Archív anyagaink
2002. július
(júl.26.) Anna nap
 
Polgári Piknik
A Hegyvidéki Lokálpatrióta Polgári Kör tagjai 2002. július 28-án, vasárnap, 14.00 órától NEMZETI PIKNIKET szerveznek a Margitszigetre, a Nagyrétre.
 
Egy átlagos család létminimuma havi 114 ezer forint - KSH 
A Magyarországon tipikusnak tekinthető, vagyis két aktív korú személyből és két gyermekből álló háztartás esetében a létminimum havi értéke 114 ezer forint volt 2001-ben a KSH számításai szerint..
Tallózó(A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (júl.25.)
Higgadtan és okosan 

Bármit akarsz, bölcsen akad és tekints a célra - így a régi mondás. A polgári oldal tele indulattal és jó szándékkal, de épp ezért érthetően kevéssé bölcsen és nem elégé a célra figyelve él most. Kivételesnek és épp ezér figyelemre méltónak találtuk a FényHíd elemzését.

Polgári kibontakozás Európában 

Megkezdődött a Bálványos Szabadegyetem, amelyre a közös célok megfogalmazása mellett az RMDSZ belső feszültségei is rányomják bélyegüket. Az első napon a polgári sajtó helyzete kapott különös figyelmet.

Látszat-elemek a szocialisták intézkedéseiben 

Semmit sem jelent a minimálbér adómentessége azoknak, akik már - gyermekeik okán - eddig sem fizettek személyi jövedelemadót. Viszont jelentősen csökkent a gyermektelenek és a gyermeket vállalók jövedelme közötti különbség a legszegényebbek körében. A népesedéspolitika csak akkor lehet eredményes, ha a gyermekvállalást jelentősen jutalmazza a közösség.

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (júl.24.)
Nincs új a nap alatt 
Némely politikus nagy szerencséje, hogy az emberi emlékezet véges. Olykor már a tegnapi szavak is letagadhatók. Védekezésül nem árt tehát visszatekinteni, ha meg akarjuk érteni az események lényegét. Három félévszázados idézetet mutatunk be, amelyet ha végiggondolsz, belelátsz a mai baloldal gondolkodásának gyökereibe.
Napvilágot látott szigorúan titkos dolgok... 
A Medgyessy ügy kipattanása óta nagy az igyekezet, hogy másról beszéljünk. Ne Medgyessy ügy legyen, hanem ügynök ügy, stb. Nemrégiben az is kiderült, hogy  a német képviselők között is van ügynök múltú személy.
Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)
(júl.23.)
Egy tetten ért választási csalás 
Nemcsak a szavazócédulákkal lehet bűvészkedni. A választási csalás már az emberek becsapásával kezdődik. Ez tetten érhető és a cédulákkal együtt nem is semmisül meg. Csak ha elfelejtjük...
Az életre nevelés? 
Képes képtelenségek címmel már megjelent írásunk talán sorozattá válik. Mindenesetre itt a második szám. Gyenge idegzetűek számára nem ajánlott. Most megfejtésre váró kérdéseket sem tettünk fel, de ha valaki kommentárt küld, még ki is tehetjük az oldalra.
(júl.22.)
Orbán Viktor a Vasárnapi Újságban 
Orbán Viktor szerint a 2001. március 6-i tiszai árvízkatasztrófát követő újjáépítés az ország összefogásának emlékeként marad fenn a történelemben. Ezt szombaton Csarodán jelentette ki, ahol az újjáépítés záróünnepségén mondott beszédet.
Kajak-kenu Eb - minden idők legjobb magyar eredménye 
A szegedi kajak-kenu Eb újabb fejezetet jelent a sikersportág történelemkönyvében: a magyarok minden idők legjobb eredményét produkálták a 10 arany-, 7 ezüst- és 2 bronzéremmel, vagyis a 27-ből 19 számban dobogós hellyel.
Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(júl.21.)

Orbán Viktor az árvízi újjáépítési záróünnepségen 
Orbán Viktor szerint a 2001. március 6-i tiszai árvízkatasztrófát követő újjáépítés az ország összefogásának emlékeként marad fenn a történelemben. Ezt szombaton Csarodán jelentette ki, ahol az újjáépítés záróünnepségén mondott beszédet.
A HEBC 4. országjelentése 
Magyarország 2015-re elérheti az Európai Unió akkori átlagos gazdasági színvonalát - tartja reálisnak a Magyar EU Bővítési Üzleti Tanács (HEBC) 4. országjelentése.
Egyéves a Szalmakalap Múzeum 
Múlt év július 21-e óta, amikor megnyitották a világ első és mindeddig egyetlen szalmakalap-múzeumát a Hargita megyei Kőrispatakon, rendszeressé vált, hogy a Szalmakalap Múzeum melletti színben szalmafonó kézművestáborokat szerveznek.
Kisebbségi figyelő - Szlovákia 
Ciprus, a Cseh Köztársaság, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Málta, Szlovákia és Szlovénia, azaz a tíz EU tagjelölt ország külügyminiszterei, illetve integrációs államtitkárai május 22-én Varsóban találkoztak abból a célból, hogy áttekintsék az EU integráció és a csatlakozási tárgyalások egyes kérdéseit.
Egyházpolitikai hírösszefoglaló - INFOSENDER 
Tallózó(A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (júl.20.)
A Legfőbb Ügyészség közleménye 
"Keller László, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára konkrét, - az általa tett feljelentés alapján megindult - nyomozással összefüggésben kíván fenntartatni egy törvénysértő állapotot, amire feljelentőként sincs törvényes lehetősége."
Hitelesítették a Hajrá Magyarország! aláírásgyűjtő íveit 
Hitelesítette a Hajrá Magyarország! mozgalom népszavazási kezdeményezésének két aláírást gyűjtő ívét pénteki budapesti ülésén az Országos Választási Bizottság.
Magyarország mindannyiuké 
"Arra gondoltam, hogy az első száz napban nem szólalok meg, de sajnos 20-30 évvel ezelőtti repertoárom aktuálissá vált" - mondta egy múlt heti tüntetésen Sándor György humoralista. Szerinte a szocialisták átadják majd a fiataloknak a stafétabotot, de előtte még megtartják egy kicsit.
Batthyány-Strattmann László boldoggá avatható 
A Vatikán San Clemente-termében július 5-én a Szentatya jelenlétében közzétettek tizenhárom boldoggáavatási dekrétumot, köztük Batthyány-Strattmann Lászlóét.
Kisebbségi figyelő - Szlovákia 
Június 14-én, Békéscsabán, a Csabai Vásár keretéhen magyar szlovák üzletember-találkozót szerveztek. A rendezvényen Varga Tibor, a pozsonyi Magyar Kereskedelmi Szolgálat vezetője számolt be a két ország gazdasági kapcsolatairól:
Tallózó(A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (júl.19.)
A Demokrácia Központ levele a polgári körökhöz 
Az értesítéseket leggyorsabban e-mailen, illetve SMS-en keresztül tudjuk elküldeni, ezért felkérjük a köröket, hogy ha még nem adták meg e-mail címüket vagy mobiltelefonos elérhetőségüket, úgy ezt minél hamarabb tegyék meg.
Főpolgármester-jelöltek találkozója 
A főpolgármesteri kampányra hat etikai pontot fogadtak el az önkormányzati választásokon a főváros vezetőjének tisztségéért induló jelöltek csütörtöki budapesti megbeszélésének résztvevői, - Demszky nem vett részt a találkozón.
Elszalasztott lehetőség a MÁÉRT tanácskozáson 
A Fidesz eredményesnek, ugyanakkor elszalasztott lehetőségnek ítéli a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) 5. tanácskozását, mert "nem derült ki, hogy a státustörvényt miként kívánják módosítani, és konkrétumok nélkül lebegtették az Orbán-Nastase megállapodás felülvizsgálatát".
Kisebbségi figyelő - Szlovákia 
Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) május 2-án nyilvánosságra hozta új Szlovákiáról szóló országstratégiáját, amely szerint az infrastrukturális beruházásokra, a bankokon kívüli pénzintézetekre, a kisvállalkozásokra és általában a magánszektor erősítésére, illetve a regionális eltérések csökkentésére kíván összpontosítani..
Tallózó(A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (júl.18.)

Múlt és jövő
                                                                                    Foto: Román

Múltunk és jövőnk
Az MKDSZ az átvilágítási jogszabályokról
A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség álláspontja szerint, ha az átvilágítási törvény a kormány előterjesztése alapján módosul, akkor nem átvilágítás, hanem "elhomályosítás" lesz.
Kövér László az összefogás erősítését sürgette
Az önkormányzati választások sikere érdekében a polgári pártok és körök összefogásának erősítését sürgette, a tagokat pedig türelemre intette Kövér László szerdán Dunaföldváron.
Akihito, az "emberi" császár
Közép-kelet európai körútja keretén belül négynapos, hivatalos látogatásra érkezett Magyarországra a japán császári pár. Érkezésük történelmi jelentőségű, hiszen japán uralkodó eddig még nem járt Magyarországon.
Emelt Fővel Polgári Kör felhívása 
Az Emelt Fővel Polgári Kör 2002 júniusában alakult. Tagjai határon túli magyarok, kiknek egy része szülőföldjén, másik része hosszabb ideje Magyarországon él, dolgozik, illetve tanul. A kört közvetve Orbán Viktor miniszterelnök úr azon gondolatai hívták életre, melyeket a tizenötmilliós Magyar Nemzet jövőjéről fogalmazott meg.
Tallózó(A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (júl.17.)
A szavak és a tettek harmóniája
Günter Verheugen és Orbán Viktor találkozója 
Brüsszelben nem fogják elfelejteni, hogy az előző kormány rendkívül fontos szerepet játszott Magyarország sikereiben a csatlakozási folyamat során - jelentett ki Günter Verheugen, az Európai Bizottság bővítési biztosa.
Mendreczky Károly közleménye 
"Nem vállalhatom fel azt a kockázatot, hogy személyem miatt a magyar elektronikus újságírás egyik legfontosabb közszolgálati intézménye helyrehozhatatlan károkat szenvedjen el."
Gy. Németh Erzsébet nem lép vissza Demszky javáran 
Az MSZP nem tervezi az önkormányzati kampány során saját főpolgármester-jelöltje, Gy. Németh Erzsébet visszaléptetését a szabad demokrata Demszky Gábor javára. De ki hiszi ezt el nekik?
Honlap-ajánló: On-line könyv-vásárlás 
A Libri könyváruház web-oldala kényelmes lehetőséget kínál a könyvek böngészésére és vásárlására. A vásárlást kipróbáltuk, a megadott időben, pontosan megérkeztek a kiválasztott könyvek.
Hacker-támadás az USA Today napilap weboldala ellen 
"A római pápa kijelentette: a kereszténység egy átverés" - közölte az USA Today ma reggeli cikkében. Nemsokkal később kiderült: az oldalt hackerek támadták meg. - Az abszolút szabadság mindenre lehetőséget ad!
Tallózó(A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (júl.16.)
Áder János a Fidesz frakcióvezetője 
Áder Jánost, a Fidesz ügyvezető alelnökét választotta frakcióvezetőnek a párt országgyűlési képviselőcsoportja hétfői győri tanácskozásán. A jelölés joga Orbán Viktoré volt. Ader 125 igen szavazatot kapott, 1 ellenszavazat volt.
Orbán Viktor: a polgári köröknek történelmi küldetése van 
A polgári körök azt szeretnék, ha az emberek érthető elégedetlenségéből fakadó energiái az önkormányzati választások felé kanyarodnának, és azokon a helyeken ahol a polgári pártok nem indítanak jelölteket, ott a polgári körök állítsanak jelölteket.
Günter Verheugen Budapesten tárgyal 
Az EU túl sok energiát fordított már a bővítésre ahhoz, hogy a folyamat a közvetlen agrárkifizetések kérdése miatt esetleg elakadjon. Lesz kompromisszum, de még túl korai arról beszélni, pontosan milyen fogalmazott Günter Verheugen.
Újabb támadás a Magyar Nemzet ellen 
Tóbiás Józsefnek, az MSZP pártigazgatójának nyilatkozatát a Magyar Nemzet szerkesztősége tudatos provokációnak, és a lap elleni uszításnak tartja - tartalmazza a napilap közleménye.
Tallózó(A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (júl.15.)
Az V. Családkongresszus felhívása 
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete szervezésében már az V. Családkongresszusra került sor a hét végén Pécsett. A kongresszus résztvevői felhívással fordultak mindazokhoz, akik fontosnak tartják, hogy megfiatalodjék a nemzet.
Félreértett üzenet 
A galambnak nem lehet adómorálja... Bármennyire rokonszenves madár is, egyszerűen nincsen az agyában az a program, amelynek révén adómorálja lehetne. Nem tehet róla. Az viszont fogas kérdés, hogy a sztálinizmusban gyökerező hazai baloldalnak lehet-e erkölcse.
Kárpát-medencei magyar pedagógusok továbbképzése 
Ma kezdődik - tíz különböző erdélyi helyszínen - a Bolyai Nyári Akadémia. A Kárpát-medencei magyar pedagógusok továbbképző fórumának keretében szervezett 23 tanfolyamon 900 hallgató és 150 előadó vesz részt Erdélyből, a Felvidékről, Kárpátaljáról, a Vajdaságból és Magyarországról.
Tallózó(A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (júl.14.)
Képes képtelenségek és megfejtésük 
Pár nappal ezelőtt rejtvényként mutattuk be az egyik romániai orvosi egyetem épületének képét. Íme a megfejtés!
Medgyessy szószerint (FényHíd)
Újabb gyöngyszem Medgyessy Péter és Friderikusz Sándor beszélgetéséből, amely a Magyar ATV Napkelte, 2002. június 30-i műsorában hangzott el.
Munkahelyen történt az eset (FényHíd)
Manapság mind a bal- mind pedig a jobb oldallal együttérők körében többen is sürgetik, hogy a durva komfliktus-keresés helyett értelmes párbeszédre, és az előttünk álló feladatok elvégzésére van szükség. Csakhogy ennek korlátai vannak.
Mese a bátor Peti nyúlról (FényHíd)
A zölderdei királyságban - mint tudjuk - az állatok minden négy évben összegyűlnek a nagy tisztáson, hogy vezetőket válasszanak. Nem volt ez régi keletű szokás, alig több mint egy évtizedes, mivel pont ennyi ideje annak, hogy összefogtak és elkergették a nyakukon több éve élősködő farkasok szövetségét, akik az északi medvék támogatásával tartották fenn uralmukat az erdőn....
Tallózó(A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(júl.13.)

A természet megtanít

Zűr-zavar a parlamentben 
Június 9-én kétszer is megakadt a parlamenti gépezet.
Egy korábbi Harrach és Baló beszélgetésről (FényHíd)
Akinek az önkifejezés, az egyéni karrier, az érvényesülés a legfontosabb az életben, az nem érti meg, hogy a jó célért való közös munka öröme mit jelent.
Hogyan változtassuk a rossz dolgokat jóra?(FényHíd)
Példa a rossznak vélt események jóra fordítására.
A Matáv nem szereti túl (FényHíd)
Az új hatalom szemére vetette az előző kormánynak, hogy „túlszerette" a határon túli magyarokat. Ezt a megnyilvánulást gyakorlati tettek követték. A kormányzati indíttatású lépéseket egyéb intézkedések is követték, amelyek közül a Matáv húzása a legcinikusabb.
Orbán Viktor nyilatkozott az MTI-nek 
Hétfőn a Győrben tartandó Fidesz-frakcióülésen Áder János volt házelnököt fogom javasolni frakcióvezetőnek...
Tallózó(A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (júl.12.)
Interjú Bugár Bélával az MKP elnökével 
"A szlovák III/III ügynökök ugyan elvben öt évre el voltak tiltva bizonyos közfunkcióktól, de ezt senki nem tartotta meg. Nincs más megoldás, ki kell nyitni a dokumentumokat, essünk túl rajta."
Megjelent az UNIO 
Mutatványszámok a kéthetente megjelenő UNIO újságból.
Kövér László napirend előtti felszólalása 
"Július 4-én néhány száz, majd néhány ezer ember be nem jelentett, tehát jogszabályellenes demonstrációt tartott, tiltakozván a szavazócédulák megsemmisítése ellen, miután a szavazatok újraszámlálására irányuló minden törvényes kísérletet zátonyra futtatott az MSZP-SZDSZ koalíció."
Honlap-ajánló - IDÉZETTÁR 
Például: Nem az a szabadság, ha azt teheted, amit akarsz, hanem az, ha nem kell tenned, amit nem akarsz. (J.-J. Rousseau).
Tallózó(A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (júl.11.)
Elkészültek az uniós agrárpolitika reformtervei 19:30
Franz Fischler, az Európai Unió mezőgazdasági és halászati biztosa szerdán hozta nyilvánosságra az EU közös mezőgazdasági politikájának (CAP) reformjára vonatkozó javaslatait. A reformterv gondolataival kapcsolatos kérdésekre az EU-biztos még a szerdai ismertetés előtt a francia Le Figaro napilapban válaszolt.
Honlap ajánló: Internet Polgári Kör 
Útjára indult az Internet Polgári Kör hivatalos honlapja, sok-sok információval, levelező listára való feliratkozás lehetőségével, fórummal.
XIII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem 
Július 21-én este kezdődik és 27-ig tart a tusnádfürdői kempingben a XIII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor. Számos honi és anyaországi politikus mellett Orbán Viktor már jelezte részvételi szándékát.
Engedélyezett tüntetések csütörtökön és pénteken
Csütörtökre két, péntekre egy tüntetést jelentettek be civil szervezetek, illetve magánszemélyek a fővárosban; a BRFK tudomásul vette a bejelentéseket, és biztosítja a rendezvényeket.
T/542 törvénytervezet és MHL kommentár 
Az igazságügyminiszter benyújtotta a közéleti szerepet betöltő személyek állambiztonsági múltjának nyilvánosságra hozataláról szóló törvénytervezetet.
Az anyanyelvű mise esélye a csángóknál 
Beszélgetés Pozsony Ferenccel, a Kriza János Néprajzi Társaság elnökével.
Képes Képtelenségek 
Ne habozz megtekinteni ezt az oldalt. Vedd könnyedén, ha nem is tudod a megfejtést, még pótolhatod tudatlanságodat. Így a jutalom nem marad el.
Tallózó(A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (júl.10.)
Írások a FényHíd 1. Különszámából 
KordonKeserű - Kovács László az m1-ben
Választás
A tüntetők céljairól
Megénekelték a csángók románságát 
A kétnapos rendezvényen a román és a magyar fél képviselői tulajdonképpen elbeszéltek egymás mellett. A négy magyar és tizenkét román szerző előadása nagyjából kitöltötte az időt, vitára a két nap során csupán egy óra jutott.
Interjú Tytti Isohookana Asunmaa képviselőasszonnyal 
Romániának nincs más választása, be kell vezetnie a magyar nyelv tanítását azokon a moldvai településeken, ahol ezt igénylik - jelentette ki a Iasi-i szeminárium végén a Krónikának adott exkluzív interjúban Tytti Isohookana Asunmaa, az Európa Tanács csángóraportőre.
Hunyadi László a Ferencvárosi Ünnepi Játékokon 
Harminc év után szerepel ismét szabadtéri színházi előadáson Budapesten Erkel Ferenc: Hunyadi László című operája, ezúttal a Ferencvárosi Ünnepi Játékokon mutatják be, a IX. kerületi Bakáts téren.
Tallózó(A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (júl.9.)
Írások a FényHíd 1. Különszámából 
Nem vagyunk hősök
Érzések zűrzavara
Miért mentünk ki
Martonyi János: morális zavarban van az ország 
Martonyi János volt külügyminisztert választotta elnökévé a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szombaton Budapesten megtartott közgyűlésén. Granasztói György eddigi elnök és az elnökség lemondott, mert mandátumuk lejárt.
Fideszes képviselők közleménye 
Úgy tűnik, aki a múltjára vonatkozó bizonyítékokat nem hajlandó tisztázni, az a jelen megbízatásában sem tud tisztességesen helytállni.
Deutsch Tamás vezeti a Fidesz-frakciót július 15-ig 
Deutsch Tamás általános frakcióvezető-helyettes vezeti a Fidesz képviselőcsoportját július 15-ig, amikor az egész napos frakcióülésen megválasztják a múlt héten lemondott Pokorni Zoltán utódját.
Tallózó(A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (júl.8.)
KórDokumentum - SZDSZ nyilatkozat 18:10
"Felhívunk minden szabad demokrata szervezetet, hogy támogassa a békés tiltakozó mozgalmat, valamint a közellátás és a közrend fenntartását. "
Két hetes ázsiai útjáról hazaérkezett Orbán Viktor 
Orbán Viktor a Ferihegyi repülőtéren válaszolt újságírók kérdéseire: alkotmányos válság nem értelmezhető ellenzék és kormány viszonyában...
Megemlékezés a drégelyi csata 450. évfordulóján 
A példaképeket, a helytállást és a hazaszeretet említette mára is érvényes üzenetként Harrach Péter az 1552-es drégelyi csata 450. évfordulója alkalmából vasárnap rendezett megemlékezésen, a Nógrád megyei Drégelypalánkon.
Legyező-kiállítás nyílik a Nagytétényi Kastélymúzeumban 
A tárlaton az Iparművészeti Múzeum európai rangú gyűjteményéből válogatott hetven legyező mellett a viselethez tartozó kiegészítők, és báli kellékek idézik fel a régi korok báljainak hangulatát.
Tallózó(A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (júl.7.)
Csapra vert párt 
Még pártosodó közéletünk kezdetén, az első pártvirágnyílás idején alakult a sörpárt. Bizonyára hatalmas ambíciókkal. Pedig - nem tudták, mire vállalkoznak... A feszültségek félelmetes gócait teremtették meg. Itt van mindjárt, példának okáért: hol fő az a sör? Megérthetik-e egymást a borsodi, vagy a kőbányai világosok?
Elfogadhatatlan az országos lista intézménye 
„Elfogadhatatlan az országos lista intézménye, alapvetően azért, mert antidemokratikus megoldást jelent, amely ellentétben áll a képviseleti demokrácia alapelveivel;..." - áll az SZDSZ 1989-es rendszerváltási programjában. Ma mindössze három szabaddemokrata ülne a parlamentben -, ha következetesek maradnak ’89-ben elképzelt választási törvényeikhez.
Játszol? 
Tizenkilenc európai ország 3800 polgára ugyanazt a - húsz feleletválasztásos kérdésből álló - kérdőívet töltötte ki, amelyet a Reader's Digest magazin európai kiadásának szerkesztői a politika, a klasszikus és a popkultúra, a földrajz, a történelem és a tudományok területéről állítottak össze.
Az olvasó feladta a leckét 
"Faludy György köztudottan nem volt az előző korszak kegyeltje. Éppen ezért nagyon meglepődtem, amikor egy újságban (a Story múlt heti számában) Medgyessy Péter partijáról számoltak be, amelyet azoknak szervezett a miniszterelnök, akik a kampány idején nagyban elősegítették a győzelmét. És itt díszvendég volt Faludy György." - írja egy olvasónk a vendégkönyvünkben.
Kötelező Olvasmány Tallózó(A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (júl.6.)
A rendszer ellenségei ellen dolgoztunk 
Itt az ideje, hogy névvel és arccal kiálljak a nyilvánosság elé - nyilatkozta a Heti Válasz hetilapnak a III/II-es csoportfőnökség egyik nyílt állományú főtisztje, aki szerint Medgyessy Péter kijelentései nem felelnek meg a valóságnak. Nagy Árpád nyugalmazott őrnagy arra is rávilágított, valójában nem kémeket, hanem a rendszer ellenségeit keresték.
Vita Horn kitüntetéséről 
Mádl Ferenc köztársasági elnök Horn Gyula kitüntetési  előterjesztésével kapcsolatos ellenvetéseiről írásban már tájékoztatta Medgyessy Pétert.
Mit ér a titkosrendőr? 
Az UNIO című kéthetente megjelenő polgári lapnak csütörtök éjjel - a spontán tüntetés feloszlatásával szinte egyidőben - volt a lapzártája, de ez acikk még belekerült a szombaton utcára kerülő lapba.
A Fidelitas megkezdi aláírásgyűjtő akcióját 
Bár az Országos Választási Bizottság (OVB) megsemmisítette a Fidelitas népi kezdeményezésének a szavazólapok újraszámlálását szorgalmazó pontját, a Fidesz ifjúsági társszervezete - amint a határidők lejárta lehetővé teszi - megkezdi aláírásgyűjtési akcióját, hogy a következő választások szavazólapjait meg lehessen őrizni.
NYILATKOZAT 
A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség Budapest XII. kerületi Szervezetének elnöksége nyilatkozatban támogatja a kerület képviselőjét, Pokorni Zoltánt.
Tallózó(A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (júl.5.)
Homa János országgyűlési képviselő közleménye
2002. július 4-én a budapesti Erzsébet hídon tartott tüntetésen újságírókat bántalmaztak a rendőrség képviselői... Az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának tagjaként és újságíróként is tiltakozik a képviselő a  sajtó megfélemlítése miatt.
Az MSZP-SZDSZ tekinthető a tüntetések felelősének
A Fidesz elnöksége az utcai tüntetések kapcsán egyértelműen az MSZP-t és az SZDSZ-t teszi felelőssé, mondván a két kormánypárt lesöpörte az asztalról a szavazólapok megőrzésére, illetve újraszámlálására vonatkozó alkotmányos kezdeményezéseket.
Blokád az Erzsébet hídon - fotók az Origón
Remenyik Sándor: Mindhalálig
           Most mélységekből szakad föl a szó
           S nem csinált virág, nem papírhajó,
           De Óceán setétjén égő gálya,
           Mit röpít a szív tajtékos dagálya,
           A mélybe le s a mélyből újra fel,
           Ma szólni nem lehet s ma szólni kell:
           Szeretlek, népem, mindhalálig.
Balladaéneklés a moldvai csángóknál 
Balladaéneklés a moldvai csángóknál  címmel tartott elôadást dr. Faragó József akadémikus.  Elôadásának bevezetôjében az eddigi népköltészeti gyűjtések egyik hiányosságára hívta fel a figyelmet: a hosszú ideig tartó egyházi vagy világi tiltás miatt a népdalok gyűjtôi csak sietve, titokban jegyezhették le népművészeti alkotásokat. Kénytelenek voltak ezek szövegére szorítkozni, s nem figyelhették meg a szövegek alakulását, a székely és a csángó népdalkincs fejlôdését.
Az üldözött példát mutatott az üldözőnek
A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnökségének nyilatkozata Pokorni Zoltán lemondásával kapcsolatban.
Tallózó(A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)
Medgyessy Péter kolozsvári látogatása elé
Szokatlan homály fedi Medgyessy Péter magyar miniszterelnök hétvégi, kolozsvári látogatását. A hét elején még senki sem tudott bizonyosat mondani arról, hogy mikor érkezik és kivel találkozik a magyar vendég.
Az OVB ülése
A Fidelitas három kérdése közül kettőben megkezdheti a népszavazás kiírásához szükséges aláírások gyűjtését.
(júl.4.)
Levél Mécs Imrének, az SZDSZ képviselőjének 20:40
"Amikor Willi Brandt lemondott, sokan mondták, hogy nem kellett volna. Ám aligha akadt olyan német szabaddemokrata, aki e lépés őszinteségében mert volna kételkedni. Elfogadom, hogy nem érted Pokorni lépését. Ám ekkor nem nyilatkoznod, hanem gondolkodnod kellett volna."  - írja Surján László nyílt levelében.
Pokoljárás 
Mécs Imre azt állította, hogy az SZDSZ nem érti, miért mondott le Pokorni Zoltán, aki szerintük túlreagálta a történteket. Nehéz elviselni, hogy parlamenti mandátumot kaphat olyan ember, aki nem érti meg és nem néz tisztelettel Pokorni pokoljárására.  Ez azt jelenti, hogy nem értik mi az hogy becsület, mit jelent a felelősség aziránt a közösség iránt, amelyet képvisel. Ez az az árok, amely ketté választja az országot.
Pokorni Zoltán sajtótájékoztatója 
Pokorni Zoltán július 3-i sajtótájékoztatóján - melyen bejelentette lemondását - elhangzottak meghallgathatók, illetve olvashatók a Fidesz honlapján.
A nemzet hős poétája
A Magyar Nemzt sorozatában - Emléktáblák Pesten és Budán - most Czuczor Gergelyről emlékeztek meg, akinek portrédomborműve azon a Múzeum körúti házon látható, ahol meghalt.
A zsoltárköltő életútja 
Szenczi Molnár Albert-kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Tallózó(A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)
Ingyenes internet hozzáférés - extranetl
Ingyenes internet hozzáférési szolgáltatást indít csütörtökön extranet néven a telnet Magyarország Rt.
Új vezetők a Magyar Villamos Műveknél
A Magyar Villamos Művek (MVM) Rt. új elnöke lett Lengyel Gyula, a vezérigazgatói feladatokkal Pál Lászlót bízták meg .
(júl.3.)
 
Lemondott Pokorni Zoltán
Erkölcsileg példaértékű, 
nem politikai kényszer-szülte lépés!
Pokorni feladta a leckét Medgyessynek
A tengerimalacok kormánya 
Az a politikus sikeres, aki az embereket tengerimalacnak nézi, és ekként is kezeli őket. A zseniális fölismerésre a Magyar Szocialista Párt elnevezésű szervezet jutott, s átgondolt koncepcióként alkalmazva a tételt: sikerre hágott az idei áprilisi választásokon hazánkban. A szervezet egyik kirakatembere, akit "miniszterelnöknek" jelöltek, június 27-én a közrádióban osztotta meg sikereiknek titkát a közönséggel.
Kerekasztal-beszélgetés a Medgyessy-ügyről 
A Medgyessy-ügy kapcsán Magyarországon hetek óta folyamatos politikai és erkölcsi válság van még akkor is, ha a kormányzat holdudvarába tartozó értelmiség ezt cáfolja - hangoztatta Hankiss Ágnes író, a Magyar Új Atlanti Kezdeményezés kerekasztal-beszélgetésén.
Az MSZP a szavazólapok újraszámlálása ellen 
A Fidesz parlamenti frakciójának álláspontja szerint az MSZP mindent megtett azért, hogy a szavazólapok újraszámlálása érdekében indított népi kezdeményezés ne valósulhasson meg, mert "nyilván a szocialistáknak ez érdekükben állt".
Tallózó(A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)
Görbe tükörben
Hazai  politikai viszonyainkon nehéz kiigazodni, még az itthon élőknek is. Hátmég a hazalátogatónak... Dömötör görbe tükre azonban mosolyra fakaszt, s talán el is gondolkodtat.
Nőképviseleti szervezetek képviselőivel találkozott Schmitt Pál
Schmitt Pál ellenezné nyilvánosházak felállítását és Magyarország kilépését a New York-i egyezményből, hiszen az a prostitúció legitimizálását jelentené.
Magyar Vb-arany sportlövészetben
Magyar aranyéremmel kezdődött Lahtiban a sportlövő világbajnokság: a junior fiú puskások 60 lövéses fekvő versenyében a 17 éves Török Zoltán 591 körrel győzött.
(júl.2.)
Mádl Ferenc közleménye a Medgyessy-ügyben 
A köztársasági elnök alkotmányban megfogalmazott jogállása nem teszi lehetővé, hogy az Országgyűlés többségének bizalmát élvező miniszterelnökkel vagy a kormánnyal kapcsolatban az adott helyzetben beavatkozó közjogi lépést tegyen - olvasható az elnöki sajtóiroda hétfői közleményében.
Nemzetközi néptánc-találkozó Siófokon 
Huszonöt együttes több mint ezer táncosa, zenésze és énekese vesz részt a Siófokon kedden kezdődő XI. Aranykagyló Nemzetközi Folklórfesztiválon, amelynek hatnapos műsorában két afrikai ország néptáncegyüttese is fellép.
Tallózó(A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)
Pert nyert a Fidesz a Magyar Hírlap ellen
Helyreigazításra kötelezte a Magyar Hírlapot június 3-án megjelent elsőoldalas, "A Happy End Kft. is pénzelte a Fidesz kampányát" című írása miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) hétfőn kihirdetett nem jogerős ítéletében.
Újra megfilmesítik a Pál utcai fiúkat
Olasz rendezésben újra megfilmesítik a Pál utcai fiúkat; a tervek szerint a magyarországi forgatás augusztus végén kezdődik. Maurizio Zaccaro olasz filmrendező kétrészes tévéfilmet forgat Molnár Ferenc 1907-es ifjúsági regényéből.
Kovács Kálmán: kedvezményes internetezés
A június 30-ig érvényben lévő kedvezményes internetdíjszabásnál olcsóbban férhet hozzá a lakosság a világhálóhoz a jövőben - állította Kovács Kálmán a kormány múlt pénteki ülését követő sajtótájékoztatón.
(júl. 1.)
Az összekötő tiszt cáfolta Medgyessy állításait 
Újabb és minden bizonnyal a saját táborából származó támadás érte Medgyessy miniszterügynök urat. Tovább szorul körülötte a hurok. Az Európai Unióval való tárgyalások sikere miatt gyorsan túl kellene lenni az ügyön.
 
Nem füstölög már a Vatikán kattints
Július elsejétől tilos dohányozni a Vatikánban. A büntetés 30 euró. Milyen jó lenne, ha a nagyobb államok is követnék a példát... De ne feledd: dohányozni sehol sem kötelező.
Tallózó(A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)
Mi történt a választások után?
A FényHíd összeállítása emlékezetünk karbantartását szolgálja.

Medgyessy, szószerint
Bár talán már nem sokáig érdemes gyűjteni MP D-209 csodás megfogalmazásait, a FényHíd MememePepepe rovata még aktuális.