Archív anyagaink
2002. október
(okt.31.)
 
Botrány az Országgyűlés Külügyi bizottságában 
Zárt tárgyaláson hallgatott meg ma három nagykövetjelöltet a Külügyi bizottság.
 
KékDolmány 03 
Most a fonó-szövő mesterség néhány remekét mutatjuk be.
 
Medgyessy levelet írt Orbán Viktornak 
Medgyessy Péter miniszterelnök szerdán levelet küldött Orbán Viktornak, az Európai Néppárt alelnökének, amelyben arra kéri a volt kormányfőt: tisztségét felhasználva nyújtson támogatást ahhoz, hogy Magyarország a csatlakozási folyamat során minden kérdésben a lehető legkedvezőbb feltételeket érhesse el.
 
Frajna Imre levele Keller Lászlónak 
"...meg kell kérdeznem, ha minderről tőlem értesül, akkor vajon megdolgozik-e a fizetéséért?"
 
Az államháztartási hiány 2002-ben 8,7 százalék 
Az ez évre szóló eredeti költségvetési törvényhez képest a kiadási főösszeg 5 százalékát is meghaladja az a mérték, amennyivel nagyobb lesz az idei központi büdzsé hiánya (eredetileg a 2002-es költségvetés deficitjét a GDP 3,5 százalékára várták). A pénzügyminiszter elismerte: ebben az esetben az államháztartási törvény szerint pótköltségvetést kellene benyújtani.
 
IBM-bezárás: mit tett ellene Medgyessy Péter? 
Talán még nem felejtette el mindenki: amikor a DANONE be akarta zárni győri gyárát, Orbán Viktor személyesen kereste fel a cég vezetését. Együttműködött a helyiek és az ország érdekében Győr szocialista polgármesterével, és a gyár Győrben ma is termel.
Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (okt.30.)
 
Csak az a cím, csak azt tudnám feledni... 
Rodolfót megszégyenítő ügyességgel dolgozik a sajtó, hogy becsapjon bennünket. De a ló négy lábát követve, olykor tetten érhető lesz.
 
Kellernek fizetnie kell(ene) 
Több éve történt, és csak most jutottak el az első fokig. De Kellert elítélték és fizetnie is kellene. Miért? Mert megalapozatlanul vádaskodott.
 
Az igazság pillanatai 
Fecseg a felszín, hallgat a mély. De ha figyelünk, érdekes hangokat hallhatunk a szocialista partok felől.
 
KékDolmány 02
Jól fogadták olvasóink a szemet-lelket gyönyörködtető anyagot, folytatjuk tehát.
Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (okt.29.)
 
KékDolmány 01
Új sorozatunk első darabja néhány igen szépséges tárgyat mutat be.
 
Megcsúfolt érdekegyeztetés 
Az országgyűlés október 28-án tartott egészségügyi bizottsági ülésén kiderült, hogy az egészségügyről szóló újabb "saláta" törvényt az EDDSZ kérése ellenére érdekegyeztetés nélkül nyújtotta be a kormány. A szakszervezetnek súlyos kifogásai vannak a törvény ellen.
 
Fidesz frakcióülés 
Áder János frakcióvezető a képviselőcsoport tagjai számára ismertette a csatlakozással kapcsolatos négypárti tárgyalásokat. A frakcióülésen részt vett Orbán Viktor, a polgári kormány miniszterelnöke.
 
Fidesz bírálat - az illetékek növekedése miatt 
A Fidesz parlamenti frakciója bírálja a kormányt, mert jövőre jelentősen emelkedik számos, az igazságszolgáltatással, örökléssel, cégbírósági eljárással kapcsolatos illeték.
 
KSH évkönyv 2001 idegenforgalmáról 
Az MNB által közölt nemzetközi fizetési mérlegben 2001-ben az idegenforgalom sorában mintegy 4,4 milliárd euró bevétel áll szemben 1,5 milliárd euró kiadással; az egyenleg 2,9 milliárd euró, ami 16 százalékkal több, mint 2000-ben.
 
A temetők nyitva tartása az ünnep idején 
A halottak napi megemlékezések miatt október 26-tól november 3-ig 7-től 20 óráig tartanak nyitva a fővárosi köztemetők.
Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (okt.28.)
 
KékDolmány 
Új sorozat indul, amely a népi díszítőművészet csodálatos darabjait mutatja meg.  Politikától megcsömörlötteknek különösen ajánlott.
 
Levél a határon túlról 
Közös levélben fordultak Medgyessy Péterhez a legnagyobb határon túli magyar szervezetek vezetői: kérik, hogy az Ukrajna és Jugoszlávia felé esedékes és jövőre tervezett vízumkényszer dolgát a MÁÉRT beszélje meg.
 
EU-különcsúcs a tagjelöltekkel 
Az EU-bővítés célegyenesének is az utolsó szakasza kezdődik jelképesen hétfőn Koppenhágában, amikor az unió soros dán elnöksége vendégül látja a 13 tagjelölt első számú vezetőit, hogy ismertesse velük a pénteken zárult brüsszeli csúcs eredményeit.
 
Mindszenty bíborosra emlékeztek 
Mindszenty-emléknapot rendezett vasárnap a Nógrád megyei Felsőpetényben és Rétságon a Szilágyi Erzsébet Nőegylet, a bíboros, hercegprímás, esztergomi érsek rabságból való szabadulásának 46. évfordulóján.
Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (okt.27.) Jó volt egy órával tovább aludni??
 
Az MSZP tenni akar a gyűlölet ellen 
Itt az ideje. Éppen ők tehetnének.  Kérdés persze az is, hogy amit ők gyűlöletkeltésnek neveznek, az nem éppen jogos kritika-e? Ha nem vigyázunk, hamarosan megint minden szabad lesz, amit megengednek.
 
Találós 
Meglepő szöveget olvashattok. Zagyvaság, vagy mégsem? Döntsétek el.
 
Kacagva 
Az internet tele van minden kópésággal. Mai válogatásunk részben gyűjtés, részben magunk is bővítettük a kínálatot. És nem ismertünk kíméletet.
 
Mosonmagyaróvári gyásznap az 1956-os sortűz emlékére 
Az 1956. október 26-i sortűz áldozataira emlékeztek szombaton este Mosonmagyaróvárott a mártírok emlékhelyén. Kovács K. Zoltán, aki a város szülötte és politikai okokból a Rákosi-korszak elől menekült nyugatra, ahol a Szabad Európa Rádió munkatársaként élte meg az 56-os forradalmat, a mosonmagyaróvári sortűz nyugat-európai visszhangjáról szólt.
Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)
Az RMDSZ is kisgazdásodik :-((
Szombatra kiderült, nem lesz per az RMDSZ ellen, Tőkés László beadványa nem megalapozott. Kincses Előd fellebbezést fontolgat, mert szerinte a bíróság politikai döntést hozott. Markó ezt az ítéletet várta, mert az ő véleménye szerint az RMDSZ mindig demokratikusan működött. Most légy okos...


Anyagilag fojtogatják a legfőbb ügyészt?
A demokrácia nagyobb szégyenére, amikor a lakosság a közbiztonság javulásában érdekelt, a kormány pénzügyi szigorításokat tervez az ügyészség kárára.

(okt.26.)
 
Kommentár helyett 

Az önkormányzati választások értékelése még valószínűleg soká téma marad. A győztesek örömódája zeng és megpróbálja elterelni a költségvetési gondokról a figyelmet. A vesztesek változatosan reagálnak. Most két reakciót mutatunk be, a Jobbikét és az MDF-ét. A kettő együtt önmagáért beszél.

 
Októberi ünneplés 

A képernyőkről Mécs Imre búsong, az írott sajtót is az SZDSZ koszorúzás megzavarása járja át. Mi ehelyett idézzük fel az ünneplés szép pillanatait. Hétvégi kikapcsolódásként meghallgathatjuk ismét az Orbán beszédet.

 
Orbán Viktor a Magyar Rádióban 

"Sem az ellenfeleimet, sem a barátaimat nem akarom nyugtalanítani ezzel a kijelentéssel, de maradok itthon" - mondta többek között Orbán Viktor a Magyar Rádió Reggeli Krónikájának adott interjújában.

 
Lassul a magyar gazdaság közelítése az EU mutatóihoz 

Az elemzői előrejelzések szerint jövőre a kormány által tervezett 4,5 százalék felett lesz a GDP-arányos államháztartási deficit, és az infláció is valamivel meghaladja a 2003 végére várt 4,5 százalékot - hangzott el azon a pénteki, budapesti sajtótájékoztatón, melyen bemutatták a Reuters brit hírügynökség budapesti irodája által készített októberi felmérést.

 
Az EU tíz tagjelöltet nyilvánított felkészültnek 

A pénteken zárult brüsszeli csúcs a záró közlemény szerint megerősítette azt a szándékot, hogy a 10 országgal a december 12-13-án esedékes koppenhágai csúcson lezárja a csatlakozási tárgyalásokat, majd 2003 áprilisában Athénban aláírja a csatlakozási szerződést.

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)
Véget ért a moszkvai túszdráma: több mint száz halott
Szombat reggelre véget ért a túszdráma, bár utójátéktól még lehet tartani: néhány fegyveres elmenekült. 37 terrorista és 67 túsz halt meg, sokan  megsebesültek. Három terroristát már elfogtak a szököttek közül.

Átdolgozták az alkotmánymódosítás-tervezetElkészült az uniós csatlakozáshoz szükséges alkotmánymódosítás új tervezete, a négy parlamenti párt és az igazságügyi tárca között csütörtökön folytatott megbeszélés alapján. A kormány visszalépett: Az új tervezetben - a korábbi, már a parlament előtt fekvő változattal ellentétben - nem szerepel a csatlakozásról szóló népszavazás dátuma.

Hétfőn születik döntés a Nemzeti Színház igazgatói posztjárólA Nemzeti Színház igazgatói posztjára benyújtott pályázatokat értékelő bizottság hétfőn teszi meg javaslatát a kulturális miniszternek a teátrum vezetésére javasolt direktor személyére.

(okt.25.)
 
Surján László: Egység, összefogás 
Pártjaink, nagyok vagy kicsik egyaránt, alkalmatlanok a többség megszólítására. Egy új tömegpárt, azaz elkötelezett és belülről jól informált emberek kisugárzása nélkül tartós jobb oldali győzelemre számítani nem lehet.
 
Orbán Viktor politológusokkal folytatott megbeszélést 
Az önkormányzati választások eredményéről, az uniópárt illetve pártunió létrehozásáról egyeztetett csütörtökön politológusokkal és más meghívottakkal Orbán Viktor.
 
Magyarországon Józef Glemp 
Magyarországért, Lengyelországért és Európáért könyörgő szentmisét tartottak csütörtökön Budapesten, a Magyar Szentek templomában; a Paskai László bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek által celebrált szentmisét Józef Glemp bíboros, Lengyelország prímásának magyarországi látogatása alkalmával tartották.
 
Alkotmánymódosítás - négypárti egyeztetés 
A kormányoldal szerint áttörés következett be, az ellenzék pedig azt hangoztatja: ügydöntő népszavazást csak a csatlakozási szerződés ismeretében.
Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (okt.24.)

a Magyar Nemzet Online fotója és beszámolója az Andrássy útról
 
Orbán Viktor beszéde az Erzsébet téren 
"A történelem már többször elmagyarázta nekünk, hogy ha mi polgári-nemzeti érzelmű emberek akarjuk hazává alakítani Magyarországot, akkor csak magunkra számíthatunk. Nekünk többet kell dolgoznunk, többet kell imádkoznunk, többet kell viselnünk, és a keveset is jobban meg kell becsülniük, mint a más utakon járóknak."
 
Meghívó 
Hertelendy János emléktáblájánál dr. Horváth János országgyűlési képviselő tart megemlékezést a Magyar Nemzeti Ellenállási Szövetség és a Görgey zászlóalj szervezésében
 
Meghívó - Széchenyi Kör 
A Széchenyi Kör következő összejövetelét október 25-én pénteken 18 órakor tarja a MOM-ban. Előadók: Hende Csaba és Surján László.
Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (okt.23.)
1956. október 23.
 
Lopakodó Medgyessy, kifütyült Kuncze 
Az idén sem volt zavartalan az ünneplés. Medgyessy a reggeli ködben közelítette meg az emlékhelyet és lopva helyezte el azt a koszorút, amit később szétszedett a népharag. A tiktos rendőr titkos útja. Kunczét meg kifütyülték. Örüljünk? Inkább szégyenkezünk. Kunczéék helyett. Mert ők szégyentelenek.
 
Madách Imre: Nem féltelek hazám! 
Az ősi bűn küldött ránk sujtoló kort,
A lánc helyét csak szent vér mossa le:
Hogy a jobb gyermek győzzön, Mózes elhalt
A pusztában s egy nemzedék vele.
Nem féltelek hazám!
 
Így kezdődött 
Tartsatok ki – mondta a Nyugat, de nem emelte fel értünk senki a szavát. Ekkor lett, 1956. november 4-én adósunk a világ. S az adósságát a Mansfeld Pétereknek már soha nem tudja törleszteni. Azóta nem lehetőségünk, de jussunk az Európai Unióhoz tartozás.
 
Október 23 Capestranoban
Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc Kapisztrán Szent János ünnepén, halálának 500. évfordulóján robbant ki. Előző este mutatták be a Belvárosi plébániatemplomban Tamás Gergely Alajos, nem sokkal korábban a kistarcsai internálótáborból visszatért ferences Nándorfehérvár 1456 című oratóriumát.
 
Örkény István: Fohász 
"Ültem a villamoson, és azt hittem, hogy a villamos utazásra szolgál. Számos házadban megfordultam, és azt hittem, hogy e falak között élni, enni, inni, lakni lehet csak... Nem tudtam, hogy ezek az ablakok: lőrések,  e villamosokból barikádokat lehet rakni, s ezeken az utcákon rohamra menni, harcolni és győzni is lehet!"
Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)


(okt.22.)

 
A LÉGGÖMBÖK PUKKANÁSA HANGZIK... 

Nem találják nyomát a szakértők annak, hogy Simicska Lajos kinevezésekor manipulálták volna az APEH adatbázisát. Ám a rágalmazók már kisütötték a pecsenyéjüket.
 

Mádl Ferenc Strasbourgban 
A köztársasági elnököt Pat Cox, az Európai Parlament elnöke hívta meg, hogy kedden, az 1956-os magyar forradalom kitörése évfordulójának előestéjén beszédet mondjon az Európai Unió közös parlamentjének teljes ülésén.
 
Pártstruktúraváltásra készül a Fidesz? 
Az index.hu értesülése szerint az új pártot a Fidesz tavaszi kongresszusáig kell kitalálni. Egyelőre annyi tudható, hogy az MDF nem vesz részt benne és hogy a Fidesz elnöksége vezető szerepet szánna Orbán Viktornak.
Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (okt.21.)

Bár a  kép a koalíció kötésekkel még alakulhat, kétségtelenül előre tört az MSZP a megyei közgyűlésekben. Budapesten azonban a 24 képviselői hely számukra kudarc. Megkeseríti a "vörösödést" a főpolgármester jelöltjük megszégyenítő 3. helye is.

A képen az Index összeállítása a legerősebb frakciók alapján

A Fidesz elvesztette Szegedet és Miskolcot, megtartotta Debrecent, Kaposvárt, Zalaegerszeget, Kecskemétet. Hódmezővásárhelyen is győzött jelöltünk, dr. Lázár János. Tatabányán a polgári oldal által támogatott Bencsik András maradt a polgármester.
Budapesten veszteség a II., a X. és a XI. kerület,
de polgári polgármestere van  Zuglónak.

Nem több, mint érdekesség, hogy az MSZP törvénysértéssel vádolta meg tegnap este a Demszky-kampányt és panaszukat a választási bizottság megalapozottnak találta. A törvényhozásnak el kell gondolkodnia azon, hogy miért nincs jogkövetkezménye a törvénysértéseknek. Az esemény - bár aligha vezet változáshoz - sok kemény koalíciós vitát vetít előre.

Az adatok bonyolultsága nem teszi lehetővé, hogy érvényes következtetéseket fogalmazzunk meg például az összefogások sikeréről vagy kudarcáról. Lehet, hogy ez a választás hatékonyabb munkára ösztönzi a polgári oldalt, de önmagában nem ad útmutatást a hogyan továbbra.

Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)

(okt.20.)


 
Az ír népszavazás tétje 

A kezdeti jelek biztatóak, de az ír népszavazás eredményére még néhány órát várni kell. Nehezen érthető, hogy az Európai Unió eddigi legjobban kedvezményezett országa miért utasítja el egyre inkább az Unióval kapcsolatos rendelkezéseket. A mostanit lehet az irigységgel magyarázni, de a korábbi támogatáscsökkenést még nem.

 
A folyó fizetési mérleg hiánya 2, 089 milliárd euró 

A folyó fizetési mérleg hiánya augusztusban 90 millió euró, az első nyolc hónapban 2,105 milliárd euró volt a végleges adatok szerint - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken.
 

A nagycsaládosok nem folytatják a megbeszéléseket 

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete nem vesz részt az átfogó gyermek és ifjúsági érdekképviselet létrehozásáról folyó további megbeszéléseken - derül ki az egyesület közleményéből, amelyet szombaton juttattak el az MTI-nek.

 
Filmajánló 
E-mailben kaptuk a jövő heti TV-műsorokból kigyűjtött a magyarsággal, velünk élő más nációkkal, vallással, természetvédelemmel, kulturális témákkal, esztétikailag ajánlható filmekkel és tudománnyal foglalkozó műsorok listáját.
Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (okt.19.)

Foto MHL
Orbán Viktor beszél az Európai Néppárt XV. kongresszusán
Az ülés elnökségében (a pártjelvény alatt) Berlusconi olaszt miniszterelnök
 
Az  Európai Néppárt felhívása a magyar kormányhoz 
Az Európai Néppárt a jelenlegi állapot elítélésével kifejezi aggodalmát a magyar média függetlenségét illetően és felhívja a magyar kormányt, hogy tegyen erőfeszítéseket a független és kiegyensúlyozott média helyreállításának biztosítása érdekében.
 
Gödörben a BKV 
A BKV Rt. "pénzügyi helyzete kritikus ... a hitelek, törlesztését és a kamatterheket saját forrásból teljesíteni nem tudja, adósságcsapdába került. A közösségi közlekedés költsége és ára között évek óta növekvő hiányt, ami folyamatos veszteséges gazdálkodásban mutatkozik meg, tovább önerőből, saját eszközeivel kezelni nem képes". Ezt tartalmazza a BKV Rt. Igazgatóságának a Fővárosi Önkormányzat Tulajdonosi Bizottsága részére készített előterjesztése.
 
A Fidesz parlamenti EU-vitanapot kezdeményez
Áder János frakcióvezető a képviselőcsoport pénteki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a politikai vita lehetőséget kínál a téma kapcsán értelmes párbeszéd folytatására.
 
Meghívó - 2002. október 24 
A Lengyel Katolikus Püspöki Könferencia és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia püspökei közös szentmisét mutatnak be Magyarországért, Lengyelországért és Európáért a Magyar Szentek Templomában.
Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (okt.18.)
 
Orbán Viktor
az Európai Néppárt (EPP) alelnöke
az EPP az Európai Parlament legnagyobb frakcióját adja
 
Orbán Viktor - országos kampányzáró 
ORBÁN VIKTOR Székesfehérváron tartja országos
kampányzáróját, 2002. október 18-án pénteken, 18 órakor a Városház téren.
 
Budapesti kampányzáró - Schmitt Pállal 
Schmitt Pál meghívója 2002 október 18-án, pénteken este 19:00-tól éjfélig tartó kampányzáró rendezvényre.
 
Nem az edzőtáborban, a döntőben kell nyerni 
Schmitt Pál posztokról és riposztokról - Különös ember. A politikailag megosztott országban függetlenségét hangsúlyozza, a jobboldal támogatja, de ő azt mondja: akár a baloldal jelöltje is lehetne, de az a térfél már foglalt volt. Példátlan módon maga finanszírozza kampányát. Hatvanéves, kétszeres olimpiai bajnok, magyar sportdiplomata soha magasabb rangot nem ért el nála.
 
A Demokrácia Központ közleménye 
Aggasztó előjelek, tények ellenére Magyarország polgárainak közös felelőssége, hogy megvédjék a demokrácia becsületét. Ennek érdekében a Demokrácia Központ arra kér mindenkit, hogy aki választási visszaélést, csalást, törvénytelenséget vagy szabálytalanságot észlel, telefonon (06-1/475-09-46), faxon (06-1/475-61-54) vagy e-mailben (demokraciakozpont@fidesz.hu) értesítse választások idejére megerősített ügyeletét.
Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (okt.17.)
 
Az Európai Néppárt XV. Kongresszusa elé 
Magyarország számára nagy megtiszteltetés, hogy a tíz új tagállam állam vezető polgári politikusai közül éppen Orbán Viktort jelölték az EPP alelnöki posztra. Nagy várakozással nézünk október 18-ára, s reméljük, hogy annak a politikai erőnek, amely az Európai Parlament legnagyobb frakcióját adja, ettől a naptól fogva magyar vezetője is lesz.
 
Kovács László: előrehozott választás 
Kovács László közölte: a nap folyamán azért beszélt Gyöngyösön - kérdésre válaszolva - az előrehozott parlamenti választások kiírásának lehetőségéről, mert ha a Fidesz esetleg nemet mond az alkotmánymódosításra, az felvetné ezt a megoldást..
 
Orbán Viktor - interjú 
Exkluzív interjú Orbán Viktorral a kampány tanulságairól, az EU-csatlakozáshoz szükséges alkotmánymódosításról, a médiahelyzetről, és a nemzeti érzelmű ifjúságot "pacifikálni" akaró kormányzati törekvésekről.
 
Legyen egy bankszámlád 
Legyen egy bankszámlád, amelyre minden reggel 86. 400 forint kerül! De ez a szabadon elkölthető pénz nem tehető el másnapra. Minden este lenullázódik, akármennyit is használsz fel a nap folyamán
Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (okt.16.)
 
Fidesz Külügyi Kabinet sajtótájékoztatója 16:30
A lapok közül a Magyar Nemzet tudósított a tegnapi Szájer-Surján sajtótájékoztatóról, a Népszabi, ami szintén ott volt  - a "sajtószabadság" szellemében - nem.  Sajnos a Magyar Nemzet sem említette meg azt, hogy a sajtóbeszélgetésen Surján László kiemelte, amennyiben Orbán Viktor elnyeri az EPP alelnöki megbízatását, ez lesz a legjelentősebb európai pártpolitikai poszt, amit magyar ember betölt.
 
A tények és Demszky 
Demszky nemcsak nem lakik Budapesten, de nem is jár a fővárosban. Még a munkatársai sem ereszkednek le az aluljárókba.
 
Áder János újabb levele Medgyessyhez 
Áder János kedden ismételten levélben fordult Medgyessy Péterhez, kifogásolva, hogy korábbi levelére nem a kormányfő válaszolt, és a feltett kérdésekre  Kiss Elemér "egyáltalán nem, vagy csak nagy általánosságokban próbál válaszolni".
 
Orbán Viktor - Körmenden 
A polgári oldal szavazói emelt fővel és önbizalommal járulhatnak az urnákhoz október 20-án, az elmúlt négy év eredményei ugyanis őket igazolják - hangoztatta Orbán Viktor kedden Körmenden. A volt kormányfő a Polgári Összefogás Körmendért választási szövetség nagygyűlésén arról szólt, hogy szerinte soha ilyen egységes nem volt még a polgári oldal, mint jelenleg.
 
Pax tévé e heti műsora 
Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (okt.15.)
 
Mije változik az MSZP-nek? 
Semmije, talán csak a neve. De nem adhat mást, mint mi lényege.
 
A doktorandusz ösztöndíj csökkentése ellen tiltakoznak a diákok 
Elfogadhatatlannak és méltánytalannak tartja a Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), hogy a doktorandusz hallgatók ösztöndíjának havi összege a kormány jelenlegi elképzelései szerint 2003. január 1-től nem a jogszabályban rögzített 79.200 forint, hanem csupán 61.050 forint lenne.
Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (okt.14.)
 
Mondhatta volna szebben, kis lovag... 

A Kormány március 15-én jelölte meg, mint az EU népszavazás napját. Ez a javaslat két helyen ütközik a hatályos törvénnyel: A szavazás napját a köztársasági elnök tűzi ki, és az nem eshet ünnepnapnak még a környékére sem.

 
Az MSZP bolsevik-jellegű párt 
Szűrös Mátyás szerint az MSZP nem szociáldemokrata, hanem egyszerre bolsevik jellegű és a nagytőke érdekeit szolgáló neoliberális párt.
 
Fidesz- MDF nem a hétfői egyeztetésre 
Az igazságügy-miniszter pénteken, munkaidő után jelezte, hogy hétfőn egyeztessenek az alkotmánymódosítás szövegéről, ráadásul a szöveget is elfelejtették mellékelni.
Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (okt.13.)
Újabb "baki": behívóparancs a holnapi alkotmányegyeztetésre, de a tervezet megküldése nélkül. Így képzeli a kormány az együttműködést a szavazók felét képviselő polgári oldallal.
 
Mennyit ér az emberi élet?

Az egyenlőre még ismeretlen indonéziai terrortámadás kitervelőinek semmit nem számított mások élete: Több mint 180 halott Bali szigetén.

 
Az EU-csatlakozásról szóló népszavazás időpontja
Fidesz:elfogadhatatlan a népszavazás időpontja
Áder János nyílt levele Medgyessy Péterhez
Azért is elfogadhatatlan a Fidesz számára, hogy a kormány jövő év március 15-ére javasolja kiírni az európai uniós csatlakozásról szóló népszavazást, mert akkor a választópolgároknak a csatlakozási szerződés ismerete nélkül kellene voksolniuk.
 
Schmitt Pál üzenete 
"Várom mindazok jelentkezését, akik személyes munkájukkal segítenék sikerre kampányomat.
A jövő hét folyamán szórólaposztást szervezünk minden hétköznap délután 16 órától, szerdán és csütörtökön reggel 8 órától is."
 
Meghívó Simon András grafikusművész előadására 
Az előadás a Budapesti Egyetemi Lelkészségen  2002. október 14-én hétfőn este 19 órakor lesz.
Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (okt.12.)

100 éve áll Kolozsvár főterén Fadrusz János
Mátyás király szobra

 
Fadrusz-napok Kolozsváron 
Fadrusz-napok kezdődtek pénteken Kolozsváron abból az alkalomból, hogy száz évvel ezelőtt, 1902. október 12-én leplezték le a város főterén Fadrusz János szobrászművész alkotását, a Mátyás királyt ábrázoló szoborcsoportot.
 
A szocdem projekt 
Medgyessy Péter kormányfő a KISZ-ben érlelt, később sikeres kapitalistává avanzsált politikustársával, Gyurcsány Ferenccel lát neki az MSZP "szociál­demokra­tizálásának". A kísérlet a szocialisták mögötti üzleti körök tetszését nyilvánvalóan elnyeri, ám a "történelmi" szociáldemokraták kirakatakciónak minősítik a kezdeményezést.
 
Hogyan jelentsünk be egy bukást? 
Az internetes újság-portálokról véleményt mondhattak az erre vállalkozók.  A közönségszavazatokat elsöprő erővel a Magyar Nemzet Online nyerte. A hírportálok és a Magyar Hírlap Online ebből a címben csak annyit közöltek: bronzérmes lett a Magyar Hírlap online.
Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (okt.11.)
 
Életveszélyes tervek 
Az ÁPV Rt tegnapi döntése alapján el kell adni a MOL 25 százaléknyi tulajdonát. Felelőtlen döntés, amely pillanatnyi előnyökért stratégiai érdekeinket és a magyar családok vállalkozások hosszú távú érdekeit veszélyezteti.
 
Az adótörvények a kormány önös érdekeit szolgálják 
"Ez a kormány nem egyszerűen a tőke pártján áll, ez a kormány maga a nagytőke." - szögezte le Orbán Viktor Baranya megye két városában, Harkányban és Pécsett.
 
Fidesz közlemény a légvédelmi rendszerrel kapcsolatban 
A kudarcba fulladt szerdai Mistral-lőgyakorlat után Juhász Ferenc honvédelmi miniszter még mindig ragaszkodik a költséges, francia gyártmányú légvédelmi rendszer beszerzéséhez.
 
USA ösztöndíjak 
A CALASANCTIUS TRAINING PROGRAM amerikai egyetemi ösztondíj-lehetőséget hirdet gazdasági ill. közigazgatási/ nonprofit területen dolgozó fiatal diplomásoknak.
Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)
 • Az önkormányzati választások menetrendje, a szavazás módja

 • A szakember ismertetése szerint a szavazókörökben a választók eltérő számú szavazólapra számíthatnak attól függően, hogy a fővárosban, megyei jogú városban, illetve 10 ezernél nagyobb, vagy annál kisebb lélekszámú településeken adják le voksaikat.
  (okt.10.)
   
  Elkészült az utolsó országjelentés 
  A csatlakozás előtt utolsó alkalommal adott ki jelentést Magyarországról az Európai Bizottság. A pártok elégedetten nyilatkoznak annak tatalmáról és készek a benne foglalt kritikát megfogadni. Ehhez közös erőfeszítésre van szükség.
   
  Hogyan fizetik a kampányszakembereket az SZDSZ-ben? 
  Az ötlet nem eredeti, de hatékony. Ha valaki arra keresi a választ, hogy olykor a közbeszerzés keretében beszerzett holmi miért drágább, mint a sarki boltban, most megsejtheti a pontos feleletet.
   
  Hol van Demszky? 
  A kérdés jogos, bár hiányérzetünk nincs. Demszky kampánya nem kampány. Távol van és mindenek felett. Mindent csak nem hibázni. A tettek fáradt embere óvatos, s idegesen csodálkozik, miért csökken a népszerűsége. Bonifert Donát elemzése a következményeket kutatja.
  Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (okt.9.)
   
  Nem szeret a múltra emlékezni a dobozi polgármester 

  A meghívó ellenére sem vett részt a kommunizmus parasztáldozatainak emlékére állított kopjafa avatóünnepségén Szatmári János dobozi polgármester, s a település vezetése. Pedig Orodán Imre dobozi fafaragó 28 helybeli robotos, kulák és forradalmár nevét véste a történelmi egyházak képviselői által vasárnap — a református templom kertjében — megáldott és felszentelt kopjafára.
   

  Orbán Viktor Nagykőrösön 
  Orbán Viktor kedden Nagykőrösön úgy fogalmazott: "higgyék el, nincs olyan elég erős kormány, amelyik elég bátor lehetne ahhoz, hogy ujjat húzzon a településekkel".
  Az IKSZ közleménye 
  Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Jogsegély Szolgálata indítvánnyal fordul az ombudsmanhoz, hogy vizsgálja ki a rendőrségi őrizet során alkalmazott motozási és egyéb intézkedési gyakorlatot annak fényében, hogy az mennyire sérti megalázó és szeméremsértő eljárás törvényi tilalmát.
  Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (okt.8.)
   
  Lemondott parlamenti mandátumáról Várhegyi Attila 16:50

  "Látván ugyanis a szocialisták és a szabad demokraták kíméletlen hajtóvadászatát, tisztában vagyok azzal, hogy politikai ellenfeleim személyemen keresztül ez idő alatt mindent elkövetnének az általam képviselt értékek, valamint a Fidesz - Magyar Polgári Párt lejáratása, besározása érdekében" - közli Várhegyi Attila.

   
  Orbán Viktor: a nemzeti tábor egységesebb, mint volt

  A polgári nemzeti oldalnak önbecsülésre és önbizalomra van szüksége ahhoz, hogy meg tudja nyerni az önkormányzati választásokat - erről Orbán Viktor beszélt a Nógrád megyei Szécsényben, lakossági fórumon.

   
  Biztonsági záradékokat az EU-belépési megállapodásokba? 

  Részletek a 13 csatlakozni kívánó országról Brüsszelben készített jelentésből a Financial Times Deutschland hasábjain. Magyarország a 2004. évben felveendők között. Bulgária és Románia sem vár évtizedekig!
   

  Matolcsy György levele Baráth Etelének 

  "Tisztelt Államtitkár Úr! Eddigi szakmai működésével és karakterével nem egyező nyilatkozatot tett. Ezt szó nélkül is lehetne hagyni, ha Ön nem a magyar gazdaság sikeres EU-csatlakozása szempontjából kulcsfontosságú kormánytisztviselő lenne. Az Ön feladatainak és felelősségének ismeretében helytelen, ha lényeges kérdésekben valótlanságot állít."

  Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (okt.7.)
   
  Kuncze Gábor esete a tényekkel15:40
  A "kétszer annyi" kifejezés a számtan nyelvén 100 százalék. Lehet, hogy rosszul tudjuk? Ugyanis Kuncze Gábornál a "kétszer annyi" 12 százalék.
   
  Osztrák diplomata az EU-bővítésről
  Az Európai Unió bővítése után 2006-ig várhatóan nettó 8,8 milliárd euró áramlik majd az új tagállamokba - ezt a becslést Gregor Woschnagg. Ausztria EU-nagykövete közölte az ORF közszolgálati rádióban a hétvégén, hangsúlyozva, hogy az unió bővítése most elsősorban politikai beruházás, amelynek hosszabb távon lesznek gazdasági eredményei.
   
  Ismét választási csalásra készül az MSZP? 
  Jól ismerjük már Magyarországon a listákat, rengetegen szenvedtek miattuk ártatlanul: fekete lista, B-lista, kuláklista. A 2002-es országgyűlési választásokon kialakult a listák egy új fajtája, a „szocia lista”. E sajátos lista lényege, hogy a párt minden pénzt megad azért, hogy lajstromba vegye az összes lehetséges MSZP-szavazót.
   
  ,56-os Magyarok Világtanácsa - levél a miniszterelnöknek 
  Felkérjük, majd felszólítjuk, hogy a hatalom - a protokolláris kötelezettségen túl - tartózkodjon a "megemlékezés", a kisajátítás minden formájától. Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc nem kommunista "vívmány" volt, hanem a magyar nép szabadságvágyának kifejeződése, melyet Önök (és elődpártja) világmegszégyenítő módon vérbe fojtott!
  Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (okt.6.)
   
  Október 6. - NEMZETI EMLÉKNAP
  Százötvenhárom évvel ezelőtt, 1849. október 6-án végezték ki a magyar szabadságharc tizenhárom tábornokát Aradon és Pesten Pesten Batthyány Lajost, az első magyar felelős kormány miniszterelnökét. Idén Hűséggel a Haza iránt címmel Surján László írásával tisztelgünk a mártírok emléke előtt.
   
  Nem igazolódnak az előző kormány elleni vádak 
  Ócsán átadták pénteken az újonnan felépült Halászi Károly Általános Iskolát. Az avatási ünnepségen részt vett Orbán Viktor volt miniszterelnök és T. Mészáros András, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke.
   
  Szabó Magda 85 éves 
  Debreceni írókkal, költőkkel és irodalombarátokkal találkozott pénteken a 85. születésnapját ünneplő Szabó Magda a Déri Múzeum Dísztermében.
  Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (okt.5.)
   
  Mádl Ferenc Erdélyben - tanévnyitó a Sapientia egyetemen 
  Mádl Ferenc magyar köztársasági elnök jelenlétében rendezték meg a Sapientia erdélyi magyar tudományegyetem központi tanévnyitó ünnepségét pénteken Marosvásárhelyen.
   
  Megadóztatott választási ígéretek 
  Nem biztos, hogy a szocialisták örülnek majd az önkormányzati választások után - vélekedik Áder János, a Fidesz frakcióvezetője és ügyvezető alelnöke a Heti Válaszban adott interjújában, aki szerint a választókat kijózanítja majd, hogy az MSZP a jövő évi adótörvényekkel visszaveszi, amit a száznapos programokkal kioszt.
   
  Orbán Viktor: nemzeti egység nem ideológiai alapon 
  Ócsán átadták pénteken az újonnan felépült Halászi Károly Általános Iskolát. Az avatási ünnepségen részt vett Orbán Viktor volt miniszterelnök és T. Mészáros András, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke.
   
  Magyarok Nagyasszony 4. Művészeti Fesztivál 
  Kilenc fővárosi templomban, 3 vidéki városban és az Olasz Kulturális Intézetben pénteken kezdődött és október 13-ig tart a nemzetközi egyházzenei találkozó.
  Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (okt.4.)

  Assisi Szent Ferenc
  Demonstráció az RTL klub előtt! 
  A Friss Levegőt! polgári kör
  ma délután 5 órai kezdettel 
  tiltakozó demonstrációt szervez az RTL klub előtt. 
  Helyszín: Budapest XI. kerület Fehérvári út 84.
  Tiltakozunk a sajtószabadság megsértése ellen, a jobb oldali vélemény nyilvánítás teljes eltörlése ellen, a kereskedelmi csatornák elfogult hírműsorai ellen. 
   
  Orbán Viktor: a nemzeti tábor egységes 
  A polgári nemzeti tábor egységesebb mint valaha, ám nagyobb önbecsülés, bizalom-önbizalom, és a választási ellenféléhez hasonló kapcsolati háló kiépítése nélkül nem nyerheti meg az önkormányzati választásokat.
   
  A katolikus egyház a III. évezredben 
  Balás Béla kaposvári megyés püspököt arról kérdezte a Somogyi Hírlap, hogy lát-e olyan veszélyt, hogy a helyenként tapasztalható kiváró alapállás nyomán megtorpanhat a katolikus egyház utóbbi években tapasztalt offenzivitása és nyitottságának növekedése?
   
  Önkormányzati választások - statisztika II. 
  Az egyes szervezetek által támogatott jelöltek számának változása - az 1998-as választásokhoz viszonyítva - is jól mutatja Szövetségünk megerősödését.
  Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (okt.3.)
   
  Decembertől Hír Tv 
  Napi tizenhét órás műsorral indul december elején a Hír Tv. A tévé vezérigazgatója Borókai Gábor, az Orbán-kormány volt szóvivője lesz, a főszerkesztő Dlusztus Imre, a Dél-Magyarország egykori vezetője lesz.
   
  Önkormányzati választások - statisztika 
  Szövetségünk a parlamenti pártok után a legerősebb szervezet, a támogatott jelöltek száma alapján.
   
  Magyarország aláírta az Ökumenikus Chartát 
  Ökumenikus istentisztelet keretében a magyarországi egyházak vezetői kedden aláírták az Ökumenikus Charta elfogadásáról szóló közös nyilatkozatot Budapesten.
   
  Orbán Viktor külföldi tudósítókkal találkozott 
  A polgári kormány miniszterelnöke október 2-án sajtóreggeli keretében találkozott európai újságírókkal, akikkel elsősorban a Fidesz európai uniós csatlakozással kapcsolatos álláspontjáról, a jelenlegi kormány gazdaságpolitikájáról és a földkérdésről beszélgetett.
  Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (okt.2.)
   
  Parlamenti napló - Áder János napirend előtt 15:00
  "A szocialisták, egészen pontosan Medgyessy Péter, azt is ígérték, hogy húsz évig nem emelik a gáz árát (Medgyessy Péter nevet, és fejével nemet int), azonban a gáz ára a nagyfogyasztók számára... - televízió-műsor, Medgyessy Péternek elküldöm a szó szerinti szavait, amit a Magyar Televízió m1-es műsorában az Aktuális című műsorban mondott."
   
  Lezárult a vizsgálat a Hídember és a Terror Háza múzeum beruházásával kapcsolatban 
  A Hídemberhez folyósított állami pénzek felhasználását, valamint az Andrássy úti múzeum körüli ügyeket a Budapest Investment Magyar Befektetési és Tanácsadó Rt. vizsgálta és az előző kormány ideje alatt megkötött szerződések ellenőrzése során - az MTI értesülése szerint - nem talált jogsértést, szabálytalanságot.
   
  Polgári körök gyűlése Salgótarjánban
  A Kárpát-medencében megközelíti a 15 ezret a polgári körök száma: Csíkszeredától Nyitráig, a Bácskán keresztül Szlovéniáig sorra érkeznek hírek a szerveződések megalakulásáról - mondta Makovecz Imre építész kedden a Nógrád megyei polgári és nemzeti körök találkozóján Salgótarjánban.
  Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek) (okt.01.)
   
  Ma Medgyessy Megint... 
  Nem lehet jó ma kormánypártinak lenni. Beszélgetéseik alighanem a három M jegyében folynak: Ma Medgyessy Megint... Bizony, a főnökük ma megint rosszul emlékezett valamire. Kis összeállításunkból kiderül az is, hogy Medgyessyéknek mi fontosabb: egy új pláza vagy a hazai kis vállalkozások helyzete.
   
  ITT AZ IGAZSÁG PILLANATA 
  Aki eddig hitt a baloldali ígérgetőknek, annak most érdemes felülvizsgálnia álláspontját. Eddig is volt mire hivatkozni, nem vagy másképp teljesült dolgokat sorolni. Az adórendszer azonban tele van kiábrándító elemekkel. Ezek közül most három dolgot emelünk ki: nem csökkennek az adókulcsok, veszélyben a reálbér emelkedés, de a részvényesek biztosan jól járnak: az árfolyamnyereség adóját ugyanis eltörlik. Medgyessy 80 milliója csak fial, nem adózik.
  Nem kellett Baló a kurátoroknak. Az elnökség ugyan nagy többséggel (6:3) őt javasolta, de a kurátorok elvetették. Csak 9-en voltak vele, míg 20-an ellene. Az eredmény nem öröm az ellenzéknek, mert a jelenlegi vezető további hatalomban tartása még beláthatatlan károkat okozhat.
   
  Orbán Viktor - Polgári Fórum a MOM-ban 
  "Mi a magunk részéről egy lendületben lévő, gyarapodó, emelkedő pályára állított és bizakodó ország ügyeit adtuk át az utánunk következő kormánynak"
   
  Felhívás könyvgyűjtésre 
  Az adományokat Karácsonyra szeretnék eljuttatni a határon túlra. Minden adományozót értesítenek, hogy hová kerültek az általa küldött kötetek.
  Tallózó (A linkek gyakran csak a tárgynapon élnek)