt jelenti, hogy a kormány is tudta, amit független elemzők is mondtak, amire az ellenzék is folyamatosan rámutatott: rossz irányba mennek a dolgok. Ennek ellenére légvárakra építette a költségvetést, azaz becsapta saját képviselőit is, s ezzel együtt persze az egész parlamentet, az orruknál fogva vezette az embereket és ezen irreális adatokra építette fel az Európai Uniónak is megküldött középtávú gazdaságpolitikai programját.

E légvárak ugyanakkor nem hatották meg az Európai Bizottságot. Az Európai Parlament külügyi bizottságában a héten megtárgyalt jelentés kimondja, hogy a magyar gazdaság - amely a régióban az átmenet időszakában a legstabilabbak közé tatozott, - a múlt évben, tehát 2003-ban hanyatlott.

A gazdaság valós adatainak eltitkolása régi gyakorlat a szocialistáknál. Pozsgay Imrének a nyolcvanas évek elején - amint egy interjúból most kiderült - azért kellett távoznia a kormányból, mert kijelentette, "hogy hamis adatokon alapuló, illuzórikus és hazug a 82-es népgazdasági terv, és ha jót akar a bizottság, leszavazza, és leveszi a napirendről." Mai felfogásunk szerint nem a tényeket kimondó, hanem a tényeket elfedő embereknek kellene távozniuk, s aligha csak László Csabáról kellene szó essék.  

A fenti témában tartott sajtótájékoztatóról a fidesz.hu

Surján László

vissza Vissza a kezdőlapra