Archív anyagaink
2003. augusztus

 (aug. 31.)

 K&H: Növekvő és baljós kérdőjelek  

Az megszökött szír rejtélye kételyeket támaszt: a rendőrség vagy szakmailag hibázott vagy tudatosan. Egyik változatnak sem lehet örülni. Eredmény: már szinte mindenki elfelejtette, Kulcsár költségvetési pénzt használt tőzsdézésre. Tehette-e ezt a hatalom közreműködése nélkül?

Ingó ingatlanok  

Az ingatlan adó rendszerének átalakítása és annak a forgalmi érték két százalékában való meghatározása csalárd lépés.

Megrekedtek a magyar-szlovák tárgyalások a Dunáról  

Másfél éve a Medgyessy-kormány működése óta megrekedtek a magyar-szlovák tárgyalások a Szigetközről, a Duna sorsáról - mondta sajtótájékoztatóján a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Zöld Tagozatának elnöke.

Kevés a pénz a mikrohitelre  

Az igény megnőtt, a kassza viszont kiürült. Szeptember elsejétől szigorúbb feltételekkel juthatnak mikrohitelhez a kisvállalkozások. Az indokokról Szőlősi László, a Gazdasági Minisztérium főosztályvezetője beszélt a Magyar Rádióban.

Röviden

A Márton Áron szabadegyetem határon túli hallgatóihoz vezető politikusok is ellátogattak. Magyar Bálint és Kovács László mellett még egy szocialista és Dávid Ibolya kapott erre lehetőséget, jelenti a Magyar Rádió. Természetesen minden olyan állítás, hogy az MSZP és az MDF összejátszanak légből kapott hazugság.

A Kosztolányi Dezső téri Európa Nap szónokai - érdekes módon - ugyancsak a fenti 3 párt képviselői voltak: Hegyi Gyula (MSZP), Szent-Iványi István (SZDSZ) és Csapody Miklós (MDF).

Aranyérmes a magyar nőiöttusa-válogatott Vörös Zsuzsanna, Füri Csilla, és, Simóka Bea összeállítású csapat a csehországi Ustí nad Labemben zajló öttusa Európa-bajnokság hagyományos versenyében. GRATULÁLUNK!

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 30.)

Már megint ketten beszélnek kétfélét  

Most a PM szóvivője és az MSZP nyilatkozott az újfajta ingatlanadó-rendszer elképzelésről, illetve arról, hogy ilyen nincs is.

MKDSZ-KDNP nyilatkozat  

Téma: a Ringa Húsipari Rt. kapuvári gyárának megmentése.

Ősi kínai tanítás 

Egy olvasónktól kaptuk emilben a pénzen megszerezhető javak és a valódi értékek párba-állítását.

Röviden

Csökken 2004-ben a személyi jövedelemadó - jelentette be Veres János, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára pénteken, a jövő évi adóelképzeléseket egyeztető munkacsoport ülését követő sajtótájékoztatón. De milyen áron? Adóemeléssel?

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 29.)

Medgyessy újabb ragyogó elképzeléséről kérdezzük olvasóinkat:

 Akarod-e hazánkat Kína regionális központjaként látni?

Szavazzatok!

Felülről nem is rémisztő

Az Ignác hurrikán

Szentmise a családközpontú médiáért  

A KÉPMÁS Családmagazin szerkesztősége hiszi, hogy a világ és a társadalom jövője a családok által alakul, és azoktól függ, ezért mindent meg kell tenni, hogy ez a természetes közeg ne sérüljön.

Jánosi és Suchman  

Ketten beszélnek - a Népszavában. Ugyanarról kétfélét.

Megvilágosodtam  

"Miből akarja a kormány finanszírozni az adócsökkentést? Adókból, és a kiadások csökkentéséből. Adókból. Értitek? Adócsökkentést adóbevételekből."

Honlap-ajánló: MoBiDic a Weben    

A MoBiDic szótáraknak az az egyik „specialitásuk”, hogy megtalálja a szótár a ragozott szavakat is.

Röviden

Az MDF kezdeményezte, hogy csak kéthetente ülésezzen a Tisztelt Ház. A kormánypártok a heti ülésezés mellett döntöttek. Bár a kéthetes ciklus nem oldja meg az európai szervezetekben való helytállást, de jövő tavasszal a pártok még egyszer visszatérnek a kérdésre.

Fél Amerika után most fél London maradt áram nélkül. A metró 60 százaléka leállt. A hiba oka még ismeretlen. (Úgy látszik nem kell terrorizmus sem ahhoz, hogy baj legyen, csak közmű privatizáció.)

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 28.)

Csúsztatások kora  

Sajnos a kormány rendszeresen próbálkozik azzal, hogy szebbre fesse az eget, magyarán hogy becsapjon bennünket. Erre ad konkrét példát ez a "tetten érés", amely akár a sánta kutya sorozat tagja is lehetne.

A Fidesz Győr megyei választmányának nyilatkozata   

A Fidesz Győr-Moson-Sopron megyei választmányának  vezetői nyilatkozatban kérnek segítséget a több száz család számára megélhetést biztosító Ringa Rt megmentésére.

A Terézvárosi Polgári Koalíció Frakciójának közleménye  

A Terézvárosi Önkormányzat Polgári Koalíció Frakciójának közleménye jogosan vet fel kérdéseket a Terézvárosi Önkormányzat Vagyonkezelő Részvénytársaságának vezérigazgatójával kapcsolatos 146 millió forintos sikkasztás miatt.

 Röviden

A macedón-magyar gazdasági kapcsolatok szélesítésének és erősítésének lehetőségeiről tárgyalt Mádl Ferenc köztársasági elnök Branko Crvenkovszki macedón kormányfővel.

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 26.)

K&H és vidéke  

Ugye már áttekinthetetlen? Talán segít, hogy néhány lényeges napot összefoglaltunk.

H & M  

Nyugalom, nem újabb bank. Csak Horn és Medgyessy egy napon, egyazon tárgyról, két helyen. Igaz, Kovács László csak szeptemberre ígérte, hogy észrevesszük az elnökségi ülés kommunikáció javító hatását.

Az Olvasó hangja  

Az augusztus 24-i hírlevélben kértünk írjátok meg gondolataitokat. Itt az első levél. A hírlevelet nem járató olvasóinkat is buzdítjuk: írjanak támogatást, kritikát, küldjenek javaslatokat. Az olvasót köszöntő virág alatt ott a Visszh@ng hivatkozás. A legtöbb gépen elég rákattintani, s  máris írhatod a véleményedet. Várjuk.

Röviden

Reméljük "csak" felelőtlenség: robbant a 6-os. Nem terror, s talán nem is hal meg senki. A robbantós hátizsákos fiatalembernek pisztolya is lehetett.

A koalíciós tárgyalás viszont nem robbant. A Medián által mutatott SZDSZ-es 6 százalék megtette a magáét: a szaki kitartott, s most, mind mindig ha nincs megoldás, bizottság alakult. Három fő, rövid határidő, csak másfélszáz milliárdot kell találni. Kulcsár majd segít.

A motorbenzinek fogyasztói árát 4 forinttal, a gázolajét literenként 2 forinttal emeli a Mol Rt. augusztus 27-én. Az áremelés indoka: az utolsó, július 16-i árváltozás óta a kőolaj és a kőolajtermékek jegyzésárai tartósan 6-12 százalékkal emelkedtek. Az iraki kőolaj export továbbra is bizonytalan. A kőolaj ára a várt csökkenés helyett nőtt.

Az amerikaiaknak elegük van: Már csak 44 százalék támogatja az elnököt. Sokak szerint az Iraki kaland nem érte el célját és drága volt. Magyar átok: már megint a veszteshez csapódtunk?

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

  • Zűrösebbnél zűrösebb ügyek derülnek ki
    Már már követhetetlen, hogy a bankfelügyelet naponta talál egy csalás vagy sikkasztás sorozatot. Ezek az ügyek akkor is rossz fényt vetnek a kormányra, ha nincsenek bent az üzletben. Egyrészt a végrehajtók baloldaliak, másrészt a bankfelügyelet állandó támadásával a kormány maga húzza magára a gyanút: összejátszik a bűnözőkkel.

  • Jössz te még az én utcámba...
    A románok is státustörvényt csinálnak. Közben a miniszterelnökök fordítva viselik a kokárdát. Nem kellene Nastaset megbüntetni, hiszen idegen államok nemzeti színeit nem használhatják a román állampolgárok. Vagy ő is kér majd magyar útlevelet???

(aug. 25.)

Tonk Sándor végakarata  

Az MVSZ sajtószolgálata a család egyetértésével adta ki a Sapientia Egyetem első rektorának tanúságtevő testamentumát.

Fidesz-MDF: Medgyessy ne hátráltassa a bankok elleni vizsgálatokat!  

A miniszterelnök olyankor szólalt fel Szász Károly ellen, amikor a PSZÁF elnöke a "Medgyessy közeli bank" ügyeit vizsgálta. Ki hiszi, hogy ez véletlen egybeesés?

A Pax TV heti műsora  

A Pax TV műsorának közlése nem jelenti azt, hogy e TV műsorainak mindegyikével egyetértünk.

 

Szocialista szociálpolitika

Már a Magyar Hírlapnak sem tetszik!

Röviden

Tudod-e, hogy a gyorshajtás növeli, a sebességkorlátozás csökkenti az ózon kibocsátást?

Újra áll a Mostari híd. Az ünnepélyes avatás csak jövő nyáron lesz.

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

 

(aug. 24.)

Nemzetmegtartó erő-e a vallás?  

Révkomáromban ezt a kérdést feszegeti ma Raffay Ernő, Beer Miklós, Csáky Pál, Surján László és Sárközi János. Itt Surján László felszólalásának szerkesztett változatát olvashatod.

Támogatják az abortusz tilalmat az ÚJ SZÓ olvasói  

A pozsonyi Új Szó internetes oldalának olvasói nagy arányban támogatják a terhességmegszakítás megtiltását.

Ötszáz éve készült az egyházasgergei szentségtartó fülke  

Mi minden történt ez alatt? A múltból indul ki, de a jövőre gondol és a jelennek szól az ünnepi megemlékezés.

Röviden

Pénzmosás gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést augusztus 18-án a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), miután a felügyelet a Pannonplast-ügy kapcsán egyebek mellett az Inter-Európa Bank Rt.-nél végzett célvizsgálata során bűncselekményre utaló jeleket derített fel. A banknál folyó kétes ügyletek java része Medgyessy Péter miniszterelnök bankvezetésének időszakában történt. Ez magyarázza, hogy a kormány gőzerővel készíti elő Szász Károly PSZÁF-elnök menesztését. Keller László zsebügyi államtitkár be is jelentette: szükségesnek látja a vezetőváltást a felügyelet élén.
Hozzá tehetné: nehogy újabb ügyek kerüljenek elő.

Fejlesztik az esztergomi Suzukit. Hamarosan 1500-as motorral is kapható lesz az Ignis.

Zoran Zivkovic szerbiai kormányfő bejelentette, hogy fokozták a biztonsági intézkedéseket, hogy megakadályozzák a terrorizmust Szerbiában. A kormányfő, miután beírta magát a gyászkönyvbe az ENSZ belgrádi székhelyén, az ENSZ iraki székhelye elleni terrortámadással kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy Szerbia polgárait megvédték a terrorcselekményektől. Hozzátette: a polgárok nem veszik észre ezeket az intézkedéseket, de a biztonság nagyobb fokú.

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 23.)

Zsebüvegügyi államtitkárunk   

Az MSZP súlyos válságát mutatja, hogy már rendszeresen egymásnak ellentmondóan nyilatkoznak, sőt a nyilvánosság előtt vitáznak képviselői. Eszünk be jut: Minden önmagában meghasonlott ország elpusztul. Talán pártokra is igaz.

Kulcsár kedvéért hoztak rendeletet?   

Ki képes elhinni, hogy a K&H bankot is megjárt pénzügyminiszter nem tudta, a pénzforgalmi szabályok lazítása a pénzmosásnak kedvez? Milyen pénzt, kinek a javára és milyen forrásból mostak? A Pannonplast esetén a forrás a költségvetés volt. De a kormánynak és pártjainak természetesen semmi köze nincs a dologhoz. Szász Károlyt viszont egy seprűvel kocogó verte meg...

Vicc, és még bocsánatot sem kell kérnünk: A legtökéletesebb férfi   

Nemcsak hölgyolvasóink érdeklődésére tart számot, hogy bemutatjuk a világszépét férfi kiadásban. Van ezen kívül néhány ötletünk, hogy mi mindennel lehet benevezni a legtökéletesebb Mr. World címre.

Röviden

Jövő héten frakcióülésekkel és néhány bizottsági üléssel megkezdődik az Európai Parlament őszi ülésszaka.

Az orosz józanság közössége nevű szervezet szerint Oroszországot alkoholos összeomlás fenyegeti. Ez azt jelenti, hogy a lakossága a mértéktelen alkoholfogyasztás miatt teljes egészében ki fog pusztulni. Az alkoholtermelés jelenleg évente fejenként 18,5 litert tesz ki. Oroszországban évente 900 ezren halnak meg túlzott alkoholfogyasztás következtében. A józanság közössége szerint Oroszországban a népesség globális leitatása folyik.

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 22.)

Fidesz-MKDSZ szövetség

Ma írják alá Győrött, a KÉSZ Barankovics megemlékezéséhez kapcsolódóan, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség és az Magyar Kereszténydemokrata Szövetség közötti együttműködési megállapodást.

Az eseményről Surján László, az MKDSZ társelnöke az ATV televízió délelőtti adásában elmondta, hogy az egy hat éve tartó folyamat része. Kifejezi a most átalakult Fidesz szövetségi jellegét. A riporter kérdésére kifejtette, hogy az együttműködés mindkét fél számára hasznos volt, hiszen az MKDSZ eszmei alapjaival a Fidesz pedig az eszmék megvalósításához szükséges erő lendületével járult hozzá az eredményekhez. A közös munka kezdetén a Fidesz a Liberális Internacionáléhoz tartozott, ma pedig az Európai Néppárt megbecsült és jelentős vezető posztokat birtokló tagja. Az új szerződés bővíti az MKDSZ politikai szerepvállalásának lehetőségeit, így mód lesz arra is, hogy a KDNP ismét érdemben vehessen részt a magyar közéletben.

Csak morálisan vitatható?  

Mit műveltél már megint? - kérdi a zord atya. Semmit, legfeljebb morálisan vitatható, hogy ülepen billentettem a tanító nénit - válaszol a vásott gyermek.

Harrach Péter közleménye   

"A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség határozott álláspontja, hogy a Medgyessy-kormány családpolitikája kimerül a már korábban tett, de a mai napig meg nem valósult ígéretek sulykolásában, továbbá csupán azon rétegek támogatásáról beszélnek, melyek már részben korábban is jogosultak voltak a juttatásokra."

Mádl Ferenc nyilatkozata Szent István életművéről    

Az országépítést, a béketeremtést, a korabeli európai integrációt és a társadalom működtetéséhez szükséges alapelvek megfogalmazását emelte ki Szent István életművéből Mádl Ferenc köztársasági elnök a Kossuth rádió Krónikájának adott, csütörtökön elhangzott interjújában.

Bocsánat, csak vicc (Nem szponzorált)  

Bemegy egy ember a kocsmába... A többit vagy kitalálod, vagy elolvasod.

Röviden

Colin Powell amerikai külügyminiszter több katonai segítséget kért számos európai államtól az iraki helyzet megoldására. Erre a súlyosbodó terrorcselekmények miatt van szükség. Az ügy kapcsán Keleti György, az Országgyűlés Honvédelmi Bizottságának elnöke és Tóth Tamás külügyi szóvivő úgy nyilatkozott, hogy felkérés még nem jött hozzánk, de ha jön, akkor újabb katonák mehetnek.

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 21.)

Csángóföldi levél  

Szomorú levelet hozott a posta: "Csakhogy a csángómagyarokat képviselő moldvai csángómagyar szervezetek alig részesülnek anyagi támogatásban, nem tudják fedezni működésüket, nem tudják fizetni számláikat, így vezetőik jogos koldusokká váltak."

Schmitt Pál: több leszünk, mint egy párt   

Azt ígértük, hogy több leszünk, mint egy párt és úgy érzem, jó úton járunk - közölte Schmitt Pál a Fidesz alelnöke szerdán a Történelem Fő utca című rendezvényen, a budapesti polgári körök kulturális, közéleti találkozóján, a Gesztenyéskertben.

Ünnep: közös álmok, hit és tettek  

Államalapító Szent István király ünnepe az önbecsülés és az önfeladás, a felemelkedés és a lecsúszás, az összefogás és a széthúzás közötti választásról szól - mondta Áder János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerdán Lébényben tartott ünnepi beszédében.

Röviden

Több mint 300 árus kínálta portékáját augusztus 20-án a hortobágyi hídi vásáron; a kilenclyukú híd lábánál megrendezett országos kirakodóvásáron.

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 20.)

Szent István király ünnepe

Tanulmányok Szent István királyról

Csángó fohász

Szent István ünnepe a Pannonhalmi Főapátságban  

Több korosztálynak szóló Szent István napi ünnepséget rendez augusztus 20-án a Pannonhalmi Bencés Főapátság.

Vasárnap Felvidéki Szent István Ünnepség Révkomáromban  

A rendezvény azért számít kiemelkedő jelentőségűnek, mivel lényegében az első központi Szent István-megemlékezésről van szó, amelyre az egész országból várják az Ifjúsági Fórumok képviselőit. „Ugyancsak évtizedek óta nem volt arra példa, hogy Komáromban magyarországi megyéspüspök tartott volna misét ilyen horderejű ünnepségen”

A Legfőbb Ügyészség közleménye  

A legfőbb ügyész is kizárólag az alkotmány és az alkotmányos jogszabályok betartására és betartatására köteles, semmilyen más érdeket és elvárást, felszólítást, utasítást, értékítéletet, politikai véleményt vagy lojalitás iránti igényt nem vehet és nem vesz figyelembe.

Röviden

Bronz melszobrot állítottak Sinkovits Imrének a Lakitelki Népfőiskola udvarán. Szabó Béla alkotását Lezsák Sándor író, országgyűlési képviselő és Bara Margit színművész leplezte le kedden. A szobrot Gyulay Endre szeged-csanádi megyés püspök áldotta meg,

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 19.)

 

Orbán Viktor ünnepi megemlékezése
a Szent István és Európa konferencián 2003. augusztus 19-én
elmondott beszéd
 

A hortobágyi kitelepítettekre emlékeztek  

Egész napos rendezvény keretében emlékeztek meg Kócsújfalun szombaton az ötvenes évek hortobágyi kitelepítettjeiről, a magyarországi sztálinista diktatúra által internált mintegy két és fél ezer családról.

Közép-európai Képtárat hoznak létre Tállyán  

Mintegy húsz ország művészeinek alkotásaiból válogatva Közép-európai Képtárat nyitnak meg Tállyán 2004. május 1-jén, Magyarország európai uniós csatlakozása alkalmából - tájékoztatta Szűcs László, a Tokaj-Hegyalján működő Közép-európai Művésztelep szóvivője.

A Fidelitas közleménye  

A Fidelitas országgyűlési képviselői az új nemzedék nevében "Vadászat" címmel írásbeli kérdést tesznek fel a mai napon Medgyessy Péter miniszterelnöknek.

Vád alatt a főúttörő   

A Fidelitas országgyűlési képviselői kezdték, de a bíróság fejezi be az úttörők elsejének hoci-nesze dolgainak kiderítését.

Változások a tömegközlekedésben augusztus 20-án  

Az augusztus 20-i ünnepi rendezvények miatt elsősorban a belvárosi területeken, a Lánchíd és az Erzsébet híd között változik a főváros tömegközlekedése

Röviden

15 milliárd forintba kerülne a fővárosi hidak felújítása. A hidak többségén utoljára húsz éve végeztek nagyfelújítást, a szakemberek szerint azonban élet- és balesetveszélyről még nincs szó. Budapestnek egyenlőre nincs fedezete arra, hogy elvégezzék az indokolt munkákat a hat Duna-hídnál. A legégetőbb a Margit híd felújítása lenne.

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 18.)

Forró ősz követi a nyári kánikulát   

„Medgyessynek mennie kell. Lehet, hogy megy is, de ez nem elég. A szocialistáknak kell menniük, valaha liberális elvbarátaikkal együtt. Ez az az orvosság, amelyet heveny bajainkra most az orvos rendel, a patikus meg elkészít. ”

Egy vasárnapi hírről három tételben  

A hír: Magyar-román kormányfői találkozó lesz a jövő hónap elején Bukarestben, Ezt követi az értékelés és az eredmény megállapítása.

Suba subához, guba gubához  

Korábbi álláspontunkat, miszerint Medgyessyn kívül nincs más, aki ne érezné, hogy demokratikus ország politikusainak nem illő Castrónál nyaralni fel kell adni. A többi kommunista sem érzi. Hiába, suba subához, guba gubához vonzódik.

PAX TV jövő heti műsora  

Vallási témájú dokumentumfilmeket és beszélgetéseket sugárzó adó. Vételi lehetőség: műhold AMOS 1 (Nyugati 4 fok) 11,260 GHz, horizontális polarizáció MPEG 2/DVB kódolatlan műsor SR: 27500 FEC: 3/4 VPID: 1536 APID: 1537 PCR: 1536.

Heti filmajánló  

A heti TV-műsorokból ajánlható, a magyarsággal, velünk élő nemzetiségekkel, vallással, természetvédelemmel, kulturális témákkal, esztétikailag ajánlható filmekkel és tudománnyal foglalkozó műsorok.

Röviden

Értékválságban szenved napjainkban Európa, az Európai Unió 10 újabb országgal való kibővülésének ezért elő kell segítenie, hogy a földrész visszaszerezze igazi identitását - fejtette ki vasárnapi Úrangyala imádságában II. János Pál.

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 17.)

HÍREK - VÉLEMÉNYEK   

A Magyar Rádió honlapjának egyik legnépszerűbb írása a napi hírösszefoglaló. Táblázatunk első oszlopában az aug. 17-én 0 óra után megjelent anyagot teljes terjedelmében közöljük, hogy olvasóink képet alkothassanak magáról a szolgáltatásról. A másik oszlopban kommentárjaink olvashatók.

Mit üzen az SZDSZ? Adócsökkentés – vagy valami más?   

„A fő kérdés az SZDSZ számára az, hogy miként tudna kisebb koalíciós partnerként egy új kormányzati gazdaságpolitikát elérni, ha tetszik, kikényszeríteni.”

Az Egyesült Államok biztonsági vízumintézkedéseiről   

"...Amikor aztán valamelyik amerikai határállomáson a bevándorlási hivatalnok eldöntötte, hogy mennyi ideig tartózkodhat, majd beletűzte az útlevelébe az „I-94-es” űrlapot, akkor beléphet a szabadság hazájába, amelyet a bevándorlók tettek naggyá és építettek széppé."

Új elnök a MOK élén és új stratégia    

A Magyar Orvosi Kamara küldöttközgyűlése úgy döntött: felkéri Medgyessy Péter kormányfőt, hogy az orvosok és egészségügyi dolgozók jogállásáról szóló törvényjavaslatot küldje vissza a szaktárcának, és az új előterjesztést a kamarai tervezet figyelembe vételével készüljön el.

Röviden

Magyarországnak a NATO-tagsághoz méltó haderővel kell rendelkeznie - mondta Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a kecskeméti repülőnap helyszínén rendezett sajtótájékoztatón, ezért a Magyar Honvédség haditechnikájának korszerűsítése is szükséges.

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 16.)

Megújult a Magyar Orvosi Kamara

Elnök: dr. Éger István

Gratulálunk az új elnöknek és sikeres munkát kívánunk!

Beszámoló az elnökválasztásról

Történelem, Fő utca 4.   

Pécs, Zalaegerszeg és Nyíregyháza után most Budapestre látogat el a "Történelem, Fő utca" elnevezésű rendezvénysorozat augusztus 20-án, szerdán 16 órai kezdettel.

Szent István és Európa   

Szent István és Európa címmel hagyományteremtő szándékkal konferenciát rendez a Szabad Európa Központ a Professzorok Batthyány Körével közösen augusztus 19-én, Gödöllőn.

Balsay István  nyílt levele Medgyessy Péterhez   

"...Az IBM és több alkatrészgyártó cég kivonulásánál a Parlamentben és a kormány több felelős vezetőjének is felvetettem, interpelláltam, írásbeli kérdést tettem fel, hogy meg kell állítani a magyar gazdaság egyik büszkeségének, Székesfehérvárnak a leépülését..."

Távhőszolgáltatás díj-emelés október 1-jétől   

A főpolgármesteri tervekben több mint 9 százalékkal emelkedhet a fővárosi távhőszolgáltatás díja október 1-jétől, ám a fővárosi Fidesz-MKDSZ frakció elfogadhatatlannak tartja az emelést.

Röviden

A Munkáspárt augusztus 23-a után kezdi meg az aláírások gyűjtését a kórháztörvény elleni népszavazás kiírásáért.

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 15.) Nagyboldogasszony ünnepe

Száz euró   

A Fidesz tiltakozásra ugyanis, hogy drágák lesznek a kollégiumi férőhelyek, a magasságos minisztérium azt találta mondani, hogy csak kevés hely lesz 40000 Ft felett, a többség viszont száz eurónál kevesebbe kerül majd.

Egyházi vélemények a Ptk. tervezett módosításáról   

A katolikus, a református és az evangélikus egyház ellenzi az azonos neműek regisztrált párkapcsolatának bevezetését és nem helyesli az élettársi jogok tervezett bővítését sem.

Röviden

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa csütörtökön elfogadta azt az előző nap beterjesztett határozatot, amely üdvözli az iraki kormányzótanácsot, és felhatalmazást ad az Irak újjáépítését, valamint demokratikus kormányzat létrejöttét segítő ENSZ-erőfeszítéseket ellenőrző misszióra.

Megújult az IDŐJÁRÁS nevű oldalunk, ahonnan magyar és idegen nyelvű, előrejelzéseket tartalmazó oldalakhoz juthatsz el. Nézd meg, érdemes.
Ja, holnapra ismét meleg lesz...
Az oldalt a jobboldali HASZNOS rovatból érheted el. Hidd el, hasznos. 

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 14.)

Az 53. heti nyugdíjról   

"Szánalmasnak" nevezte Halász János fideszes politikus azt a kormányzati kommunikációs stratégiát, hogy először "a nyugdíjasokat megijesztve", januárban akarják kifizetni az 53. heti nyugdíjat, majd "ünnepeltetve magukat, mégis betartják a törvényt", és novemberben fizetik ki a járandóságot.

Honlap-ajánló: Kézműves portál   

A Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ) a Széchenyi-terv keretében elnyert pályázat alapján, a Gazdasági Minisztérium támogatásával kezdett hozzá a MesterPorta.hu internetes portál létrehozásához.

177 millió az MSZMP KB volt titkárának, pályáztatás nélkül 

Hirdetmény közzététele nélkül, úgynevezett tárgyalásos közbeszerzési eljárással több mint 177 millió forintért szerez be biztonsági postástáskákat a Magyar Posta. A szállító ALSYS-2000 Kft. Fejti Györgynek, az MSZMP KB egykori titkárának a cége.

Röviden

A kormány elfogadta, hogy szeptember elsejére halasszák el az úgynevezett lebegtetett gyógyszerár-támogatási rendszer bevezetését.

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 13.)

MKDSZ álláspont a kettős állampolgárságról  

Legyen visszaszerezhető a magyar állampolgárság mindazoknak, akik igénylik.

Kinek a szava a "Népszava"?  

Boross Péter volt kormányfő nemrég azt állította, hogy a Népszava nem pártlap. Nem tudjuk, hogy tájékozatlansága vagy hiszékenysége a nagyobb. Ám ahhoz, hogy miként ítéljük meg a Népszavát, ne rá, hanem a tényekre hagyatkozzunk. Az kétségtelen, hogy Boross februárban megjelent a Népszava születésnapi ünnepségén.

Harrach Péter a nyugdíjasok ellehetetlenítéséről   

A kormány becsapta a nyugdíjasokat, hiszen ígéreteikkel megvásároltatták a szavazatokat, most pedig a többszörösét fizettetik meg velük - mondta Harrach Péter keddi sajtótájékoztatóján.

Aszfaltkeverő üzem ellen tiltakoznak Nógrád megyében  

A közeli Nagylócra tervezett aszfaltkeverő üzem megépítése ellen tiltakozik Nógrád megye hét kistelepülése, mert úgy látják, hogy az ipari beruházás veszélyezteti turisztikai elképzeléseiket. A hét polgármester és a térség országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón fejtette ki érveit.

Röviden

Szeptembertől ingyenesen látogathatók vasárnaponként a bécsi múzeumok állandó kiállításai, többek között a Történeti Múzeum, a Hermész-villa, az Óramúzeum, a Práter múzeum, a római kori romok és a zeneszerzők emlékhelyei. Az új kedvezmény mellett továbbra is érvényben marad az ingyenes a belépés az osztrák főváros múzeumaiba péntekenként 9 és 12 óra között.

Szeptembertől nem ingyenes az Esti Hírlap, ismét árusítani kezdik a jelenleg ingyenesen terjesztett Esti Hírlapot. Az  ingyenesség megszűnése után is a jelenlegi hetvenezres példányszámban jelentetik meg az újságot, amelyet egyelőre csak Budapesten és az agglomerációban terjesztenek majd.

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 12.)

Érzékeny a minisztérium  

A minisztériumi ember kijelent és követel.  Hogyan reagál erre ma az ember? A késő-kádárista elit szerint visszakozik és félelemből engedelmeskedik. Ám a Hír TV vezérét más fából faragták: Érvel és így leleplezi a hatalom agresszivitását. Nekünk pedig példát mutat.

Csehák nem tudja mit beszél(t)   

Augusztus 5-én azt írtuk, hogy többszólamú az MSZP-kórus. Mára már Csehák miniszterasszony is többszólamúvá vált: 6-án még azt nyilatkozta "a gyógyszerész kamarát, a gyártókat és a patikákat is sikerült megnyugtatniuk", most viszont a gyógyszerár-támogatási rendszer bevezetésének elhalasztását kéri a kormánytól.

Páneurópai Piknik évfordulóján Sopronban  

A Páneurópai Piknik '89 Alapítvány, Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, valamint a B. W. Pannónia Med Hotel szervezésében, továbbá a soproni Erdélyi Kör közreműködésével kerül sor az idei piknik-évforduló megünneplésére Sopronban.

Öt pont a vadlibákról  

"Ha van annyi eszünk, mint egy vadlibának, akkor együtt dolgozunk a közösséggel, a közös cél érdekében."

Röviden

A világ legnagyobb kiterjedésű összefüggő korallzátonya Ausztráliában ötven éven belül kipusztulhat a globális felmelegedés hatására - áll a Tengeri Tudományok Ausztrál Intézetének hétfőn nyilvánosságra hozott jelentésében. Az intézet több más csoporttal együtt készített jelentése arra figyelmeztet: szigorúan korlátozni kell az üvegház-hatást előidéző anyagok kibocsátását, különben a tenger hőmérséklete olyan magasra emelkedhet, amelyet már a korallok nem képesek elviselni.

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 11.)

Magyar szolidaritás tüze  

Az 1933-as gödöllői jamboree idején a Magyar Cserkész Szövetség Magyar Szolidaritás Napot rendezett. Az előre megbeszélt napon cserkészeink tábortüzeket gyújtottak egész Magyarországon és a megszállt területeken. A megbeszélt időben lobbantak fel a szolidaritás lángjai Gödöllőn, a Hargitán, a Tátrában, a Mecsekben, Szabadkán, a Bakonyban. Mindenfelé, ahol magyar cserkészek voltak. Szép és hasznos volna, ha  felélesztenénk e felejthetetlen akciót.

Megújul a pécsi Csontváry Múzeum   

Megújul a Csontváry Múzeum Pécsett: az októberben kezdődő, és mintegy 20 millió forintos beruházással optimális hőmérsékletet biztosítanak a képek, és szebb kiállítótermeket a látogatók számára.

Elhunyt Dr Vanyó László professzor  

Temetése 2003 augusztus 16-án, szombaton délelőtt 10 órakor a Budapesti Egyetemi Templomban lesz. Nyugodjék békében!

PAX TV jövő heti műsora  

Vallási témájú dokumentumfilmeket és beszélgetéseket sugárzó adó. Vételi lehetőség: műhold AMOS 1 (Nyugati 4 fok) 11,260 GHz, horizontális polarizáció MPEG 2/DVB kódolatlan műsor SR: 27500 FEC: 3/4 VPID: 1536 APID: 1537 PCR: 1536.

Heti filmajánló  

A heti TV-műsorokból ajánlható, a magyarsággal, velünk élő nemzetiségekkel, vallással, természetvédelemmel, kulturális témákkal, esztétikailag ajánlható filmekkel és tudománnyal foglalkozó műsorok.

Röviden

Római kori épületek, utak, kerítésfalak maradványait tárják fel Budapesten, a III. kerületi Bécsi út külső szakaszán, egy lakópark kialakítását megelőzően. Az eddigi feltárások eredményei azt jelzik, hogy egy nagy kiterjedésű római kori gazdaság romjai kerültek elő. A terület az aquincumi polgárváros villaövezetéhez tartozott.

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 10.)

ÜZENET A KÖZVÉLEMÉNYKUTATÓKNAK ÉS A KICSINYHITŰEKNEK

2003.AUG.10-ÉN 21:23

Most érkezett: Kisvárdán az időközi önkormányzati választásokat Kovács Lászlóné a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség jelöltje nyerte megelőzve szocialista vetélytársát

Boldog XI. Ince pápa három üzenete  

Első üzenet: A nagy vezéregyéniségek korszakos tervei is csak akkor valósulnak meg, ha vannak hűséges és fáradhatatlan munkatársaik. Vállaljuk mindannyian a ránk eső részt.

Közbeszerzés - közröhely  

A történetet ajánljuk mindazok figyelmébe, akik még elhiszik az MSZP kormány egyetlen szavát is és azoknak is, akik érveket keresnek mások meggyőzésére.

Program-ajánló: Állatkerti hangversenyek  

Megnyitásának 137. évfordulóját ünnepelte tegnap a Fővárosi Állat- és Növénykert, amely 1866. augusztus 9-én fogadta először a látogatókat. Ma már esti hangversenyeknek is otthont ad az Állatkert.

Felhívás - a rimaszombati gimnáziumban végzettek részére  

Kérik a gimnázium volt diákjait és tanárait, hozzátartozóikat, leszármazottaikat, és mindazokat, aki az iskola múltjára vonatkozó dokumentummal, fényképpel, írásos vagy tárgyi emlékkel rendelkeznek, azok hollétéről tudomással bírnak, tájékoztassák az iskolát.

Röviden

A Legfelsőbb Bíróság (LB) jogegységi tanácsának döntése szerint nem bűncselekmény a pénzhamisítás, ha annak értéke nem haladja meg a 10 ezer forintot. Minden bizonnyal un. jogtechnikai hiba történt, de a BTK kétségtelenül módosítandó. Az azonban tény: Dávid Ibolya nem lehet büszke a vezetése alatt elkövetett hibára.

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 9.)

Hogyan készülünk az európai választásokra?  

Akár a rendszeres, - a kormány számára egyre kínosabb - botrányokról való figyelemelterelésnek is felfoghatjuk a sajtó gyakori érdeklődését: hogyan készülnek a  pártok a választásokra. A kérdésre most Surján László felel.

Táltosok és szentek  

Józsa Judit kiállítás nyílt a Magyar Kultúra Alapítvány székházában. Andrásfalvy Bertalan szerint a kiállítás vitairat például a tanuljunk meg kicsinek lenni szemlélettel szemben.

Program-ajánló: Barokk kastélynapok Gödöllőn  

A Gödöllői Királyi Kastélyban rekonstruált barokk színház megnyílt a látogatók előtt. A hétvégi program keretében zászlójátékok, huszárok felvonulása, lovasbemutató, bábjáték szórakoztatja a közönséget, este pedig barokk lakoma várja az ínyenceket.

Röviden

Egységes parkolási rendszert terveznek a fővárosban, melynek nyomán megszűnne a jelenleg létező háromféle parkolóóra, emellett arra ösztönöznék az autósokat, hogy a zárt garázsokat vegyék igénybe pakoláskor. Ezt úgy szeretnék elérni, hogy az utcai parkolás díját jelentősen megemelnék, viszont a magánparkolók bevonásával egy, a jelenleginél lényegesen olcsóbb garázs- és parkolóház-árakkal csábítanák az autósokat a zárt parkolásra.

Szeptembertől három hónapon keresztül esténként és hétvégenként a Népstadion és az Örs vezér tere között felújítás miatt nem jár majd a metró. Ez a 2-es metró öt éves, 53,2 milliárd forintos rekonstrukciójának első szakasza.

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 8.)

Gazdademonstráció   15:00

Országos tüntetésre várják a magyar gazdákat, a polgári körök tagjait és minden honfitársat, aki szolidaritást vállal a magyar vidék gondjaival. A demonstrációt augusztus 10-én (vasárnap) 16 órai kezdettel az Országház előtt, a Kossuth téren, a Rákóczi-szobornál tartják. A rendezvény fővédnöke Orbán Viktor, védnökei Makovecz Imre és Hende Csaba.

Sajtó-tisztesség Népszava módra  

"... felháborítónak tartom, hogy levelemet kérésem ellenére nem közölték, és azt a benyomást keltették, hogy nincs nyilvánosságra hozható álláspontom az ügyben, ehelyett a cikk ugyanúgy megismétli az előző napi számban közölt valótlan, illetve ferdített állításokat."

Medgyessyék kétszer veszik vissza  

Magyarországnak semmiféle EU-s kötelezettsége nincs, hogy a legmagasabb áfakörbe sorolja 2004-től a villamos energiát.

Befejeződött a Szent István-bazilika felújítása  

Húsz éven át tartó restaurálási munka nyomán befejeződött a budapesti Szent István-bazilika felújítása. Az idei augusztus 20-i szentmisét és a Szent Jobb-körmenetet már a megszépült bazilika előtt lehet megtartani, az ugyancsak felújított Szent István téren.

Röviden

Elképzelhető, hogy a Duna alacsony vízállása miatt fel kell függeszteni a folyón a hajóközlekedést – jelenti az Info Rádió. A hajózási társaság folyami-árufuvarozási üzletágának vezetője elmondta: Németországban, illetve a Duna egyes romániai és bulgáriai szakaszain a legrosszabb a helyzet, de a folyó magyarországi szakaszán is alacsony a vízszint.

Az év első hét hónapjában a szállodák átlagosan 51 százalékos szobafoglaltsággal működtek, a bruttó szobaárbevétel folyó áron átlagosan 4 százalékkal, a vendégéjszakák száma 2 százalékkal csökkent az előző év hét hónapjához képest.

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 7.)

Új felvetés a kettős állampolgárságról  

A kormány kifogásai alapvető ellenérzését tükrözik: a tárgyalási készség emlegetése a kettős állampolgárság elutasítását fedi. Pedig az idő megérett arra, hogy a kérdést újragondolja a magyar törvényhozás. Erre teszünk konkrét javaslatot.

A Fidesz kulturális tagozatának közleménye  

"Úgy ítéljük meg, hogy aki a független, közszolgálati Magyar Rádió legitim vezetését akarja - mindenféle közfelhatalmazás nélkül - eltávolítani, az a magyar közjogi berendezkedés, a magyar alkotmányosság, végső soron a magyar demokrácia ellen támad. "

Program-ajánló - V. Tiszadobi Zongorafesztivál 

Az összesen hat koncertet kínáló fesztiválnak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település Andrássy-kastélyának franciakertje és szalonja, valamint református temploma ad otthont.

(fél)Heti filmajánló  

Szokásos heti filmajánlónkat - a hozzánk is késve érkező emil alapján - a hét hátralévő napjaira közöljük.

Röviden

Minden idők legmelegebb napja volt a szerda Londonban, a hőmérséklet kora délután elérte a 35,4 Celsius-fokot. A brit fővárosban, amelyre a hűvösebb nyárral és enyhébb téllel járó óceáni éghajlat a jellemző, még soha nem mértek ilyen meleget.

Naponta 20-40 ezer látogatót vár az újpesti rakparton kialakított, csütörtökön délelőtt megnyíló Budapest Plage - közölték a szervezők a rendezvény előestéjén tartott sajtótájékoztatón, a helyszínen.

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 6.)

Segélykérő levelet hozott a posta  

A Kriza János Néprajzi Társaság 2002-ben a moldvai csángó-magyarok hagyományos népi kultúrájával és történelmével kapcsolatos állandó kiállítás, múzeum alapítását kezdeményezte. A raktár tetőszerkezetének befejezésére sürgősen még szükségünk van 600.000 Ft-nak megfelelő összegre.

Gyógyszerész bánat  

Növekszik a feszültség a kormány és a gyógyszerészek között. Csütörtökre az ország valamennyi gyógyszertárának vezetőjét tanácskozásra várja a Gyógyszerész Kamara. Az elmúlt héten Matejka Zsuzsa főigazgató asszonytól is kaptak a gyógyszerészek meghívót egy hasonló rendezvényre, de azt két nap múlva lemondták. A gyógyszertáraknak hátrányos új finanszírozásról lesz szó. 

Az Európai Lapkiadók Szövetsége aggódik 

Medgyessy Péter miniszterelnökhöz fordult az Európai Lapkiadók Szövetsége (ENPA), levélben fejezve ki aggodalmát a magyar kormány lapkiadással kapcsolatos új adópolitikája miatt.

Röviden

Egy rejtélyes vírus több mint száz Irakba küldött amerikai katonát betegített meg. A tüdőgyulladáshoz hasonlító kórra egyelőre nincs speciális oltás, így a térségbe induló magyar katonák sem kapnak ellene semmit.

Megkezdődött a fertődi Esterházy-kastély rekonstrukciója, s egyúttal folytatják a kastély egykori berendezési tárgyainak évek óta tartó felkutatását.

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 5.)

Megszólalt az elnök és az elnökhelyettes  

Többszólamú az MSZP kórus: Kovács László nem hisz a Gallupnak - Szili Katalin szerint viszont oda kell rá figyelni.

Kezdődik a békefenntartás  

Juhász Ferenc veszély esetén azonnal hazahívja a magyar békefenntartókat.

Bársony nem tudja, mit beszél  

Bársony Andrásnak nincs kétsége afelől, hogy az EU miként reagálna a kettős állampolgárság kezdeményezésre, a Belügyminisztérium szerint viszont az EU nem szab gátat a többes állampolgárság megszerzésének.

Röviden

A dohányzás felhagyására szólítottak fel az egészségügyi intézmények. Napjainkban évente 4,9 millióan vesztik életüket a dohányzás okozta daganatok miatt. Ez a 21. század végéig akár egy milliárd ember halálára vezethet - állítja 33, a világ különböző részein működő egészségügyi intézmény. Az adatot az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Helsinkiben rendezett, dohányzás hatásaival foglalkozó értekezlete alkalmából tették közzé.

A MÁV megállapodott mintegy 40 graffitissel, hogy ha megkímélik a vasúti kocsikat és műemléképületeket, a MÁV tűzfalakat és mintegy félszáz összefirkált kerékpár- és poggyászszállító kocsit ajánl fel számukra.

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 4.)

Honlap-ajánló - Catholic.ro  

Az erdélyi magyar egyetemisták egy szűk kis köre egy katolikus web-oldal létrehozásáról álmodott, majd meg is valósították.

Legkedveltebb oldalaink  

A statisztika, mellyel anyagaink látogatottságát mérjük megmutatja, hogy mely cikkeinket olvasták a legtöbben, illetve melyek azok az állandó linkgyűjteményes oldalaink, amelyeket a leggyakrabban kerestek fel.

PAX TV jövő heti műsora  

Vallási témájú dokumentumfilmeket és beszélgetéseket sugárzó adó. Vételi lehetőség: műhold AMOS 1 (Nyugati 4 fok) 11,260 GHz, horizontális polarizáció MPEG 2/DVB kódolatlan műsor SR: 27500 FEC: 3/4 VPID: 1536 APID: 1537 PCR: 1536.

Röviden

Novacsek Jánost, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség jelöltjét, jelenlegi polgármestert választották újra a település első emberének a Baranya megyei Kisbudméron, a vasárnap tartott időközi választáson

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 3.)

Előbb-utóbb... 4

Keller László sorozatban eredménytelen ámokfutása okán méltán nyerte el lapunktól az ámoktitkári kinevezést. Ennek előnye, hogy kormányváltás után is megmaradhat ebben a funkcióban, míg az államtitkárságtól búcsút kell vennie.

(aug. 2.)

Mégiscsak jogsértők a Benes dekrétumok 

A csehországi németek kárpótlásáról, akiket a II. világháború után az állam részéről a Benes-dekrétumok alapján jogsérelem és megkülönböztetés ért, április óta folyik a nyilvános vita. Lassan körvonalazódnak a részletek is.

Nincs remény - nincs csalódás  

Gyurcsány oly módon nyilatkozott a kábítószer ellenes küzdelem kérdéséről, amely nemcsak teljes hozzá-nem-értéséről, hanem kétségbeejtő érdektelenségéről is tanúbizonyság.

Közvélemény - pártpreferencia és bizalom  

A pártpreferenciák változatlanul kiegyenlítettek, a kormányba vetett bizalom tovább csökkent a Gallup júliusi felmérése szerint.

Numquam otiosum - soha nem tétlenkedem  

Mintha a német Leopold Akadémia jelszavát valósítanák meg (Numquam otiosum, soha nem tétlenkedem) a román nacionalisták állandóan akcióznak. Ne mérgelődjünk, hanem tanuljunk tőlük.

Röviden

Megnyílt a Szent István téri Bazilika mélygarázs pénteken. A Közép-Európában egyedülálló, automatizált parkolót a próbaüzem egy hónapos idejére bárki ingyenesen igénybe veheti.

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(aug. 1.)

Urizálás  

Asszociációk a szigligeti várban.

Megosztottan...

Az RMDSZ történetének legnagyobb válságát éli.

Megszüntették az eljárást Berkecz Máriával szemben  

Bűncselekmény hiányában megszüntette a Fővárosi Ügyészség Berkecz Mária, a Millenáris Kht. volt ügyvezetőjével szemben folytatott eljárást az Álmok álmodói kiállítás látogatóinak adott ajándékórákkal kapcsolatban.

Jászberényi Nyár 2003 - Vigadalmi Napok  

Megkezdődött csütörtökön a Jászberényi Nyár 2003 - Vigadalmi Napok elnevezésű, augusztus 10-ig tartó gazdasági, kulturális és szórakoztató nemzetközi rendezvénysorozat.

Röviden

Törőcsik Mihály professzor ivóvíztisztító eljárása nyerte el a nagydíjat a franciaországi Vieu Boucau-ban július 24-28. között megrendezett, második nemzetközi innovációs fesztiválon.

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

 

Vissza a kezdőlapra Vissza az előző oldalra Vissza az elejére