Az SzNPK pályázatának díjnyertes dolgozata
 
A Szövetség a Nemzetért Polgári Kör pályázatot írt ki a polgári körök számára egy adott polgári kör (vagy egymással együttműködő polgári körök) tevékenységének, terveinek és céljainak a bemutatására.A Szövetség  tagjai közül bírálóbizottságot kért fel a pályaművek értékelésére. A Bizottság a nagy számban beérkezett pályamunkák alapos értékelése után a következő eredményt hirdette ki:
 

Az 1. helyezett pályaművet folytatásokban közöljük, ám aki vállalja a dijnyertes.rtf file letöltését az egyben is elolvashatja, vagy kinyomtathatja
HELYEZETTEK:
1. hely: "A hétköznapi élet és az ünnepek visszafoglalása" c. pályamunka (egy zuglói polgári kör tagjától),
2. hely: a Millenniumi Polgári Casino Egyesület dolgozata,
3. hely (megosztott): a Tiszta Hang Polgári Kör és a KAPOCS Polgári Kör (Kecskemét, Rávágy tér) pályázata.
 
KÜLÖN ELISMERÉSBEN RÉSZESÜLTEK:
- "Ne bántsd a magyart!" Polgári Kör,
- Óbudai Pilvax Polgári Kör (jelige: "Rendíthetetlen ólomkatonák"),
- Budakeszi polgári körök,
- Fényhíd Polgári Kör,
- Érsekcsanádi Polgári Kör,
- Szemeretelepi Polgári Kör,
- Szikla Polgári Kör,
- Bársony János Polgári Kör,
- Viribus Unitis Polgári Kör (Kaposvár),
- Hajrá, Esztergom! Polgári Kör,
- Nyergesújfalui Polgári Kör,
- "Budapesti Parasztok" Polgári Kör.
 
A pályázatokban szereplő rengeteg értékes ötlet, javaslat, vélemény és más észrevétel nem vész el, hanem a Szövetség szándékai szerint beépül ún. "ötletkatalógusba", melyet hamarosan közkinccsé tesznek. Ez a katalógus témakörök szerinti csoportosításban fogja tartalmazni mindazokat a tevékenységformákat, amelyeket jó szívvel a polgári körök figyelmébe tudnak ajánlani. Reményük szerint ezzel a kiadványunkkal minden polgári kör és polgári köri tag lehetőségeinek megfelelő választ találhat arra a sűrűn felvetődő kérdésre, hogy a jelen helyzetben milyen különféle utakon-módokon szolgálhatnák a leghatékonyabban a nemzet, a haza ügyét.
 
A nyerteseket január folyamán közvetlenül értesítik a pénzjutalom átvételének módjáról, ekkor kerül sor az elismerést kifejező oklevelek kiküldésére is.
 
A pályázat kiírói köszönik minden pályázó munkáját, segítségét. Öröm volt tapasztalni, milyen sokan és mekkora lelkesedéssel mozdultak meg, és tettek eleget a pályázati felhívásnak. A pályázatok tanulmányozása során tovább erősödött az a meggyőződés, hogy egymás közösségéből olyan erőt meríthetünk, amely végigvisz bennünket a polgári Magyarország felé vezető úton.
 
A Bírálóbizottság tagjai voltak:
Balás-Piri László, BordásÁkos, Szűcs Ervin, Virág András
 
vissza Vissza a kezdőlapra