2006. január 26. csütörtök 22:55

 

Népszerű írásaink

Noha számos forgalom mutató program létezik, az embernek elmegy tőlük a kedve, hiszen nem lehet két olyant találni, amelyek egyforma adatokat szolgáltatnának. Ettől függetlenül, ha az abszolút számokban nem is, a tendenciákban bízhatunk. Az alábbiakban bemutatom az októberben, illetve novemberben legtöbbször letöltött írásainkat.  Ha nem olvastad volna, itt az alkalom, hogy pótolj!

Október 

Surján László: Család és egészség Érdekes jelenség, mert a cikk egy éve jelent meg.

 

Versnyi Hazám Ez a folyton bővülő antológia szintén egy éves, a december 5-i népszavazás okozta sokk váltotta ki belőlünk, hogy a folytatáshoz a magyar költészetből merítsünk erőt.

 

Tamási Orosz János: Monnyá' le, Viktor Ez a gunyoros írás méltán lett népszerű. Élesen mutatja, hogy a baloldalnak semmije sincs, csak ellenségképe.

 

 

November

 

Surján László: Cenzúra az Európai Parlamentben Ez a fényképekkel illusztrált cikk lapunk történetének talán legtöbbet olvasott írása. Olvasóink közül többen hozzá is szóltak, köszönet érte. A felháborodás akkor is jogos, ha azóta kiderült: a betiltott kiállítás szervezői néhány formai hiba miatt valóban okot adtak a jogszerű bezárásra, mindez csak a további akciózást tette számunkra a konkrét ügyben eredménytelenné, de a lényeges társadalmi üzenet változatlan.

 

Kiss Melitta és Pápai Ferenc Házsongárd A magyar nemzet talán legfontosabb sírkertje határainkon kívülre került. E méltán népszerű térképből mégis közelről megismerheted. Hogy miért lett most "befutó" ez a szerzők engedélyével nálunk már régóta megtekinthető kiadvány, nem tudjuk, de örülünk neki.

 

Amit nem felejthetünk Ennek az írásnak nem ismerjük a szerzőjét. Internet hullámokba dobott palack posta. November 4-e 49. évfordulójára emlékeztünk vele.

 

 

Surján László

Vissza a kezdőlapra